süper moto hakkında

evet arkadaşlar önümüzdeki baharda kısmetse ehliyetle beraber motosiklette geliyor ama;
arkadaşlarımdan bayiilerden vs. ybr apache kadırga tarzı commuterlere bindim azda olsa sürdüm fakat bana garip gelen 190 boyum ve uzun bacaklarımın olması bu motosikletlerin altımda hakkaten ilginç durmasına sebep oldu açıkçası hayalkırıklığına uğradım diyebilirim.

bende bunun üstüne sele boyu yüksek olan cross/süpermoto lara yöneldim.bütçem sıkıntılı olduğundan japon alamıycağım çok açık.(4000tl)bana önerileriniz nelerdir yorumlarınızı bekliyorum.kullanım amacım %95 asfalt ve şehir içi olacak.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kuba nın STR sini alabilirsin..
Hem boyuna uygun
Hem kesene... :cat:

asfalt için tam uygun değil diye biliyorum o supermoto lastiklerini takmak çok masraflı olurmu acaba

Motosikleti
Forza250-cygnusL
asfalt için tam uygun değil diye biliyorum o supermoto lastiklerini takmak çok masraflı olurmu acaba

Eğer sıfır km alırsan ssana asfalt lastikleri ile verirler zaten...
Süper moto çok farklı bişeydir...
Sana tavsiye ettiğim model enduro-kross karışımı..
Süpermoto istiyorsan bayağı bir değişiklik yapıcaksın....
Ona da değmez zaten..

bu xt 125 x ler uygunmuş yeni gördüm teşekkürler tutkulu acemi bunlar wr125x in eski modellerimi oluyo?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:31 ----------

supermoto ile enduro/crossun farkı nedir peki hocam?neden önermezsiniz?bilmiyorum gerçekten ve öğrenmek istiyorum saygılar

STR nin arka jant 17" sanırım. Arkaya artık jant çemberinin uygunluğuna göre kaç uyuyorsa 110-120 civarı tabanlı uyar sanırım Öne de 17" 1.60 lık Jant çemberi takıp 90 ya da 100 tabanlı bir lastik taktımmı ucuz yollu supermoton hazır :)
Ayrıca Hyosung RX 125 in Super moto olanları var şu an sahibinde satılık bulamadım ama.
Super moto cross motorun asfalt lastikli halidir asfalt kullanımına uygundur, enduro/cross arazi şartlarına daha uygundur, asfalt performansı düşüktür.

ben supermotoyu cross un asfalt için olanı diye biliyorum ama?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Süpermoto tamamen cadde kullanımı içindir....Viraj alışları race motorlara yakındır...
Enduro-cross aynı zamanda hem arazi hem cadde kullanımı içindir... Bunlarla karayolunda raceler gibi viraj yapamassın...

Süpermotoda arka tekerla ön teker aynı ebattadır..
Amortisörleri falan derken müştemilatı baya kalabalıktır...

Tavsiye ettiğim model standart enduro-kross modelidir...
Bunu süpermotoya çevirmek külfetlidir...

Süpermoto tamamen cadde kullanımı içindir....Viraj alışları race motorlara yakındır...
Enduro-cross aynı zamanda hem arazi hem cadde kullanımı içindir... Bunlarla karayolunda raceler gibi viraj yapamassın...

Süpermotoda arka tekerla ön teker aynı ebattadır..
Amortisörleri falan derken müştemilatı baya kalabalıktır...

Tavsiye ettiğim model standart enduro-kross modelidir...
Bunu süpermotoya çevirmek külfetlidir...

çok saolasın alp tunay ellerin dert görmesin

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Daha burda anlatamadığım çok fark var aralarında...
Tarzını belirledikten sonra arama yaparsan faydalı olacaktır..

Eve xt 125ker wr 125 lerin eski kasaları diyebiliriz. Bende şuanda Xt 125 R versiyonu var yani kross versiyonu ama üstünde pirelli scorpion lastikler var yani yarı yol yarı kross motoru tavsiye ederim x modeline hiç binmedim ama japon kalitesi hakikaten var sitenin yazarlarından biri xt 125 r ile ilgili bir yazı yazmıştı ona bakabilrsin. x modeli sadece tekerleri değişik olan diğer özl. ayrı diye biliyorum.

Super Moto denince aklıma hep şu video geliyor. Bahsettiğiniz modeller katıksız cross değil mi :silent:

Biçok kişi tip olarak benzetsede ben yakın bile görmüyorum açıkçası, duruşları bile bambaşka ( ki olması gerekende o ), içerik zaten daha da başka bi dünya :sunny:

Super Moto denince aklıma hep şu video geliyor. Bahsettiğiniz modeller katıksız cross değil mi :silent:

Biçok kişi tip olarak benzetsede ben yakın bile görmüyorum açıkçası, duruşları bile bambaşka ( ki olması gerekende o ), içerik zaten daha da başka bi dünya :sunny:
Super moto denince benim aklıma da süper baba geliyo hep nedense.

bende boya takıntılıyımdım. fikir olsun diye yazayım bu yazıyı sana. bütçe kısıtlı olduğundan salcano wolf aldım. 2600/12 taksit. resimdeki gibi durdu altımda.
boy 1.85 kilo 115kg :)

img20121118134219.jpg

XT125X ler hiç te uygun değil bence. Üzerinde YBR motoru olan bir motosiklet için oldukça yüksek 2. fiyatları bana göre. Onun yerine Hyosung RX125 SM modelini tavsiye ederim. Ama çok fazla da seçeneğin yok.

Bir de STR alırsan arka lastiği asfalta uygun bişey ile direk değiştirebilirsin. Ama ön jantı değiştirmen lazım(21" ten 17" e). Bunun da en ucuz yolu(zaten STR gibi bir motora çok masraf yapmanı tavsiye etmem) 17" bir jant çemberi bulacaksın ve 17" janta uygun uzunlukta teller bulacaksın. Onarı montajlatacaksın(kendim yaparım diye düşünme sandığın kadar kolay bişey değil). Ondan sonra lastik alacaksın. Bu yöntemi tavsiye ederim. STR nin orjinal hali ile asfalta tutunması çok iyi değil, bu değişiklikleri yaparak şehir içinde daha iyi ve kendini güvende hissedeceğin bir şekil oluşturursun. İlla da tam, has, orjinal SM yapman gerekmez, o arazi lastiklerinden YBR lastiklerine bile geçsen kafi, çok şey farkeder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar