1,3 ile 1,5 arası rolantı ayarı olmalı devri fazla düşürürsen kranga dengesiz olarak güç biner bence biraz yükseltmelisin
Ama bahsettiğim rölanti değerinde kusursuz bir şekilde sayıyor. Hani tın tın tın diye sayarken arada bir ton diye bir ses tonu çıkarmıyor. Hep aynı sen tın tın tın tın sayıyor yerinde. Dengesiz yük biner derken kasdettiğiniz rölantide sayma durumu değilde bahsettiğim gibi tın tın tun ton stop edicekmiş gibi dengesiz çalışmasından bahsediyorsanız, benim motorumda çok şükür öyle bir durum yok. Ayrıca motosikletimi götürdüğüm kişi 24 senelik usta normalde uraştığı motosikletler 250cc çoğunlukla 600cc üzeri fakat sağdan soldan bazı kişilerin önermesi üzerine küçük motosikletlerde oraya gidiyor. Yanlış anlamayan beni lütfen. Sizin de bir bildiğiniz vardır ki rölantiyi yükseltmemi önermişsiniz. Ama dediğim gibi motosiklet rölantide sayıyor resmen.
maaşallah bu km önünde diz çökülürybr 125, 2010 model, 130.000 km. bir depo ağzına kadar dolu 80i geçmeden 550 km.
kavramadan olabilir özellikle ses gelip iyice yavaşlaması benim aklıma debriyajı getirdimrb arkadaşlar bws si olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim motorum 2 kişi yokuş çıkarken bi ara duruyo gibi oluyor sonra da değişik bi ses geliyor yavaşlıyor düz yolda bi problem yok sorun neden kaynaklanıyor acaba teşekkürler
kavramadan olabilir özellikle ses gelip iyice yavaşlaması benim aklıma debriyajı getirdi
vasıfsız er ? er derken ?komutanın konuşuyor ulen zibidi esas duruşunu göster
bugece çanakkaleye geçiyorum 15inde göreve başlayacağım kısmetse..oralarda canım çok sıkılacak ilk maaşla bi motor almam lazım pampiş
![]()
ya bumoto calıbre ile cbx twisterden birini alacam ya da er6f ile xj6 diversıon dan birini alacam kafaya koydum..hayır olsun sonumuzdurmuş ne haber len? Titan mı alcan yoksa? :queen:
ya bumoto calıbre ile cbx twisterden birini alacam ya da er6f ile xj6 diversıon dan birini alacam kafaya koydum..hayır olsun sonumuz
jandarma komando asteğmenim olum benne maaşı ulem zibidi er... ben askerdeyken aldığım maaşla, 2 paket sigara alıyordum.. komutanını mı soydun lan , kelebek :queen:
ben sorun çıkarmayan sağını solunu söküp toplamadiğım motoru sevmem bumoto yu ya da twister i alırsam da essek niyetine kapıda tutucamabi bumoto yu alma zararlı cıkabılırsın sonucta çin malı. sen japon dan şaşma. bildiğim kadarıyla er6 f kawasaki nin.sorunsuzluk istiyorsan Made İn JAPAN alacaksın ağbey
Can motoru yapan japon mühendisler 1,300 - 1,500 rpm arasında rolantisinin olmasını yazmışlar .. bana kalırsa bu şekilde kullan.. şimdi havalar fena değil ,yarın sabah motoru çalıştıramazsın..kranka yük binmesi olayı doğru..
kullanma kitapçığında önerilen devir aralığı 1,3..1,5..rolantıyı düşürmek bence çok iyi değil..en basiti ilk çalıştırmada dahi motorun ısınması daha çabuk ve kolay olmayacak..ve ybr karbüratörlü olduğu için soğuk havalarda rolantıde dalgalanma yapabilir büyük makineler gıbı enjeksiyonlu değil çünkü..ve mümkün olduğunca tin tin saydırma rolantıyı soğukken motor rolantıde silkeleme yapar ve bu da kranga balansor sebebiyle dengesiz güç binmesine neden olur..
sa beyler benim bir sorum olacak ben yamaha 125 ybr aldım 2010 model motor bölümünde problem vardı piston sekman değişti usta dediki motorunu sıkma su anda yenı alınmış bir motor gıbı dedi sıkmamak ıcın neye ozen göstermem gerekıyor yapılmaması gerekenler nelerdır...
birde 100 km de kaç litre benzin harcıyor
SAYGILAR...