[Bursa - MT]

ölen arkadaşa allahtan rahmet sevdiklerine eşine dostuna sabırlar dilerim

Basit-Kisa Ozet Olarak:
-Ruzgara Karsi Surus
-Yagmurda surus
-micir toprak yolda surus
-buji kurulama+Degistirmek
-motor temizligi yikama
-Dusen motoru kaldirmak

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------

Tabi ilave olarak:
-hiz halinde viraja giris
-sollama
-toplu surus
-kendimizin yapabilecegi basit kontrol bakimlar
-yag seviyesi kontrolu ve Degisimi
konulari resimli ve kisaca anlatilsa iyi olur.
hatta open office ile yazilirsa .pdf formatinda olur.
cepten-netten-evde isyerindeki pc den okunabilir

Bencede bu noktalar herkes için çok faydalı olur mesela ben inegöl gezisinde rüzgardan çok etkilendim çok savruldum meyer duruşum yanlışmış bi arkadaş saolsun nasıl durulcağını gösterdi çok faydalı oldu aynı şekilde bi çok sürüş tekniklerini öğrenmek faydalı olacaktır

Maalesef rahmetli Emre hakkındaki arkadan gelen aracın çarptığı haberi tam tersiymiş. Dün cenaze namazında söylenenler Emre nin aşırı süratli olduğu ve gişelerde şerit değiştiren araca çarptığı yönündeydi.

Maalesef rahmetli Emre hakkındaki arkadan gelen aracın çarptığı haberi tam tersiymiş. Dün cenaze namazında söylenenler Emre nin aşırı süratli olduğu ve gişelerde şerit değiştiren araca çarptığı yönündeydi.

Bu daha da bir üzücü oldu be kaptan.

Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin Rabbim

sınav sonuçlaru bugün açıklandı motor 95 trafik 93 ilk yardım 90 almışım mutluyum sonunda özlem bitecek artık :D

eyvah tam sınırdasın heyetin kararına bağlı Hamza'nın dediği gibi ilkyardımın sınırı 90

yapmaya off :( :( kesin bırakırlar ilk yardımdan kalan tek ben olucamm heralde hiç duymadım kalanı off ya :(

forumda sohbet yerinde birisi 80 almış ilk yardımdan geçtim yazmış

diğerleri 95-93 ortalaması gayet iyi direksiyon sınavına göre değerlendirebilirler ilkyardımı

internette tüm dersler en az 70 olması gerek yazıyor bide yanlış hatırlamıyorsam kursda öyle demişti yarın sorayım inş geçmişimdir ya :(

toplulukta sürüş ve uyulması gereken kurallarla alakalı bir döküman hazırlayıp bunu belli aralıklarla sumumlar videolar şeklinde paylaşmayı düşünüyorum buna ek olarakta herzaman yanımızda olmasını isteyeceğimiz yeni arkadaşlara yardımcı olabilecek şekilde bir cep kitabi tarzında birşeylerde yapabiliriz...

ben sunumda ve diyer makalelerde olmasını düşündüğüm başlıkları belirledim sizlerinde konuya yaklaşımını önerilerini ve eleştirilerini bekliyorum...

belirlediğim başlıklar şunlar:
Motosiklet seçimi.
Motosiklet bakımı.
Güvenlik ekipmanları ve önemi.
Sürüş güvenliği ve uyulması gereken kurallar.
Toplu sürüşte uyulması gereken kurallar
Uzun yol tecrübesi ve alınması gereken önlemler.

Basit-Kisa Ozet Olarak:
-Ruzgara Karsi Surus
-Yagmurda surus
-micir toprak yolda surus
-buji kurulama+Degistirmek
-motor temizligi yikama
-Dusen motoru kaldirmak

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------

Tabi ilave olarak:
-hiz halinde viraja giris
-sollama
-toplu surus
-kendimizin yapabilecegi basit kontrol bakimlar
-yag seviyesi kontrolu ve Degisimi
konulari resimli ve kisaca anlatilsa iyi olur.
hatta open office ile yazilirsa .pdf formatinda olur.
cepten-netten-evde isyerindeki pc den okunabilir
bilgiler konusunda şu iki haftayı atlatayım yardımcı olurum(ev sıkıntısı var) bende ileri sürüş dersleri almıştım seve seve yardım ederim fakat bilgisayardan yazma işini beceremem daha önce hiç office ve pdf formatlarını kullanmadım:(

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

bende duydum ama inanasım gelmedi ordaki dayılar konuşuyordu diye Özcan abi koruma falan var mıymış peki

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:57 ----------

eyvah tam sınırdasın heyetin kararına bağlı Hamza'nın dediği gibi ilkyardımın sınırı 90
nasıl ya bizim zamanımızda 70 ti hepsi hatta ben 86la geçtim ilk yardımı b sınıfı ehliyette sene 2008

yunus emre ben uçu uçuna geçmediğin ve ilk yardımın çok önemli olduğunu vurgulamak için tamam bu ehliyeti aldın demek istedim 70-75 üzerindeyse direksiyon sinavina girmeye hak kazanırsın benim yüzümden korkmuşsun...

ben ve gittiğim iki ehliyet kursunda ençok önem verilen ve sokakta birilerine yardımım dokunduğu için bence en önemli alan ilk yardım bunu vurgulamak istedim...

arkadaşlar biraz bilgi paylaşayım dedim benim gibi benzin hortumu müsait olanlar yapabilir yada müsait zamanda beraber yaparız daha öncede söylediğim üzere benzin hortumunu kesip içindeki gram benzini almaya yeltenmişler tabi hortumu ortadanda değil ucu ucu kesmişler hortum aradım bulamadım en sonunda arkadaşımdan buldum ama bu benim br 10 günü aldı sonra hep bir filtre takayım gelen pisliği çekmesin birde bizim mahallerlerin muzurları çoktur benzin deposuna şeker meker atarlar piston blog mafolur(olmaz demeyin bir arkadaşın 883l harleyi maf oldu bu yüzden) filtresi gittim filtre araştırdım mann marka buldum bir tane büyük bir tanede en küçük boy aldım büyük olan uymadı tabi en küçüğü uydu fiyatıda 15 tl benzin hortumunu biraz daha kesip arkadaşımdan bulduğun hortumuna karbüratöre bağladım sonra ikisinin arasınada benzin filtresini bağladım ve sağlam olsun diye plastik cırt denir sanayide biz plastik kelepçe deriz onunla sabitledim tabi tüm bunları tek başıma yaptığım için ancak en sonra foto çekebildim buyrun buda fotosu

http://i47.tinypic.com/6nvb6c.jpg

birde sağda solda ne kadar sıkarsanız sıkın gevşemekte inat eden vida ve somunlarınız olmuştur bunlar için vida ve cıvatalara rodela geçirerek somunlarıda fiberli yada kontra somunu olarakta bilinir onlarla değiştirerek yada loctite marka yapıştırıcılar var bu iş için fakat bunlarında anahtarla açılanı ve ısıyla çözüleni var bize en uygunu anahtarla açılan gibi geldi ben bundan aldım 36 tlye bu sorunu halledebilirsiniz

yalama olan vida ve şaseye kaynaklı somunları nasıl düzeltiriz bilen var mı:silent:

hazırlamaya calıştığımız şey lütfen koplaya yapıştır olmasın sizden riçam ya okuyup işimize yarıyacaklar ayıklandıktan sonra olabilir.
direk teçrübelerinizden derledikleriniz olabilir...
bana mail yoluyla isteyip hazırladığınız konuları ulaştıra bilirsiniz...
derleme düzenleme işlemlerini ben yapabilirim eksik aşamadığım noktalarda paylaşım yaparız.
bir ricam daha olucak toplantıda da bu konuyu dile getirip maddeler halinde burada paylaşırsanız çok sevinirim ben ankara yolcusuyum katılamıyacağım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------

yalama olan vida ve şaseye kaynaklı somunları nasıl düzeltiriz bilen var mı:silent:

benim aklıma gelen iki yöntem var

somunu boşluğundan daha geniş bir makkapla delmek ve arkaya yeni bir somun koyarak iki anahtarla sıkmak; burdaki civata öncekinden daha uzun olmalıdır...

yada yivli civatayla yalama olan somuna yeni bir yatak açılabilir yada tornocılardan yardım alabilirsiniz burada kullanılacak civata sıkma görevini yerine getirmek için daha kalın olmalıdır.

boşuna bi işlem yapmamk için kumpasla falan hassas ölçülerek çalışılmalı başkada bir çözüm gelmedi aklıma...

yunus emre ben uçu uçuna geçmediğin ve ilk yardımın çok önemli olduğunu vurgulamak için tamam bu ehliyeti aldın demek istedim 70-75 üzerindeyse direksiyon sinavina girmeye hak kazanırsın benim yüzümden korkmuşsun...

ben ve gittiğim iki ehliyet kursunda ençok önem verilen ve sokakta birilerine yardımım dokunduğu için bence en önemli alan ilk yardım bunu vurgulamak istedim...

anladım :) rahatladım şimdi :)

yarınkı toplantıya maalesef katılamayacagım arkadaslar.valıdeyı ıstanbula getırdım bugun.cuma amelıyata gırecek sanırım uzun sure gezı ve toplantılara katılamayacagım.zira zorlu bır surec benı beklıyor olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar