Buna göre konuşalım ama amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi ? Bunu bilelimde buna göre konuşalım.
LPG yi motosiklette uyanıklık diye nitelendiren sen değilmiydin ilk sayfada.Yok bilakis bilgilerinizden istifade edelim..
Arkadaslar ben mondial 125 mg motoruma lpg takmak istiyorum. bu konuda sizlerden yardmlarinizi bekliyorum kendim takabilir miyim? yada bu isi yapanlar varsa lutfen yardm . (bu arada her zaman giremiyorum)
Yarın sabah uyandığımızda bütün motosikletlerin, arabaların... LPG ile çalıştığını bir an için hayal edelim.. Hükümetin lpgye ekstra vergi koyduğunu duymamız öğleyi bulmaz. Akşam ikisinin de litre fiyatı kafa kafaya gelir. Sonuçta elin arabından alıyorsun, senin ülkenden çıkan da az ve çıkaran da memlekete kuruş vergi vermeden çıkarıp satıyor.. Sonuçta gittiğin istasyonda pompalar yan yana duruyor ve fiyatını da elinde beyzbol sopasıyla telefonda konuşan adam belirliyor. Diyeceğim odur ki hepsi petrolden mamul ürünler arasında geçişler çıkış yolu olmayacak.
Türkiye'de üretim yok.
hiç bir manada üretim yok.
geleceğin enerji kaynağı ya hidrojen olacak, ya elektrik.
Türkiye'de dc motor üretimi yok biliyor musun?
eğer 5 kwlık 10 nm torklu bi elektrik motorunu ybrye entegre edebilirsem benzinli motorla da entegre edebilirsem 12.5 beygir 15 nm torklu
LPG den yeterince vergi alıyorlar. ama diyelim ki durumu eşitleyip verecekler zammı. önümüzde alternatifler çok. bunu doğal gazı var, karpiti var, dizeli var her türlü değişim itina ile yapılır.Yarın sabah uyandığımızda bütün motosikletlerin, arabaların... LPG ile çalıştığını bir an için hayal edelim.. Hükümetin lpgye ekstra vergi koyduğunu duymamız öğleyi bulmaz. Akşam ikisinin de litre fiyatı kafa kafaya gelir. Sonuçta elin arabından alıyorsun, senin ülkenden çıkan da az ve çıkaran da memlekete kuruş vergi vermeden çıkarıp satıyor.. Sonuçta gittiğin istasyonda pompalar yan yana duruyor ve fiyatını da elinde beyzbol sopasıyla telefonda konuşan adam belirliyor. Diyeceğim odur ki hepsi petrolden mamul ürünler arasında geçişler çıkış yolu olmayacak.
Cacığın sarımsağı, ineğin samanı bile ithal ediliyor. BİTMİŞ olduğumuzun farkındayım. Bütün dünyada petrolden kaçış ve alternatif enerjilere yönelim var. Araçları elektrik motoru ile hareket ettirmek vites kutusu gibi ağır donanımları kaldırırken yüksek güç ve uzun menzil için akü bileşeninin büyük, ağır ve pahalı olması yakın gelecekte çözülecek sorunlardır. Petrol ve doğalgazda sıkıntı olması durumunda ise bizde hayat tamamen duracaktır! O zaman keşke patates veya şeker pancarıyla çalışan motor yapsaydık diye kafamızı taşlara vuracağız!
Alternatif enerji kaynakları arayışları sorunsuz depolanabilirlik, kolay temin edilebilirlik ve bunlarla elektrik üretimi konusunda yoğunlaşmıştır.
Yani adam beleş hidrojen buldum, depoladım; vereyim bunu benzin motoruna yakayım demiyor. Termoelektrik jeneratörün hacmi küçüldüğünde ya da güneş panellerinde randıman yükseldiğinde devasa büyüklükte akülere de gerek kalmayacak.
O bakımdan hibrid araçlar sadece bir geçiş aşamasıdır ama ardından gelecek devasa adımlar için de bir o kadar vazgeçilmezdir..
hiç katılmıyorum sana deminki konunda oldugu gibimg gibi bir motor az yakar zaten daha ne istiyosun kardesimhemde tehlikeli bence bi kaza yapsan patlama tehlikesi var motora zararlı bir yakıt türü ama diyosan benim motora masraf edecek param var diye karar senin ben taktırma derim
olay bu yaadam biraz çıplak çalışma yapmış yada emaneten test amaçlı döşemiş sistemi.
http://img266.imageshack.us/img266/4124/04052010577.jpg
yapılan bu aykırı işçiliğe rağmen piknik tüpüne lpg doldururken limiti nasıl ayarlıyo?yani sonuna kadar dolduruyomu.benim bildigim normal lpg tank larda %80 doluyo gerisi boş.
birde benim motor yağ soğutmalı regulatöre yağ gönderip devirdaim yaptırsam yeterli genleşmeyi sağlarmıyım.
ben şahsen bu konuda avrupa standartlarına uyuyorum.Bide acaba motosiklete LPG takınca motosikleti nereye park etmeyi düşünüyosunuz biliyorsunuz ki lpg'li araçları kapalı garajlara park etmek yasak, kapalı depoya da koyamazsınız güvenli bir bahçeniz yoksa sokağa bırakacaksınız ya gelen geçen kurcalarsa boruları falan gevşetirse ?
evet görünen köy kılavuz istemez. tavsiyemO tutma yerleri kesilmiş ve bir tane iple bağlanmış piknik tüpü motorun arkasında kaç kilometre sabit durabilir ki? Bir kaç kasisten sonra yerinden fırlayıp motorun arkasından sürüklenmeye başlayacak.