Arkadaşlar Merhaba 30000 km de 2006 cometim var.Motosikleti alalı ortalama 1 ay kadar oldu biraz acemilikte olduğundan debriyajı sık kullandığımdan mıdır yoksa yoksa başka bir sebeptenmidir bilmiyorum, motor bugün çalışır vaziyette 1. vitese her vites geçirmeye denemeye çalışımda stop etti.Motosiklet 1 cm yerinden hareket bile edemedi,Sonra çok fazla motor mekaniğinden anlamama rağmen debriyaj manetinin kavramadığını varsayıp debriyaj manetinin ayar kısmından ayarlamaya çalıştım baktım olmuyor,daha sonra eğildim motor alt kısmına debriyaj telini motora girdiği kısımdaki koldan teli biraz gerdirmeye çalıştım ordanda bir netice elde edemedim hatta dahada kötü oldu .Anlayacağınız S.çt.m sonrada bi güze sıvadım.Sizlere 1. sorum debriyaja ben müdahale etmeden önceki muhtemel sorun ne idi 2.si motor tamircisine gitsem çok yüksek maliyet çıkarmı? Herkese kazasız belasız sürüşler
motorda bulunan ayaklığın merkez noktasının arkasına bakın orda bir parça göreceksiniz öncelikle orayı wd 40 veya gazyağı ile temizlemeye çalışın ve ayaklığı 3-5kere kapatıp açıp tekrar wd 40 sıkın. bu işlemi 2-3 kere tekrarlayın ve 10 dk bekleyin. eğer sonuç alamazsınız ona bağlı bir kablo vardır kabloyu takip edin gidona yakın bir yerden o kabloyu kesip kısa devre yaptırıp birbirine bağlayıp su almayacak şekilde de elektrik bantı ile kapatın.eğer bu şekilde çalışırsa unutmayın ayaklık müşürünüz iptal oldu yani ayaklığı kapattığınızda motorunuz artık durmaz çalışmaya devam eder.benim için önemli birşey derseniz yeni bir ayaklık müşürü çok pahalı değil diye biliyorum 5-10 tl arası birşey...