Lastikler aklımda abi ama şuanlık imkanım kalmadı ilkbahara girmeden değiştirmeyi planlıyorum ozamana kadar yağmurda ve buzda çıkartmayacağım lastik yüzünden gerçekten kayıyor.
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:01 ----------
Kafama bişey takıldı motor daha 0ken bile çok seri gaza gelip rodajı kötü yapmaktan korkuyorum sizler nasıl yaptınız ?
5bin deviri geçme 500 bakımına kadar seri vitesleri değiştir aynı vites ve devirde uzun süre kullanma uzun yolda yapma mümkünse. 500 bakımından sonra 700 kmye kadar yine aynı şekilde kullanmaya devam et 700 olunca ara sıra 7 bin devirlere falan çıkabilir. 1000 bakımını yaptır castrol 10.40 yada iyi başka bir yağ kendi isteğinle koydur ve motoru açmayı dene şöyle düz bir eğimli yolda 10bin yap her vitesde gazi bırak kendi hızında biraz gitsin devir göstergesi düştükten sonra diğer viteslerde dene aynı şekilde. Benim fikrimce böyle ama herkes farklı farklı yorumda bulunabilir. Sen kitapçığın dışına çıkmayacak şekilde bir tane yorum seçebilirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:04 ----------
Bu arada yeni alan arkadaşlar motorunuzun vidalı kısımlarını kesinlikle kontrol edin. Aklıma gelenleri sayıyorum.
Vites değiştirme pedalındaki somunlar gevşek olabiliyor. 2 arka fren pedalınin stop ışığı için olan kısımda siyah vidalı ayar kısmı fren boşluğuna göre hem ışığı ayarlayın hem plastik vidalı kısmı sıkın. 3. Gaz elciginin hemen yanında bulunan gaz ayar vidalarini kontrol edin. 4. Direksiyon kilidini kullanırken kilit kısmı sallanip boşluk varmış gibi oluyorsa hemen altında bulunan yıldız vidalari direksiyon altındaki deliklerin arasından sıkın.
Aklıma gelenler bunlar zaman zaman yıkarken falan kontrol edin yeter. Motorlarınızdan memnun kalacağınıza eminim herkese hayırlı sürüşler. Allah kaza bela vermesin inşallah.