Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
2,035
Bugün öyle bir yağmur yağdı ki.Haberlere bile çıktı valla mersin.Ama orası merkezden 45 dkkalık mesafelik erdemli ilçesi herneyse.Ya arkadaş bu duro hiç kaymıyor :)Yağmurda
Venom montum acayip bir şekilde su aldı.Kışlık olmasına rağmen.
Bugün tek aferin alan Hein Gericke oldu.Yazlık Touring botu olmasına rağmen hiç su geçirmedi.
Bana kışlık 150 tl ye kadar.Kesinlikle 1 gr bile su almayan dış koruması çok iyi olan (Deri de olabilir.)Eldiven arıyorum.Memnun kalan arkadaşlar önerilerini yazarsa sevinirim.
1)İxs
2)Held
3)Hein Gericke
4)Revit
http://www.anesmotor.com/?urun-16-Held-Freddo-Kislik-Eldiven.html
http://www.anesmotor.com/?urun-270-iXS-Novara-Eldiven.html
http://www.anesmotor.com/?urun-882-IXS-Preston-Kislik-Eldiven.html
http://www.anesmotor.com/?urun-1268-IXS-Bristol-Mavi.html
http://www.anesmotor.com/?urun-1661-IXS-Molina-Mavi.html
http://www.anesmotor.com/?urun-1182-IXS-Gara.html
http://www.anesmotor.com/?urun-19-Revit-Score-Eldiven.html
http://www.motoplus.com.tr/urun/11175701226/THUNDER-GLOVE-BLK
http://www.motoplus.com.tr/urun/11628203226/HG-ECO-II-GORE-TEX-GLOVES-BLACK
http://www.motoplus.com.tr/urun/59010303226/Striker-Blk-Glv
http://www.feyizoglu.com/Targa-H2O-Eldiven_44203.html#0
Bunlardan bir tanesini almayı düşünüyorum.Epey link oldu ama :)

---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 22:44 ----------

arazide hangisi iyi irc nin dişli lastiği var kışlık nasıldır karda performansı acaba
Arazi aracı fln sandın galiba Cbf 150 yi :)
 
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
2,838
arkadaslar cbf 150 de ılk calısmada cıkle fayda etmıyor sebebı ne olur?

Motorun eski kasamı, yeni kasamı ? Ve nasıl çalıştırmaya çalışıyorsun jikleyi açarak ? Motorun eski kasa ise ve nasıl olsa jikleyi açtım diye gaz kolunu marş bastıktan sonra bırakırsan motorun çalışmaz. Eski kasa ise ve böyle yapıyorsan sorun yok. Eski kasalarda jikleyi açınca gaz kolunu motor ısınanekadar tutman gerekiyor, yoksa nasıl olsa jikleyi açtım diye gazı bırakırsan stop eder, gazsız zaten jikle açıkken ya çalışmaz, yada zor çalışır. Yani bi sorun yoksa bunun sebebi, motorunun eski kasa olması ve jikleyi açınca gaz kolunu bırakman veya jikleyi açıp motoru çalıştıraya çalışırken gaz kolunu hiç açmanan.
 
Katılım
31 Tem 2011
Mesajlar
771
fiyatına göre çok iyi, sağlam bir montaj ile hiç olmamasından iyidir :)
bataryasının amperi düşük ama daha sonradan uydurma birşeyler yapılabilir. 3.7 V 130 mA miş bataryası yani bildiğimiz telefon bataryası ile aynı.
uydurma birşey ile çalışma süresi uzatılabilir :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------


tapa gaz bile gitsen bu kadar yakamaz yahu, vitesi 6-7 binde attırıp 5. viteste kaç bin devir yaparsan yap yine bu tüketime gelmiyor, ki ben 420 km yaptığımda 5. vites 7-8 bin devirin üstünde baya durdum..

rahmi alsakmı ne yapsak =)
 
Katılım
31 Tem 2011
Mesajlar
771
Zaman zaman hamınlada gezdiğim için sıkıntı yok :) Hatta özellikle yağmurda yaya olarak ta motorlada gezmesini çok sever :)

Yaw bu arada ürünler güzel hoş, fekat diz örtüsü bedeni falan yoktu. Standart, ürün bana biraz fazla iri geldi, gittiğin yerde yanına alsan olmaz, zaten bagaja sığmaz, kullanılabilfiği taktirde soğuk rüzgar yağmur hak getire ama, durum bu, bide biraz fazla bolca, dizlerinizin üzerini örtüyor ama motor çalışırken motor bloğuna değerek erimesi söz konusu olabir, bunu kullanan kuryeler nasıl kullanıyorlar acep bilen var mı ? Ya motora sabitliyicem bi şekilde, çünki dedğim gibi gittiğin yerde yanında taşınmaz, bagaja sığmaz. Buna bi çözüm bulmam gerekecek.

abi ben kuryelerde çok görüyorum ayakkabı bağcığı benzeri bi iple bağlıyorlar genelde sabit kalıyor depo altından filan geçiyo ip sanırı ama bi daha görürsem dikkatli bakarım hayırlı olsun tüm ürünler bu arada yağmurluk yorumlarını bekliyorum belki bizede nasip olur =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------

cümleten selamun aleykum.yarın cbf150 alıcam allah izin verirse.istanbulda hangi bayiden almalıyım yardımcı olurmusunuz

aldığın bayinin önemi yok bence hangisi ucuza verirse ondan al ama servisin D&B olsun
 
Katılım
2 Eyl 2012
Mesajlar
28
arkadaşlar Cbf 150 Nin debriaj balata,saçlar ve baskı yaylari orjinal fiat ları hakkında bilgisi olan varmıdir
 
