Mondial Mondial 100 MG Prince Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Adem abi çok güzel ama pahalı.
Mengü'nün dedigi gibi 50 lira falan olsa eyvallah.

---------- Post added at 16:11 ---------- Previous post was at 16:09 ----------

oo cam süper abi :) benım hosuma gıttı valla :) uyarsa Prince'e tak :)

Uyar ama dediğim gibi pahalı. En iyisi daha ucuz birşey bakayım.

---------- Post added at 16:20 ---------- Previous post was at 16:11 ----------

Bu motorun lastikleri mukavva!
1400 km oldu on taraf cabuk kitliyor. bu yuzden 2 kere dustum. bu cabuk kitleme isinin disk frenden de kaynaklandigini dusunuyorum. fazlla geliyor bence ozellikle yagmurda veya islak zeminde kesinlikle binmeyin, binecekseniz de cok dikkatli olun

Çok şükür ben daha düşmedim :)

valla ben beğendim camı. Sayfayı kaydettim. Para geçerse elime alıcam.

Seyyid Mardin'li misin?

evet tanışıyomuyuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:26 ----------

Benim okumam tamamiyle ilimle olan bagım kopmasın diye. Bana göre insan ölene dek sürekli öğrenmeli.
Bu bölümü bırakmayı düşünüyorum ama bu sene tekrar sınava girip bu sefer açıköğretim adalet okumayı düşünüyorum, kismetse.

insanoğlu doğumdan ölene değin ister istesin ister istemesin hep öğrenici konumundadır. talebe olması ayrı bir durumu ifade eder. Öğrenci ile kesinlikle tamamen eş benzerliğe sahip değildir. Tüm bunların yanında evet devletimizin, milletimizin gelişmesi, dünya nezdinde yükselmesi için kimi insanlar bir şeylerden feragat edecek, işte bunlar inşallah bizler (elbette herkes olabilir) oluruz devletimizin, milletimizin ilerlemesine katkıda bulunuruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:31 ----------

Dediğim gibi biraz eskimesi lazım lastiklerin.

evet biraz eskimesi lazım ki bu eskimeyi tekerlerin üzerindeki parlaklığın gitmesinden anlayabiliriz. O parlaklık motor tekerleri ambarda duruyorken korunması açısından önem arzediyormuş. Ayrıca kayması belki tekerin fazla şişikliğinden belki fazla inikliğinden belki yukardaki nedenden belki de kullanıcıdandır.

evet biraz eskimesi lazım ki bu eskimeyi tekerlerin üzerindeki parlaklığın gitmesinden anlayabiliriz. O parlaklık motor tekerleri ambarda duruyorken korunması açısından önem arzediyormuş. Ayrıca kayması belki tekerin fazla şişikliğinden belki fazla inikliğinden belki yukardaki nedenden belki de kullanıcıdandır.
Ambarda durmasıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum benim bildiğim bütün lastiklerin imalatında kalıplara kaygan bir madde sürülüyor o madde lastiğin dışına bulaştığı için o kaygan tabaka aşınana kadar lastikler biraz fazla kayıyor.

Ybr rüzgarlığı aldım ama takmayı beceremedim. Nasıl takıldığına bakabileceğim bir yer var mı?

Ybr rüzgarlığı aldım ama takmayı beceremedim. Nasıl takıldığına bakabileceğim bir yer var mı?
Y şeklinde parçaları 2 noktadan siperliğe tutturup sonra Ön far vidalarına açıkta kalan Y parçalarının açıkta kalan son bağlantı şeysilerini tutturuyosun.
productimage-picture-a-kalite-siperlik-ybr-125-mavi-camli-2006-model-ms79997.jpg

Bir saattir uğraşıyorum, beceremedim.
Yani Y gibi olan parçaların 3 bağlantı noktası var. 2'si rüzgarlıga mı takılıyor?
Üstelik bana verilen şey, rüzgarlık ve 2 tane Y parça. Başka herhangi bir vida falan yok.

Bir saattir uğraşıyorum, beceremedim.
Yani Y gibi olan parçaların 3 bağlantı noktası var. 2'si rüzgarlıga mı takılıyor?
Üstelik bana verilen şey, rüzgarlık ve 2 tane Y parça. Başka herhangi bir vida falan yok.
İkisi rüzgarlığa takılıyor benim resimde üstteki 2'si rüzgarlığa diğeri far vidalarına takılıyor. Vidalar yoksa alacaksınız :) M6X15 civata bulmak zor olmamalı.

Abi iki tarafı nasıl rüzgarlığa takılıyor anlayamadım. İmkansız birşey iki noktanın rüzgarlığa bağlanması :pr: :pr:

681927122012410.jpg

Resimde kırmızı ile işaretlediğim yerlere tutturacaksınız Y parçaları. Sizin tutturmaya çalıştığınız vidalar rüzgarlık camı vidaları öyle olmaz tabi :)

Anladım. Yanında ekstradan vida vermesi lazımmış yani. Bu gece takamadığım için yatamam :cherry:
3 numaralı yer fara takılacak. Peki 2 numaralı yer nereye takılacak?

2 numaralı yer rüzgarlığın alt kulağına 3 numara üst deliğe, 1 de far civatalarına takılacak.

Abi ben vazgeçtim. En iyisi yarın bir ustaya vermek. Eksik parça konusuna da bir cevap verirseniz sizi daha fazla rahatsız etmeyeyim.
Ustaya para vermeye gerek yok aslında, o 3-4 tane vidayı aldığınız yerden isteyin ayrıca o rüzgarlığın nasıl takılacağını göstermek zorunda, parçacılık demek koli açıp mal satmak değildir ürünün nasıl kullanılacağını açıklaması da gerekir.

Ustaya para vermeye gerek yok aslında, o 3-4 tane vidayı aldığınız yerden isteyin ayrıca o rüzgarlığın nasıl takılacağını göstermek zorunda, parçacılık demek koli açıp mal satmak değildir ürünün nasıl kullanılacağını açıklaması da gerekir.

Tarif et diyorum. Abi çocuk oyuncağı, tarife hiç gerek yok diyor. "Parçaları tam mı?" diyorum. Evet diyor.
Halbuki birkaç vida eksik vermiş. Ne ise yarın sabah işe gitmeden önce kapılarına dayanırım.
Çanta da aldım ama onu da takamadım. Çantayı takamama sebebim de vidaların sonuna eklenen (söküp-çıkarmayı zorlaştıran) plastik eklenti.
Vidayı sıkmak için, üstten alyanı takıp alttan da vidayı sıkmak gerekiyor. Tabi plastik eklenti yüzünden vida çok zor sıkıldığı için, alyanı tutan el mahvoluyor.
Pense ile tutayım dedim, yine olmadı. Bende en sonunda pes ettim.
Sürekli 'beceremediğime üzüleyim mi?' yoksa 'en azından elimden geleni yapıyorum diye sevineyim mi?' bilemedim :p

Çantanın takıp çıkarılmasının zor olması iyi yoksa düşüyor bi kaç kere başıma geldi hiç hoş bişey değil. Çanta diğer arabaların önüne kayarsa al başına belayı. Ben o çin malı çantaların geçmeli aparatlarına hiç güvenmiyorum hem güvenli değil hem ses yapıyor.

Çantayı değil, alt sehpasını kastetmiştim. Yani çantanın trafikte çıktığını gördüm de, sehpanın çıktığını hiç görmedim o yüzden dedim.
Benim aldığım çanta da çin malı. Kappa alacaktım, satıcı "Abi arasındaki tek fark markası" dedi.
Bende yan yana kattım, inceledim. Gerçekten birebir aynısı. Kappa 90 lira. Aldığım ise 70 liradan 50 liraya inmiş.
Fotoğraf ekleyemedim Ama linkleri vereyim:
Arbic http://www.camgoz.com.tr/asp/product/2631/ARBIC-31LT-CANTA-SIYAH
Kappa http://www.camgoz.com.tr/asp/product/1025/KAPPA-K-30-SiYAH

@Mengü;
Rüzgarlık sizin dediğiniz gibi olmadı ama siz olmasaydınız kesinlikle takamazdım.
Pek istediğim gibi olmadı ama sonuçta taktım. Yani Ybr ile Prince'in far ve gösterge ölçüleri aynı değil demek ki :)
Çantayı da biraz ugraştan sonra taktım. Trafikte çıkmasın diye 4 tane plastik kelepçe almıştım ama takmadım. Çantanın altında hiç delik yok. Olurda çanta çıkarsa, altına delik açarak kelepçeleri takmayı düşünüyorum.
Pazar günü Allah kısmet ederse, son halinin fotoğrafını eklerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar