Arkadaş sakal bırakcam vallamotor yapıldığından beri 500km yapmışım. usta 500 kmde değiş yağını demişti.
bugün sanayideki yağcıya uğradım.
adamda 2 çeşit yağ var.
castrol power1 10-40 25tl
castrol actevo 20-40 15tl
baktım actevonun üstünde cup motor resmi var. aldım hemen motora koydum.eski yağ siyah renk çıktı.
eski yağda soğukken jikleyle tin tin çalışan motor bu yağı koyunca jikle çekiliyken bile stop etmeye başladı.
motor sesi azaldı ve düzene girdi.
500km dir hiç motoru zorlamadım. actevoyu koyunca zorlamadan bastım. rahat 95 km kadranda gördüm. inşallah açılınca rahat 100 ü geçecek .
vites geçişleri inanılmaz rahatladı.
15tl ucuz , sonuçta castrol.
şimdilik bukadar. yağı kullandıkça yazarım yorumları.
Çok hoş olmuş çantalar :cat:![]()
Farklı forumlarda bakınırken şöyle birşey buldum.Bir ara chooper çantasından yan çanta yapsak nasıl olur falan diye düşünüyorduk işte cevap ;
http://imageshack.us/a/img29/5014/dsc00521ll6.jpg
http://imageshack.us/a/img189/4938/dsc00520ed1.jpg
http://imageshack.us/a/img837/5113/dsc00519hs3.jpg
tamam o dediğin doğru. Çok önemli bişey varsa arka çantaya kitlerim. Ivır zıvırları heybeye koyarım. Kamp yapmadım hiç. Gideceğim yerde kalacağım bi dostum yoksa gitmem. Varsa 800 km olsa bile problem değil. Ben hiç kamp yapmadım. Burdan itiraf ediyorum. Askerlik hariç.![]()
YBR zinciri oringlimi :silent: atma Fatih din gardaşıyıztahsin ybr zincirleri o ring li olduğu için motor ömrü ne kadar sa zincirde o kadar kullanılıyor bakım işi ise sana kalmış ister mazotla temizle yağla istersen direk yağla ama yağ sökücü sıkmak iyi gelmiyor içindeki kimyasal maddelerden dolayı zincirin içindeki kauçuk malzemeye zarar veriyor
Kamp malzemen yokmuuuuu :silent: o zaman bu karikatür sana gelsin Adem :cherry:ahmet abi hoşgeldin. Bende tam uyku moduna geçmek üzereydim. Dostun yoksa tek başına kamp neye yarar? Yani gezecek dostun yoksa. Bu arada kamp malzemeleri yok bende. Çadır vs.

Yapalım valla Meriç bana uyar hatta dün iz tv de bi belgeselde gördüm bizim Türk gezginler (Nasuh Mahruki ve ekibi) Hindistan gezisinde enfield marka motosiklet kiralıyolar yan çanta olayınıda çubuk demirlerden bi kafes yaptırıp motorların yanlarına içinede normal valizlerini koyuyolar :cat: o bile yeter yani :cherry:Abi ilk etapta 1 mat 1 tulum işini görür.Kampa bizle gidersen bizim çadırlar yeterde artar bile.
Ahmet abi beğendiysen böyle birşey yapalım yav metalle uğraşmayak hiç![]()
![]()
:queen: kamp yerim hazır abi caminin arkasında :santa: kampıda cemaat kuracak.![]()
Şimdimi :sunny: sucuk ve yanında çaymı :sunny: breh breh breh :cherry:Adem abi senin için ölmüş![]()
Şimdi kuracan kampı yakacan ateşi.Oturcan başına yapacan sucuğunu.Yanına birde çay
Onuda taşa tutmuşlar zaten abi.Genel olarak herkez memnun salcanodan en azından cb gibi 2 lemde değiliz kimi iyi kimi kötü demiyor![]()
Tahsin abi hernekadar sorunlar yaşasada kendi hatalarından dolayı olduğunu bildiğinden oda memnun :thumleft:
Arkadaş sakal bırakcam vallar: gene yanlış yağ seçimi castrol power 1 racing 10-40 varmış işte orda ondan alıp koysana
r: actevo bizim motorlara gelmez halis muhlis scoter yağıdır kendisi
Çok hoş olmuş çantalar :cat:
Kamp yapmadıysan yapmıcan diye bir şey yok Ademim seksenimhele bi yaz gelsinde :cherry:
YBR zinciri oringlimi :silent: atma Fatih din gardaşıyızhiç oringli zincir ybr ye denk gelmedim ben niyeyse
Bu arada mevsimin ilk karı yağdı buralara yani "garmıda yağdı Kötayanın dağına" türküsü gerçek oldur: bu gün gündüz hava 0 -1 -2 o aralarda geziyordu şu anda -8 derece
r: sevgisiz kış geldi yani
r: masraflar da başladı artık ayda 100-150 TL doğalgaza, 100-150 TL serçeye gaz masrafım var
r: (yaz olsa bu 300 TL ile nerelere nerelere gider gelirdim kışı sevmediğim kadar var yani) bu arada serçenin aküde cortladı dün gece -10 civarını görünce yarın 150-160 gayme bayılıp birde akü alıcaz
r: DERDİM GOYAK YANİ ARKİDEŞLER
r: