Herkese selamlar. Bu hafta sonu bütün forumu okudum. Hepinize paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.
Hemen aklıma gelen bir uygulamayı da ben belirtmek isterim. Motor üzerindeki petekler de bulunan geçme lastiklerin (vibrasyon için) adedini çoğaltırsanız
yarı yarıya fazla fayda sağladığına şahit olacaksınız. Detay ufak görünse de, fayda büyük

Servislerde var, ben dört tane ilave ettim, para da istemez dediler. (Bursa Duran Kardeşler). Tekrar meraba diyorum hepinize.
_ Biz teşekkür ederiz lyre

Umarım daha fazla katılımda bulunabilirsin. Her gelen yeni arkadaş süper bilgilerle geliyor, ufak bilgileri paylaştıkça birikip devasa değişimler oluyor
Başlıktaki her arkadaş vakitleri el verdiği sürece muazzam katılımlarda bulunuyor. İşimden dolayı bol vaktim olduğu için ve motosiklet hakkında biçokşeyi yeni yeni öğrendiğim için hevesle araştırıyorum,
doğru olduğuna inandığım bilgileri tecrube edip, verim alırsam paylaşıyorum hepsi bu

Hepimizin okadar vakti olmayabiliyor.
_ Ben CB yi aldığım dönemler bahsettiğin lastik takozların bitanesi yarım tutunuyordu, ittim oturtmaya çalıştım kanalına ama bi türlü taş gibi oturmadı :silent: Sonra yolda giderken düşmüş

ale:
Geçenlerde biri daha düşmüş. Bi işlevi varmıydı acaba diye bakındım fotoğraflara, biçok motosiklette yok o lastik takozlar (CB lere baktım). Her ikisininde eksilmesinde bişey farketmedim aslında.
Şimdi sen böyle deyince topuğumla kavradığım o döküm metalde yüksek devirlerde vibrasyon biraz daha hissedilir olduğu dönem ile 2.takozun düştüğü dönem tahminen yakın tarihler. O farkı sibop ayarına bağlıyordum ama :silent:
Birde o takozlardan aldık diyelim, durmuyorki onlar o yuvalarda. Durması için ekstra bi işlem yaptınmı?
İkinci motor olarak şehir içi kullanım amaçlı kısmetse CB 125 imi alıyorum. Alır almaz lasitklerini değiştiricem. Sibopları değiştirip Tubeless lastik takabiliyormuyuz? Metzeller ve Michelin taktırıcam. Nereyi tavsiye edersiniz? Buz motorda Metzeller yok. İnternetten sipariş de verebilirim.
Michelin satışı ve sibop uygulaması Buz da yapılıyor ve tubeless takılabiliyor. Metzeler için ben de araştırdım ama satış harici biyer bulamadım. Metzeler alırsak ta sanırım yine sibop işlemi ve montaj için Buz a gitmek doğru olur :silent:
Metzeleri nerden sipariş geçmeyi düşünüyorsun, üretim tarihleri falan belli mi? "oponeo.com" var güvenilir duran, ama çokkez denememe rağmen telefonu açan yok

ale: Birde piyasanın üstünde fiyat politikaları var ::huuuh::