Polislerin uzaydan gelen yaratıklar olmadığını düşünürsek şayet, aslına bakılırsa sorun polis ya da asker falan olmakta değil. Toplumun içersinde.
Sonuçta defalarca dendiği gibi çürük adamlar her kurumda var fakat halk ile trafik, asayiş ve çeşitli işlemler mütevasıtlığı ile epey iç içe olan, otomobil-motosiklet forumlarında da adından epey söz ettiren bir meslek polislik. Öyle de olmalı zaten, anayasal bir devlette, kanunun vatandaşı bağlayıcılığının, devlet ile temasının ilk merhalesi polistir.
Doğru, polis kişisi herkesten biraz farklı olmalı, kanun namına ordasın, cebri bir güçsün. Bu bağlamda mükemmel kimse olamaz ama, mükemmele yakın olmalısın polis olarak, ha öyle misin? Elbette hayır, asker de değil. Hırsızı da var, şerefi için merminin önüne atlayanı da var. Örnekleri devlet memurluğunu muhteviyatında barındıran her kurum için çoğaltabiliriz. Şimdi BDDK'da çalışan kaypak bir memur eminim vardır, güneydoğuda izbe bir karakolda yıldızlara kafa atmadı diye askerini döven uzman çavuş da vardır, sınıfında öğrencilerine haksız ayrımcılık yapan bir ilkokul öğretmeni de vardır vs...... uzar gider evet, fakat yukarda dediğim üzere polis sadece bize en yakın, en müeyyideci olanı. O yüzden çok gözümüzün önünde.
Şunu unutmayın, her toplum, hakettiği muameleyi görür.
Ben sigara içiyorum, X üniversitesinde öğrenciyim, akşamları amfide de içiyorum, hava soğuk diye koridorda da içiyorum.
Güvenlik geliyor, selamı aleyküm, aleyküm selam. Devam....
ABD'de kaldığım dönemde ise bırakın kapalı bir yerde sigara içmeyi, yere izmarit atamadım ulan! Kanun ile olmaz bu işler. Al kanun, kapalı yerde sigara içilmez, içiyorum, ters yöne girilmez, giriyoz aha. Hani kanun?
Yere izmariti bile atamadım ABD'nin dağ başında çünkü kimse atmıyordu ve atan adamı bakışları ile eziyordu toplum. İnsansal kalite ve bilinç yüksek, bizde değil.
Başlık sahibi abimizi her ne kadar yakından tanısam da haddim olmayarak "polis yandaşlarına atfen" yazmasını biraz anlamsız buluyorum, toplum bu, polis de toplumdan türeme basit bişey, seçip meclise koyduğun adam da yanından gitti, seçip muhalefete diktiğin beceriksiz de içinden çıktı, aynı okuldan çıktık, aynı kültürdeniz işte.
Genimize işlemiş bozukluğu evvela onarmamız gereklidir, polis düzeldikten sonra biz düzelmemişiz nolur? Biz düzeldikten sonra polis düzelmemiş ne olur???