Görseli için de söyleyebilirim aynı şeyi
Fikriniz görseli için ise yorum yapamam. Bana pek fena gelmedi görüntüsü. GV daha şık duruyor ancak bu motor da kıyas edilemeyecek derece de çirkin değil. Tabi bu görünüş açısından benim yorumum.
Benim asıl merak ettiğim ve bilgisi olan biri varsa görüşünü veya önerisini istediğim konu Daelim markası ve söz konusu motoru hakkında bilgi... Bu vesileyle lycantrophic'in verdiği bilgi için teşekkür ederim.
Daelim öğrendiğim kadarıyla Hyosung ayarında bir motor üreticisi. Her iki firma da Kore'de üretim tesislerine sahip. Ayrıca Daelim'in iddiasına göre Kore pazarının %65'ini elinde bulunduruyormuş. 100'ün üzerinde ülke pazarında faaliyette bulunuyormuş. Fiyatlama politikasına bakıldığında da öyle maliyet odaklı olmadığı, kalite ve farklılık odaklı bir fiyatlandırma yaptığı anlaşılıyor. Asya Motor ile giriştiği ortaklık Kanuni ile Hyosung işbirliğine benziyor.
Asya Motor bu yeni ortaklığın bir sonucu olarak Daelim'e özel bir site hazırlıyor ancak henüz oldukça yetersiz bir tasarıma sahip. Bu sitede motorsikletin spesifikasyonlarına ilişkin bilgiye ulaşmak mümkün değil. Hatta lycantrophic'in dediği gibi 125 cc'si uzun zamandır üretiliyor olsa da 250 cc'lik ürün 2012 sonunda ilk kez piyasaya sürülecekmiş. Sitede belirtilene göre Daelim motor, enjeksiyon sistemini 125 ve 250cc'lik motorlarına eklemiş. Ek olarak ne olduğunu pek bilmediğim ancak motor performansını %10 artıran ve yakıt tüketimini %20 azaltan motor yönetim sistemi (EMS) denilen bir teknolojiye sahipmiş. Bir de akıllı anahtar sistemi dedikleri birşey varmış. Uzaktan çalıştırmanın yanı sıra sele açma, yakıt depo kapağı açma, kontak görevi ve en önemlisi ÇALINMAYA KARŞI ALARM işlevi görüyormuş. Yakıt tüketimine ilişkin ise 1 lt benzin ile 60km yol alındığını iddia ediyor. Yine motorlar hakkında tecrübesizliğimden dolayı anlamadığım bir diğer özelliği ise su soğutmalı motor versiyonunda hafif alaşımlı piston ve balansörlü krank kullandığını belirtmesi. Bu sayede sürüş ergonomisinin arttığını belirtiyor. Son olarak 125cc'lik versiyonunun kullanıldığı ülkelerdeki kullanıcıların internette yaptıkları yorumlar da olumlu bir izlenim veriyor.
Bütün bunları düşündüğümde şu an için alternatifsiz biçimde duran GV250'ye ilişkin kararımı sizler gibi yıllardır motor kullanan arkadaşların görüşlerini dikkate alarak değerlendirmek istedim.