- Katılım
- 20 Kas 2011
- Mesajlar
- 1,869
Benimki de 7 binden sonra sürekli sallanma modunda +/- 500-1000 devir oynuyo sürekli :cherry:
Aynen :mrgreen: Bi bakıyorum 12 bin e gelmiş gazı milim bırakıyorum 9 bin oluyo :mrgreen:
Benimki de 7 binden sonra sürekli sallanma modunda +/- 500-1000 devir oynuyo sürekli :cherry:
Bizim MX'in silindir kapağının katalizör deliğine civata sıkarsan iptal olur gibi katalizör. aklında bulunsun. tabi silindir kapağının tepesindeki kapak da değişecek.
Ooo üst kapağı değiştirene kadar silindiri 150'lik yapsaydın keşke :cherry: Biraz araştırdım bizim motora 200'lük krank 63.5 mm silindir takarsak 193cc oluyor ama en az 15 beygir güç ve 15nm tork var boru değil yani. Aynı kranka da 67'lik silindir takarsak 218cc oluyor en fazla. Daha uzun stroklu krank için karteri taşlamak gerekiyomuş galiba.Benimki değişti zaten normal kapak takıldı. Silindir kapağı olarak da mg deluxe kapağı var şuanda.
Engine 200cc
Engine No. 163FMLxxxxxxxx
Type 193cc, 4-Stroke Single
cylinder,Air Cooled
BorexStroke 63.5mm x 62.0mm
Compression 9.2:1
Output, Max(Kw/Rpm) 11/7500
Torque, Max(N.M/Rpm) 15/6000
Ignition CDI
Starting System Kick/electric
Transmission 5-Speed, Manual Clutch
Drive Train Chain
Dişli kapağını eğelerim sorun değilÖn dişli değiştirmek daha kolay fakat kapağa ve zincir korumalığına çarpabilir dikkat et
Karbüratör değişimi yapılırsa biraz daha gideri var gibi. Km 90'ı bulunca hafiften tekliyo motor bikaç saniyeliğine, sonra kesiyo ama. Ama dediğim gibi rodaj nedeniyle yeni silindirle 2000km olunca değiştiricem karbüratörü.Çekiş güzelse çok hız yapmasına gerek yok bence![]()
Karbüratör değişimi yapılırsa biraz daha gideri var gibi. Km 90'ı bulunca hafiften tekliyo motor bikaç saniyeliğine, sonra kesiyo ama. Ama dediğim gibi rodaj nedeniyle yeni silindirle 2000km olunca değiştiricem karbüratörü.
Shengway 150cc takıcam rialli'den alıp. Şu an gerek yok yeni karbüratöre zaten o kadar da sabırlı değilim rodaj konusunda :cherry: Bir de motorun içinde 1600km yapmış yağ duruyor :cherry: sadece silindiri değiştirdiğim için sıfır motordaki gibi 500km'de yağ değişimi yapmadım.Şimdi taksan daha iyi olmaz mı kiNe takmayı düşünüyorsun ?
Shengway 150cc takıcam rialli'den alıp. Şu an gerek yok yeni karbüratöre zaten o kadar da sabırlı değilim rodaj konusunda :cherry: Bir de motorun içinde 1600km yapmış yağ duruyor :cherry: sadece silindiri değiştirdiğim için sıfır motordaki gibi 500km'de yağ değişimi yapmadım.
Yok ya ben yağını kontrol ettim silindir değişiminde sonra 1000km yapmış yağ zeytinyağı rengindeydi daha zaten castrol 10-40 var çok dandik yağ değil. Bu arada silindir değişiminde sıfır motor kadar sıkı olmuyo motor rodaj yapıyosun ama sadece gerekli diye öyle sıfır motor gibi ısınma yapmıyo.Yağ önemli değiştirBen nasıl sürersem süreyim hep siyah çıkıyo yağ
![]()
Yok ya ben yağını kontrol ettim silindir değişiminde sonra 1000km yapmış yağ zeytinyağı rengindeydi daha zaten castrol 10-40 var çok dandik yağ değil. Bu arada silindir değişiminde sıfır motor kadar sıkı olmuyo motor rodaj yapıyosun ama sadece gerekli diye öyle sıfır motor gibi ısınma yapmıyo.
Boşver huyuna gitmeye çalış. Aslında motora alıştıkça baya seviyorsun seri hareketlerle sürmeye başlıyosun falan ama 125'lik haliyle sürerken gaz ya tam açık ya tam kapalıydı benim neredeyse :cherry: motordan çekiş istiyosan başka çaren yok.Benim motor yağı pisletiyo hep :mrgreen: