Selamlar;bende 2012 model drift var 3800 km de ve genellde eşimle birlikte artçılı olarak biniyorum.Kullanım hızım max 90 şeklinde hal böyle iken yakıt tüketimi 13 kuruş u geçmiyor.yanlız 0 motor alacaksan drift olarak illaki ve illaki kış mevsimi de gelmişken lastiklerini değiştirmeni tavsiye ederim.Ben de bu motoru bu site vede bu forumu paylaşana arkadaşların tavsiyeleri üzerine almıştım.ve bu tavsiyeler içinde de lastik değişimi de vardı.havalar biraz kışlasın da öyle değiştiririm derken iki gün önce çok düşük bir hızla gitmeme rağmen asfalt üzerindeki incecik çiğ yüzünden kaydım ve düştüm..Motor koruma demiri de olmadığı için depo ezildi ayna gitti, göstergeler gitti sağ sinyal gitti.depo 200 ayna 50 gösterge 150 işçilik 50 Sözün özü ilk başta lastik ve demiri alsaydım bunlar hiç olmayacaktı..Kendime gelen zarar da cabası...Motorun drift olsun şaşma yolda bırakmaz ama illa ve illaki lastikleri değiştir ve koruma demiri taktır.Allah kaza bela vermeden kullanmayı nasip etsin...
Çok geçmiş olsun Mehmet bey,
motorda ki hasar giderilir, umarım sizde ciddi birşey yoktur.
Evet motoru almakla bitmiyor ne yazık ki. Motoru alınca yapmayı düşündüklerim şunlar;
Alım esnasında motor koruma demiri ve kilit zaten bayi veriyor yazılanlardan anladığım kadarıyla,
arka çanta tutma plastiği zayıf olduğu için demir olanla değiştirmek gerekiyor.
33- 41 lt arası bir çanta ( marka model fiyat konusunu henüz araştırmadım. çanta neye bakılıp alınır onuda bilmiyorum.)
1 takım prelli mt 65 ya da michelin lastik. (Metzeller bu boyutta önerilmiyor. dunlop için ise birkaç yerden ürününün arkasında durmadığını öğrendim.)
Zircir gergi cıvatasının kendinden contalı olanla değişimi ( bu sayede bollaşma sıkınıtsı ortadan kalkıyormuş, yine bu forumda bir yerlerde yazılıydı. o ring li zincire gerek kalmıyor)
ön cam altına çift taraflı bant ( ilk alımda genel şikayet var)
bir de aynaların çevresine az bir yapıştırıcı ( zırıltı kesmek için)
bayiden ayrılmadan önce de vites, ön fren balatası cıvatalarının sıkılması. ( boşaldığı, düştüğü söyleniyor)
tabi motor almak en son iş. bundan önce A2 ehliyet ( kısmetse haftaya pazara direksiyon sınavına gireceğim.) sonra kask, bot, eldiven, mont. - bir sayfa önce gü<el öneriler geldi, sağolsun arkadaşlar )
en son motor alımı.
Şubatta fuar da eksikleri iyi fiyattan toparlayabilir miyiz acaba? Motor fuarına daha önce giden, fiyat karşılaştırması yapan oldu mu hiç?