Katılım
31 Tem 2011
Mesajlar
771
az önce trafik sigortasını yaptırdım ateş pahası bu ne yaw !
axa falan 120 lira çıktı en ucuz güneş sigorta bulabildim o da 105 lira !!!
bundan önce çok daha değerli motorlarım oldu fazer olsun er6n olsun onlar bile 60-70 lira tutuyordu
acaba çok cbf olduğu için ve kazalara da çok karıştıkları için mi fiyatlar bu kadar yüksek?

evet aktüerya biliminin en büyük verileridir ve cbf sigortalarının çok çıkmasının nedeni otomobil sürücülerinin bize kaza yaptırmasının sonucunun bile bize dokunması diyebiliriz =) (kurye arkadaşların kazalarıda bize dokunuyor =)



bursa plaka diyemi böyle acaba birde yaşınız küçük galiba değilse ben geçen ay kaza yaptım arabam pert oldu birde motorun sigortasını 7 ay gçiktirdim cezalı axaya 75'e yaptırdım 07 plaka olarak.

il farkı =) antalyadaki trafikteki araç sayısıyla bursadaki arasında 2 kata yakın fark vardır sanırım =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:42 ----------

Kocaeli / Karamürsel ilçesinde de baya ucuz, 45 tl ye yaptırmıştım gecen mayıs ayında. İlçeye göre bile değişim gösteriyor olabilir. İl merkezinden uzaklaştıkça azalan trafik yoğunluğu ve küçülen kaza riski falan filan gibi konular da fiyatta belirleyici olabilir diye düşünüyorum.

abi motorun ilk sigortası olabilirmi o yani sıfır aldığındaki ? çünkü sıfır motorunda arabanında kaskosuda trafiğide düşük çıkar ama 2. yıl fena şekilde farkını görürsün =)o fiyat kocaeli gibi bi il için çok ama çok düşük =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------

http://www.arissigorta.com/

abim gibi yakınım yan komşum çalışıyor ariş sigortada arayın fiyat alın türkiyenin her yerine kargo ile poliçe teslimi yapılıyor sadece ist. düşünmeyin

bu arada sampo japon en az çıkartıyor diye duymuştum

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------

Hocam 1. Michalen
2. Kullanmasamda metzeller derim ama Tr de temini zor olabilir. Metzeller aldım diyen hiç duymadım.
3. Swallow diyebilirim. Şu an kullanıyorum.
4. Pirelli Duro Traction (Bana göre ihtiyaç fazlası dişli bi lastik olduğundan denemedim ama bu sıraya koyabilirim, güzel yorumlar var.)
5. Pirelli mt 65
6. Irc
7. Unilli

Dunlop hiç kullanmadım bilmiyorum, kötü olduğunu da pek sanmıyorum ama çok geçmiş sayfalarda bi arkdaş almıştı, ama daha düşük km lerde iken lastik yanaklarında çatlaklar oluşmaya başladığını yazmıştı.

Duro nun ne kadar dandik olduğunuda herkez biliyor zaten :)

abi metzeler in cbf e uygun lastiği yok diye biliyorum bakmıştım bende

ama metzeler dünya birincisi bir lastik firmasıdır ve viraj kabiliyeti ve yol tutuşuyla öne çıkan bir marka diye biliyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------


rahmi hayırdır ya =) ne zaman alıyorsun hyosung u =)

hayırlı olsun şimdiden =)

benim motorda 4500 eder demekki =) 4500 km motor 4000de michelinler var gerisi aynı =)
 
Katılım
25 May 2009
Mesajlar
798
ethem kardeşim meraba, diz örtüsünün içine dik durması için modifiye yaptım, 3 mm dakota levhadan. kalıp gibi oldu, önden lastikle kafa grenajına bağladım alttan kablo bağıyla vites koluna bağladım vs, uğraşacaksan detaylı fotoğraflarım. polyesterden anlıyorsan, diz örtüsünü olmasını istediğin pozisyonda sabitleyip içine cam yünü polyester uygulayıp kalıp gibi olmasını sağlayabilirsin. şimdilik bir iki foto koyuyorum.
04112011474.jpg


04112011472.jpg
 
Katılım
13 May 2012
Mesajlar
714
rahmi hayırdır ya =) ne zaman alıyorsun hyosung u =)

hayırlı olsun şimdiden =)

benim motorda 4500 eder demekki =) 4500 km motor 4000de michelinler var gerisi aynı =)
sağolasın hüseyin, bakalım pazartesi adam yamuk yapmazsa satalım motoru. sonrası biraz araştırma ve sabır ile alıcaz bakalım :)
 
Katılım
31 Tem 2011
Mesajlar
771
sağolasın hüseyin, bakalım pazartesi adam yamuk yapmazsa satalım motoru. sonrası biraz araştırma ve sabır ile alıcaz bakalım :)

sezonumu bekleyeceksin yoksa hemen bulursan alacakmısn?
sıfırmı? 2. elmi bütçen ne =)

bizim burlarda olursa birlikte bakarız =)
 
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
1,573
sağolasın hüseyin, bakalım pazartesi adam yamuk yapmazsa satalım motoru. sonrası biraz araştırma ve sabır ile alıcaz bakalım :)
hayırlı olsun rahmi motorun güzel fiyata gitmiş kış olsada satılıyo heralde bizim motorlar:mrgreen: hyo derken gt250r mı alıcaksın? bizim burda temiz bir motor var bizim arkadaşın.
 
Katılım
6 Tem 2009
Mesajlar
69
Yarin sabah saat 9 da canakkale den yola cikiyoruz. Balikesir gonen de kross gosterisi varmis
onu izlemeye gidiyoruz. İlk uzun yolum olacak. Yag hava filtresi buji degistirdim yakiti hala dusuremedim sanirim, yarin uzun yolda bi denemis olcam
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst