Arkadaşlar DNA hava filtremi taktım, ilk izlenimlerim. Rölanti düzeldi motor daha rahat sanki rölantide, deviri çevirmesi hızlandı, üst devirler canlandı.
Son sürat v.s. daha denemedim malum hava 0 derece bugün belki bir hızlanma denerim.
Yalnız denrken üzerine orijinal egzosu taktım, tayimoviçi boyaya vermiştim. Tayimoviçi söküp orijinalini takınca makina ağırlaştı, hava filtresi takmam ile tekrar canlandı ve üstteki yazdıklarım oldu. Tabi egzos + hava filtresi ile baya coşacak gibi görünüyor.
Egzosta mesela, orijinal egzosla ağır kalkarken, tayiminin sanayi işi yaptığını takınca hafif patinaj ile kalkıyorum.
Şimdi orijinal egzos + DNA filtre denedim ve dediğim gibi rölanti düzeldi, orta devir spor egzos gibi oldu, üst devir güzel canlandı, deviri hızlı çevirmeye başladı.
Bir ara egzosuda takıp deniyeceğim.
Bu arada bizim motorda bu kadar filtre etkilemesinin nedeni %60 hava girişinin artması imiş. DNA kitapçığında en fazla verimli olanda bir motorda %55 lerde. Bizimkisi neredeyse DNA'nın rekor artışında. Merak ettim nedenine baktım, yahu orijinalde kağıt filtre+ yarım delikli tel saç + üzerine ağ şeklinde tel saç koymuş. Yahu havanın yarısı girmez zaten. Honda Japonya ve bazı ülkelerde 50 bg üzerine vergi var diye, filtreye giren ikili hava girişinin birini kapatıp 48 bg'e düşürmüş. Tabi bizimkilerin iki gözüde açık geliyor (kontrolde ettim). Ama bu kadar delikli saç, ince saç v.s. falan bunlar hava filtrelemez. Ya kağıt filtre parçalanmasını önlemek amacı ile yapmış ( ki bence öyle direnç için) hemde kağıt filtre yırtılırsa diye emniyet olsun demiş, ama hava girişi bu nedenden baya kısılmış. Tabi DNA tam filtre ve alimunyum kafesli olduğundan kısıtlamalarda kalkınca birden %60 hava girişi artıyor. Bizdeki artış nedeni bu. Tabi takıp 70 bg oldu gibide düşünmeyin. Ama fark oluyor.
Bu arada orijinal filtreyi sökünce ne gördüm, motor rölantide çalışırken orta konsula Turtle Wax F1 Mat torpida parlatıcısı sürmüştüm. Mutlaka yapın resmen rengi yerine geliyor ve mat olduğundan güzel duruyor. Fosforlu yeşil bir kutusu var. Yalnız motor rölantide çalışırken yaptığımdan motor emmiş ve filtreye azıcığı yapışmıştı. Yani motor çalışırken motora birşey sürmeyin.
Gelelim asıl konumuza orijinalde harbiden bu kadar hava girişi engellenmezki? Orijinalin fotolarını çektim bakın sizde görün. Şaşırcaksınız
[/COLOR]Fotolarıda daha net tekrar ekliyorum...
Orijinali, Gelelim asıl konumuza orijinalde harbiden bu kadar hava girişi engellenmezki? Orijinalin fotolarını çektim bakın sizde görün. Şaşırcaksınız