Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

2.el alıcaksan eşinden dostundan almanı tavsiye ederim arabalarda ve motosikletlerde üç kağıtcılık çok oluyor genelde 2. el motor alanların 10/5 değişik süprizlerle karşılaşa biliyor. :cat:

bizde bunu söylemeye çalıştık.

Tanınıdk falan yoksa 600-700 kar ediyim diye kaktırırlar teker stopi yapılmış, balata, diskleri, debriyajı, dişlileri bitik km si düşürülmüş en az 3 el değiştirmiş yatmış kalkmış motoru.

Motor almak isteyenlerin %80 i biraz daha ucuz diye 2 ele yönelince böyle pislikler daha çok döner 2. el motorda.

doğru diyosunuz aslında en iyisi sıfır almak
motorlarınızı nerede saklıyorsunuz ben esenyurtta oturuyorum istanbulda bizim buralarda kapalı garaj yok almadan önce onuda ayarlamam lazım

kasko filan yaptırsak nasıl olur çalınmayıda karşılar mı

Motor 400 Km Oldu Arkadaslar Sizce 500km Bi Yağı Değiştirsemmi İlk Yağ Nasıldır sizce ?

Motor 400 Km Oldu Arkadaslar Sizce 500km Bi Yağı Değiştirsemmi İlk Yağ Nasıldır sizce ?

Rodaj yağı önemlidir,erken değiştirme.900 km gibi gider değiştirirsin.

2.El konusu biraz riskli tabi.Benim motorumda 1.500 tl aksesuar vardı,kazadan sonra da bi 700 tl masraf ettim.Çıkan her parçasını da yeni sahibine verdim.Satmadan 1000-2000 km önce hava filtresi buji ön balata gibi değişiklikliklerini yapmıştım.Motoru zaten forumdan bilenler bilir,6000 tl ye verdim.Forumdan semih in arkadaşına gitti zaten motor çanakkaleden beraber geldiler alıp tekrar çanakkaleye döndüler.Sahibiyle hala konuşuyorum tek kuruş masraf etmeden sıkıntısız biniyomuş motora.

arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum bir süredir forumu takip ediyorum bende cbr 125 almaya karar verdim ama bi konuda size danışmak istiyorum ben 93 doğumluyum fakat 15 yaşımdan beri vitesli motor kullanıyorum şuanda da babamın kanuni 125 lik seyhan modelini kullanıyorum yani deneyimim var fakat ss tarzı bi motor uzun zamandr hayalimdi.bi yandan üniversite okuyorum.yazın ve haftasonları çalışarak biriktirdiğim parayla cbr 125 alacağım.sizden şu konuda yorumlarınızı bekliyorum 4000-4500 tl cvrlarında 2010 model(ön farları ayrı olan) mı almalıyım (bütçe olarak o daha uygun gelio) yoksa yaza kadar falan beklesem en son kasası brz dha örneğin 5000 tl dolaylarına düşer mi beklemeye değer mi? bu arada seyhan 125 amcamla ortak olduğu için satma gibi bi şansım yok ve babam kendi paramla alacağım için almamda herhangi bi sorun çıkarmıyor.şuan için bütçem3500 dolaylarında.eğer 2010 kasa uygun olur dersenz ocak şubat civarında alıcam bi tane.görüntüsünün büyüklüğü çok önemli değil boyum 170 ve 63 kiloyum

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

birde sene sonu indirimi olur mu acaba onu merak ediyorum biz arabamızı sıfır alırken o şekilde almıştık 2010 şubat ayında 2009 sıfır almıştık ve 8000 tl gbi bi indirim olmuştu.motordada 2012 olan sıfır modellerden elinde kalanları 2013 iyice yaklaştığında veya ocak ayında falan indirimle satmazlar mı acaba? o şekilde belki babamdan destek alabilirim 0 olcağı için

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum bir süredir forumu takip ediyorum bende cbr 125 almaya karar verdim ama bi konuda size danışmak istiyorum ben 93 doğumluyum fakat 15 yaşımdan beri vitesli motor kullanıyorum şuanda da babamın kanuni 125 lik seyhan modelini kullanıyorum yani deneyimim var fakat ss tarzı bi motor uzun zamandr hayalimdi.bi yandan üniversite okuyorum.yazın ve haftasonları çalışarak biriktirdiğim parayla cbr 125 alacağım.sizden şu konuda yorumlarınızı bekliyorum 4000-4500 tl cvrlarında 2010 model(ön farları ayrı olan) mı almalıyım (bütçe olarak o daha uygun gelio) yoksa yaza kadar falan beklesem en son kasası brz dha örneğin 5000 tl dolaylarına düşer mi beklemeye değer mi? bu arada seyhan 125 amcamla ortak olduğu için satma gibi bi şansım yok ve babam kendi paramla alacağım için almamda herhangi bi sorun çıkarmıyor.şuan için bütçem3500 dolaylarında.eğer 2010 kasa uygun olur dersenz ocak şubat civarında alıcam bi tane.görüntüsünün büyüklüğü çok önemli değil boyum 170 ve 63 kiloyum

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

birde sene sonu indirimi olur mu acaba onu merak ediyorum biz arabamızı sıfır alırken o şekilde almıştık 2010 şubat ayında 2009 sıfır almıştık ve 8000 tl gbi bi indirim olmuştu.motordada 2012 olan sıfır modellerden elinde kalanları 2013 iyice yaklaştığında veya ocak ayında falan indirimle satmazlar mı acaba? o şekilde belki babamdan destek alabilirim 0 olcağı için

2013 de kasa veya renk değişmeyecekmiş sanırım değişsede pek bi fark olmaz böyle bir indrim yok ben sadece 200 tl indirim yaptırdım + branda verdiler motorumu Ankaradan aldım motorda bol talep olduğundan nekadar zam yapsalarda alıcısı var bu yüzden fiyat düşmüyor tam tersine artıyor bence para biriktirip 2.el temiz yeni kasa yada sıfır al yeni kasadan sonra pek eski kasaya millet yönelmiyor ileride satmaya kalkarsan zorluk çekersin ss tarzı bir motorun hayalin olduğu söylemişsin yeni kasa cbr 125r hem kalıp hem motor gücü bakımından eski kasaya göre oldukca üstün ve tam bir ss:cat:

merhabalar arkadaşlar 2006 model 125r ın kullanma kılavuzu elinde olan varmıdır upload edebilirmisiniz ilk sayfadaki link kırık arkadaşlar birde bu motorun termostatı nerede resimle yardımcı olabilirmisiniz hepimize kazasız sürüşler :wiinkk: arada motoruma kırmızı şerit çektim jantlara buyrun resimleri

29112012130.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Bildiğim kadaryla 2010 model(ara kasa on farları ayrı olan) ile yeni kasa arasnda sadece görüntü farkı var onun dısında motorları aynı degilmiydi? :S ben mı yanlış biliyorum acaba? Sorun açıkcası birazda ogrenci olmam ve düzenli gelirimin olmaması.somestr da calsp uzerne koyduğum prayla birlikte max bütçem 5 bin. O yüzden yeni kasa almam açıkcası biraz zor.anca yeni kasa 2. El fiyatlarının düşmesini beklemem lazım yaza kadar mümkün mü szce?tabi yaza kadar beklersem biraz daha biriktirme şansım var ama biraz sabirsizm biran önce almak istiyorum yeni kasa için beklemeye deger mı szce?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

Bide geri satma sıkıntım yok en az 5 yıl yani okulum bitinceye kadar Bende kalcak motor okula gidip gelirken kullanmak istiyorum bı yandanda

Yeni Attım resimleri pcye ancak elim değdi. Motoru Yaparken Yani daha doğrusu Bakımlarını Yaparken Babamı çektim. Tabi yardımcısı ben. Senelerdir Motor Kullanıcısı Olmakla bi motoru dağıtıp toplayacak kadar ustadır. Ayrıca Pttde çalısıyor. Kareleri sizinle Paylaşmak istedim. CBR 125R FORZAA.

Ve Canavarın Son Hali İle Birlikte ßabam :)

Ardından kendımıde paylaşayım dedim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:20 ----------

Zafer Senin Motorun Termostat denen parça aha bu. Grenajları sökeceksin.
big_87763420ski.jpg

canavar tam bakımdan çıkmış desene kardeşim hayırlı sürüşler :wiinkk:

bu arada termostat neresinde motorun senin ekledigin parça motorun sag tarafında olan radyatörden hortumlar gelen yer diye düşündüm benziyor söktüm o devir daim pompası çıktı

elimde olan parça tıpa tıp bu ekliyorum

329c6-777_copy.jpg
yerini bi türlü bulamadım

19300ml7003-honda-thermostat-assy-cbf-cbr-600-hornet.jpg

Bildiğim kadaryla 2010 model(ara kasa on farları ayrı olan) ile yeni kasa arasnda sadece görüntü farkı var onun dısında motorları aynı degilmiydi? :S ben mı yanlış biliyorum acaba? Sorun açıkcası birazda ogrenci olmam ve düzenli gelirimin olmaması.somestr da calsp uzerne koyduğum prayla birlikte max bütçem 5 bin. O yüzden yeni kasa almam açıkcası biraz zor.anca yeni kasa 2. El fiyatlarının düşmesini beklemem lazım yaza kadar mümkün mü szce?tabi yaza kadar beklersem biraz daha biriktirme şansım var ama biraz sabirsizm biran önce almak istiyorum yeni kasa için beklemeye deger mı szce?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

Bide geri satma sıkıntım yok en az 5 yıl yani okulum bitinceye kadar Bende kalcak motor okula gidip gelirken kullanmak istiyorum bı yandanda

Yazın motor fiyatlarında düşme olmaz artar eğer satma gibi bir niyetin yoksa düşük km de uygun fiyata ara yeni kasaya emin ol beklemeye değer ben 1 sene boyunca bekledim eski kasayla yeni kasayı yanyana getir farkı fazlasıyla görürsün saten hem kalıp hemde motor gücü :)

Merhabalar,
CBR 125 aküsünü hareket halinde mi şarj eder, yoksa motorun çalışması yeterlimi ?

Yeni Attım resimleri pcye ancak elim değdi. Motoru Yaparken Yani daha doğrusu Bakımlarını Yaparken Babamı çektim. Tabi yardımcısı ben. Senelerdir Motor Kullanıcısı Olmakla bi motoru dağıtıp toplayacak kadar ustadır. Ayrıca Pttde çalısıyor. Kareleri sizinle Paylaşmak istedim. CBR 125R FORZAA

Allah Kaza Bela Vermesin Çok Güzel Duruyor Motor...

Elciklerin Dikkatımı Çekti markası Nedir Ve Fiyatı nedir ?

Yazın motor fiyatlarında düşme olmaz artar eğer satma gibi bir niyetin yoksa düşük km de uygun fiyata ara yeni kasaya emin ol beklemeye değer ben 1 sene boyunca bekledim eski kasayla yeni kasayı yanyana getir farkı fazlasıyla görürsün saten hem kalıp hemde motor gücü :)
teşekkürler görüşünü dikkate alıcam :cat: eğer maddiyat izin verrse uygun yeni kasa bulana kadar beklicem baktım durum yetmio mecburen bi önceki kasalara bakcam artık inşallah düşer 2013 başları gibi :pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------

Bir de çok soru soruyorum kusura bakma ama yeniyim bu işte bişey daha merak ettim eski kasayla yenisi arasındaki motor gücü farkı ne kadar acaba bi bilginiz vr mı? vrsa paylaşabilirseniz sevinirim

teşekkürler görüşünü dikkate alıcam :cat: eğer maddiyat izin verrse uygun yeni kasa bulana kadar beklicem baktım durum yetmio mecburen bi önceki kasalara bakcam artık inşallah düşer 2013 başları gibi :pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------

Bir de çok soru soruyorum kusura bakma ama yeniyim bu işte bişey daha merak ettim eski kasayla yenisi arasındaki motor gücü farkı ne kadar acaba bi bilginiz vr mı? vrsa paylaşabilirseniz sevinirim

Sorun değil bu forumun amacı birbirlerimize yardımcı olmak,motor gücünü kısaca belirtmek gerekirse:

YENİ KASA
Sıvı soğutmalı 4-zamanlı 2 sübaplı SOHC tek silindirli
Motor hacmi (cc):124.7cm3
Silindir çapı x strok (mm):58 x 47.2mm
Sıkıştırma oranı :11:1
Yakıt sistemi:pGM-FI Elektronik Yakıt Enjeksiyon Sistemi
Maks. Güç (kW@dev/dak):9.8/10,000(13.3 PS)
Maks. Tork (Nm @ dev/dak):10.41/8,000
Ateşleme:Bilgisayar kontrollü dijital transistörlü elektronik avanslı
Çalıştırma:Elektrik
Şanzıman:6 vites
Güç aktarımı:O-ring zincirli
Boyutlar (UxGxY) (mm):1,946 x 704 x 1,089mm
Tekerlekler arası mesafe (mm):1,310mm
Sele yüksekliği (mm):795mm
Yerden açıklık (mm):185mm
Yakıt kapasitesi (litre):13 lt. (yedek dahil)
Tekerlekler
Ön:100/80/17 5 kollu alüminyum döküm
Arka:130/70/17 5 kollu alüminyum döküm

ESKİ KASA:
Motor ve şanzıman
Silindir:124,70 ccm (7.61 kübik inç)
Motor tipi:Tek silindirli, dört zamanlı
Güç:13.00 HP (9.5 kW)) @ 10000 RPM
Tork:10.10 Nm (1.0 kgf-m veya 7.4 ft.lbs) @ 8000 RPM
Sıkıştırma:11.0:1
Çap x Stork:58.0 x 47.2 mm (2.3 x 1.9 inç)
Sübap sayısı:2
Yakıt sistemi:Karbüratör. 28mm VK-tip
Yakıt kontrolü:SOHC
Ateşleme:Kondansatör deşarj (CDI)
Soğutma sistemi:Sıvı
Şanzıman:6 vitesli
Güç aktarımı:zincirli
Ön lastik ölçüleri:80/90-ZR17
Arka lastik ölçüleri:100/80-ZR17

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar