İşlek bir Caddede giderken büyük bir çukura girdim!!!

benim motorda o şekil vurmaların haddi hesabı yok. 150 kilo taşıyor devamlı.
bişey olmaz.
ki benimki seninkinin düşük kalitesi.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
geçmiş olsun

o değilde 18" jantlı ybr de böyle olduysa, alçak bir scooter orada bırakır heralde alt sakalı.. :pr:

Merhaba.iş çıkışı saat:21:00 civarlarında artçımla beraber eve doğru gidiyoruz.
İşlek bir caddede usul usul giderken birde ne göreyim kocaman bir çukur tabi farketmemle çukura girip çıkmam bir oldu.
Çok acı bir sesle motorumdan sürtünme ve takk ! diye bir ses duyuldu.hemen çektim kenara ayaklığa aldım görünürde kırılan birşey yoktu.
Ama içim bir tuhaf oldu alınterimle aldığım motorumu belediyenin dandik yolunda heba olmasından baya öfkelendim sövdüm.üstelik yol yeni asfaltlanalı 3 ay oldu.
Ben şimdi derdimi kime yanıcam!!,
Sizlere sorum şu;
gidişinde sesinde viteslerdede görünürde sorun gözükmüyor ama görünmeyen yerlerinde bişeyler olmuş mudur ve ilerleyen zamanlarda bir sorun çıkartır mı?
Not:motorum ybr... :pr::pr::pr:

:) hoop gün. pat çat.
Türkiye'de normal. önceden başına gelmediyse üzülüyorsun ama sonra alışıyorsun sadece belediyeye sövüyorsun geçiyor.
önündeki aracı takip ederken ortasından değilde sağınsan solundan takip edin. araçlar çukurları vs. ortasına alır geçer bizde ona göre hareket etmeliyiz. yok ayrıntıları bilmiyosanız çaaat işte şekil A olur.
Geçmiş olsun. Dikkati göz gez arpacık yapmayı yola unutmayın.

Motosikleti
Henüz yok.
çukurdan geçerken ses önden mi geldi yoksa arka tarafdan mı sesi duydun, iki kişi olarak çukurdan geçtiğini söylüyorsun buda arkadan duydun ise arka amörtisörlerden gelmiştir o ses onları kontrol et birşey yoksa sorun yoktur.

O iç acısını köstebek yollarımızdan bilirim.Arabanın tekerlerini izlemeye çalış.eğer arabada çukura giriyorsa zaten bırak girsin.Hem yandan yolu daha iyi seçebilirsin.Zaten genel olarakta acil bir durumda kaçış noktası olması açısından arabayı ortadan izlememek lazım.

bi çukur yüzünden konu açmak bana farklı geldi yada acemilikten diyelim :)
ben hergün kaç çukurdan geçiyorm bilemezsnz. :D bileciğin neresnde çukur var ben ordayım tak tuk güm :D

bu gün bi çukurdan bende zor kurtardım ama gidiş yönünde boydan boya bi çukur daHa dün yoktu allahtan grmedim kurtradım artık o yoldan daha dikaktli geçmek lazım

çok teşekkür ederim Arkadaşlarım,Abilerim verdiğiniz bilgiler için ve geçmiş olsun dilekleriniz için...motoru daha ustaya göstermedim ama bugün çok acayip bişeyler oldu.
Artık çukura girdiğimden midir bilmem çamur felan girdiyse içine çünkü çukur baya bir su doluydu.kontağı kapatıyorum makine açık kalıyor.anahtarı çıkarıyorum hala çalışıyor.
vitesi 1 e atıp stop ettiriyorum bu seferde farlar açık kalıyor.baya kurcaladım bulamadım artık akünün kutup başlarını çıkarmaktan başka çarem kalmamışken aklıma sigorta geldi.
sigortayı söktüm tekrar taktım sorunum düzeldi.yarın ilk işim kızımı işinin ehli bir ustaya göstermek olacak... :pale:

çok teşekkür ederim Arkadaşlarım,Abilerim verdiğiniz bilgiler için ve geçmiş olsun dilekleriniz için...motoru daha ustaya göstermedim ama bugün çok acayip bişeyler oldu.
Artık çukura girdiğimden midir bilmem çamur felan girdiyse içine çünkü çukur baya bir su doluydu.kontağı kapatıyorum makine açık kalıyor.anahtarı çıkarıyorum hala çalışıyor.
vitesi 1 e atıp stop ettiriyorum bu seferde farlar açık kalıyor.baya kurcaladım bulamadım artık akünün kutup başlarını çıkarmaktan başka çarem kalmamışken aklıma sigorta geldi.
sigortayı söktüm tekrar taktım sorunum düzeldi.yarın ilk işim kızımı işinin ehli bir ustaya göstermek olacak... :pale:

tekrar geçmiş olsun diyim :)
benm hondayıda bi kere anahtarı aldıgım halde istop etmedıydı anahtarı tkrar taktıgımda hemen istop etti. benmkisi sanırım tam çevirmeden aldıgımdan fln oldu sanırım :)

tekrar geçmiş olsun diyim :)
benm hondayıda bi kere anahtarı aldıgım halde istop etmedıydı anahtarı tkrar taktıgımda hemen istop etti. benmkisi sanırım tam çevirmeden aldıgımdan fln oldu sanırım :)

Allah razı olsun. baya bir kontağa takıp çıkardım ama nafile benimkisi.bu aralar başımda var bir husumet ama hayırlısı inşallah :)

Araçları ya sağ tekerlek arkası ya da sol tekerlek arkalarından takip et. Ama bu yağmurda biraz zor belirteyim. O yüzden yağmurda mümkün oldukça sürmemeyi dene. Ben de kartal köprüsü ile yakacığı bağlayan ışıkları geçer geçmez gitmiştim birinin içine 1-2 ay önce cross motor artçımla beraber çok sarsıldı düşün kross ilk defa başıma gelmişti inşallah başka biri girmemiştir sonradan özellikle scooterci arkadaşlarım takla falan atarlar mazallah ( ben girdiğimde de yağmurdu ama kimse yok sayılırdı gece 00:30 gibi çok rüzgarlıydı o yüzden acele aacele giderken ecele gidiyorduk az kalsın...

Araçları ya sağ tekerlek arkası ya da sol tekerlek arkalarından takip et. Ama bu yağmurda biraz zor belirteyim. O yüzden yağmurda mümkün oldukça sürmemeyi dene. Ben de kartal köprüsü ile yakacığı bağlayan ışıkları geçer geçmez gitmiştim birinin içine 1-2 ay önce cross motor artçımla beraber çok sarsıldı düşün kross ilk defa başıma gelmişti inşallah başka biri girmemiştir sonradan özellikle scooterci arkadaşlarım takla falan atarlar mazallah ( ben girdiğimde de yağmurdu ama kimse yok sayılırdı gece 00:30 gibi çok rüzgarlıydı o yüzden acele aacele giderken ecele gidiyorduk az kalsın...

çok geçmiş olsun sizede. aynen öyle düşünüyorumda hızım fazla olsaydı büyük ihtimalle toparlayamaz düşmüş olurdum...

bence bildiğin yoldan git ne nerde bilirsin bidahada düşmezsin ama düşmen biraz normal yağmur yağınca çukur su oluyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar