- Konu Yazar
Çok üst noktalarda kavrıyor bunu ayarlamak istiyorum bilgileriniz için teşekkür ederim iyi günler dilerim .
bunu ben ayarlasam bi problem olurmu acaba yada profesyonel yardım almak isiyip servisemi gitsem bugun debriyaj balatsını degistirdim ama ayarlamamıslar galiba kolukları acmaktan usenmısler
Debriyaj kolu ile buton arasındaki messafe 2,5 mm. olmalıdır.Eğer bu aralık fazla olursa debriyaj ayırmayabilir ve vites zor geçer.Aralık hiç olmazsa o zamanda debriyaj bilyası devamlı basılı kalır ve bozulur bunun yanında debriyaj balatasıda aşınır. Debriyaj ayarı yapmak ise çok basittir. Spirel ile buton arasındaki ayar vidasından ileri geri oynatılarak yapılır.
Debriyaj kolu ile buton arasındaki messafe 2,5 mm. olmalıdır. Eğer bu aralık fazla olursa debriyaj ayırmayabilir ve vites zor geçer. Aralık hiç olmazsa o zamanda debriyaj bilyası devamlı basılı kalır ve bozulur bunun yanında debriyaj balatasıda aşınır. Debriyaj ayarı yapmak ise çok basittir. Spirel ile buton arasındaki ayar vidasından ileri geri oynatılarak yapılır.