Sessiz sedasiz takipteyiz
Benim motor 6000 de. Zincir olayini cozmek lazim benim ustada motoru ilk aldigimda demisti bu dzincir bu motora olmaz diyese ilgilwnemedik. Ben jantlarida degistirmeyi dusunuyorum arka dislide degisirse zinciri yine degistirmek gerekirmi disliyi degistirmeden 18 inc jant uydurursak nasil bi sey olur. Varmi tavsiyesi olan nasil yapayim
Kaliteli zincir almaya korkuyorum. Yahu zincir olması gereken gerginlikte iken "dırrrrrrrrrr" diye zincir sürterek giden başka motor görmedim ben! O yüzden kaliteli zincir alıpta sürte sürte onun da çok fazla dayanabileceğini sanmıyorum. Ama bu işe de el atıcam, belki bu hafta sonu. Öncelikle o zincire sürten ve gereksiz yere gerginlik sebebi olan parçadan emin olayım, sonra onu bir söküp deniycem, bakalım bir çözüm yolu bulabilir miyim...
Arka dişli değişirse büyük ihtimalle ya zincire bakla eklemen gerekecek yada zincir alman gerekecek. Çünkü genelde arka dişlilerin değişimi biraz farkettiriyor, ön dişliyi 1 tık büyük taksan zincir okadar hissetmez. O yüzden önce yeni dişliye bak, senin zincire uyuyor mu diye. Sonra senin zincire gerekirse 1-2 bakla eklersin.
Dişliyi değiştirmeden jant tabikide değiştirirsin de, bizim göbeklere uyacak çin malı jant yok. Sanırım KTM göbekleri felan uyuyor bizimkine. O da pahalıya gelir tabi. Yok ben göbeği sabit bırakcam, jant çemberini alırım biraz da tel alırım, yaparım diyorsan o işin çok zor olduğunu duymuştum.
aga elimde kağıtla gitmedim gecenin körümde aklımda kaldığı kadar gittim 2 dişli için beni de yed,ya helal olsun sana poti
Kızma lan, takıldım 2

Seviyoruz seni reyiz! :rendeer:
Sizin Arka zincir dişli iki modelinde( SM ve Enduro) aynı arkadaşlar.İki motoruda gormemis biri olarak iddalı konustum ama Mondial oyle diyor:cherry: Usenmedim Parca stok kodlarına baktım ikisnininde stok kodu aynı. Hatta yanında uyumlu oldugu modeller yazıyor.Bazı Parçaların yanında T-S XT-M gibi kodlar var. Ben anlamadım ama Galiba Enduro - Sm - Cross modelini kastediyor olabilir. Diğer parçaların uynmlu olup olmadığını aslında listeye bakılıp bulunabilir diye düşündüm. Bilmem doğrumu düşündüm ?
Dediğin gibi o harfler modelleri simgeliyor, hangi parça hangi modellere uyuyor diye. Yanlız her nekadar mondiale güven olmasa da benim de tahminim 3 modelde de tamamen aynı parçaların kullanıldığı(egzoz kısmı muallak)