Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

rodajda olduğu için 50 km civarı sürüyorsun sanırım.
genede 50 km/s sürüyorum .tabi köprüden geçerken hızımı mecburen arttırıyorum. zaten kitapçığı okuduysanız. belli km leri geçtikten sonra sürekli olmamak şartı ile deviri arttırmak gerektiği yazıyor. bende buna göre bazen 5-6-7 bin devıre kadar yavaş bi şekilde çıkartıp tekrar 4 bin devire düşürüyorum.

Bizim esd'lerin orjinal sübap ayrının değeri nedir? 8-12 arasında bir değer oluyor bildiğim kadarıyla. Emme sübap'ı kaç egzoz sübap'ı kaç olmalı?

genede 50 km/s sürüyorum .tabi köprüden geçerken hızımı mecburen arttırıyorum. zaten kitapçığı okuduysanız. belli km leri geçtikten sonra sürekli olmamak şartı ile deviri arttırmak gerektiği yazıyor. bende buna göre bazen 5-6-7 bin devıre kadar yavaş bi şekilde çıkartıp tekrar 4 bin devire düşürüyorum.

En güzeli. Ara ara bin devir yukarıda sürmek lazım. Aynı hızda aynı devirde sürekli kalmamak da gerek. Mondial 150 zcmin rodajini kitapçıkta yazan hızda seyrederken on km üst hıza.çıkıp kompresyon ile yavaşlıyordum. 15500 kmde iken hala gidişi çekişi aynıydı. Yağ yakmiyordu.

Geçen sene kaza yapmıştıniz nasıl oldunuz?

max i gel sana esd alalım bak bir depo ile 580 km gidiyor:mrgreen:

*esdnin deposu 13 litre. benimki 12.

40-50 ile gitsem ben de öyle yakarım :).

senin gibi sürünce ben de 380-400 kmyi görüyorum.

şu an 202 kmde daha benzin göstergesi yarıya gelmedi.

*bir önceki bakımdan beri 2500 kmden fazla yol yaptım. bu iki hafta sınavlarım var. nasıl bakım yapacağım bilmiyorum.

muayene de 2 aydır yok. xenonu sökmem lazım. o da uzun iş. h4 duyu alıp tesisata girişmem gerekecek.

*benim motor ya hava almıyor ya da düşük ve yüksek devirde yeterli elektrik gelmiyor. aküm sizlere rahmet. marşla motur çalışmıyor. sabahın ayazında ayak marşıyla tekte alıyor.

*yarın cg 150ler için olan performans cdi+kablosu+buji başlığı+ vs komple kit sipariş edeceğim. dün aradım ustaları yokmuş, cgler için olan ybrye olur olmaz ben bilmiyorum yarın ara demişti. 25 dolar para değil. bi de açık hava filtresi taktım mı tamamdır. belki egzoza da bi ufak delik açarım.

allahim yarabbim sen bu maxıye akıl fikir ver kurban oliiiim nelerle uğraşıyor işi gücü yok valla :)

allahim yarabbim sen bu maxıye akıl fikir ver kurban oliiiim nelerle uğraşıyor işi gücü yok valla :)

abi can sıkıntısı, ne yapalım. tek hobim moturum. iş+okul günde 17 saatimi alıyor. arta kalan zaman olmadığından motorun muayenesini yapamadım :).

bu cdi değişme fikrini aklıma adem80 abi soktu, bi deneyeceğim. işe yararsa buraya yazarım zaten. 50 lira para değil.

düşük ve yüksek devirde sıkıntı var. ya ateşleme ya motor lazım olan havayı alamıyor.

En güzeli. Ara ara bin devir yukarıda sürmek lazım. Aynı hızda aynı devirde sürekli kalmamak da gerek. Mondial 150 zcmin rodajini kitapçıkta yazan hızda seyrederken on km üst hıza.çıkıp kompresyon ile yavaşlıyordum. 15500 kmde iken hala gidişi çekişi aynıydı. Yağ yakmiyordu.

Geçen sene kaza yapmıştıniz nasıl oldunuz?
konuda da analttığım gibi ben motor un yanındaydım. araçlar saece motoruma çarpmıştı. bu yüzde çok şükür tırnağım bile kırılmadı.

*esdnin deposu 13 litre. benimki 12.

40-50 ile gitsem ben de öyle yakarım :).

senin gibi sürünce ben de 380-400 kmyi görüyorum.

şu an 202 kmde daha benzin göstergesi yarıya gelmedi.

*bir önceki bakımdan beri 2500 kmden fazla yol yaptım. bu iki hafta sınavlarım var. nasıl bakım yapacağım bilmiyorum.

muayene de 2 aydır yok. xenonu sökmem lazım. o da uzun iş. h4 duyu alıp tesisata girişmem gerekecek.

*benim motor ya hava almıyor ya da düşük ve yüksek devirde yeterli elektrik gelmiyor. aküm sizlere rahmet. marşla motur çalışmıyor. sabahın ayazında ayak marşıyla tekte alıyor.

*yarın cg 150ler için olan performans cdi+kablosu+buji başlığı+ vs komple kit sipariş edeceğim. dün aradım ustaları yokmuş, cgler için olan ybrye olur olmaz ben bilmiyorum yarın ara demişti. 25 dolar para değil. bi de açık hava filtresi taktım mı tamamdır. belki egzoza da bi ufak delik açarım.
yukarıda da açıklamıştım. sürekli 40-50 gitmiyorum. mesela 10 dk 50 gidiyorsam ,ani şekilde olmadan deviri 7 bine hızıda ortalama 80 e ekadar çıkartıp yeniden 50 ye düşürüyorum. rodajda olduğu için yüksek devirlerde sürekli gitmiyorum. bakalım ilk bakımdan sonra 1 depoyla ne kadar gidecek. ozaman hızım en az 60-70 olur :)

bişy sormak istiyorum ben şimdi ehliyet sınavlarını tamamladım ve kursum pazartesi güünü dosyamı valilige vermiş ögrendigim kadarıyla büyük ihtimalle yarın kurs gider valilikten alır bende cuma günü ehliyetimi alrıım gibime geliyor ve trafikte ehliyeti bi gün içerisinde teslim ediyorlarmı acaba kimisi diyor seni 20-25 dk bekletir hemen teslim eder kimiside işlemleri ypar taa ertesi gün teslim eder diyor ? şimdi ben trafik subede nler yapıcam ne kadar ücret alcaklar bilen arkadaşlar anlatablir mi ? bide bişey daha sormak istiyorum benim ybr 1400 küsür km lerde ve motorla yolda giderken 5 vitese attıgımda sanki tüplü araba hızlanmazya onun gibi dewir saati resmen milim milim oynuyor dip gaz yapsamda normal olarak bassamda bi terslik varmı yoksa banamı öyle gelmiş olabilir 5 .witeste coook yawas hızlanmıyor gibi geldi bana normalmi? acaaba cevaplar için şimdiden teşekkürler

F54

prohell tavsiye etmiyorum ben 1 yıldır kullanıyorum yırtılma vs yok ama soğuk ve yağmur alıyor

motorun rölantisi 1.300 1.500 devir arasında olmalı diyosunuzya, bu değerler motor ısındıktan sonra olması gereken değerlermi? zira ilk çalıştırmamda 1.100 devir değerlerinde oluyo gibi. ısındıktan sonra 1.300 gibi oluyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar