Yeni kasa, devir saatli CBF'i olan arkadaşlar gözlemleyip te cevaplarlar mı acaba?
Her viteste, 5000 D/D kaç km. hızda oluyor?
5. viteste en ekonomik kaç devirde gitmemiz gerekiyor?
Düz yolda 110 km. hıza olaşabiliyorum, bu hızda devir kaç D/D. oluyor?
Mercekli xenon konusunda görüş ve tavsiyeleriniz ve İst. veya int. kaça bulabiliriz? Su alma gibi sorunlar oluyor mu?Aydınlatmasını çok yetersiz buluyorum, xenon çözüm olmuyor görüşü var mı?
Ön lastik IRC ve yeni değiştirilmiş. Arkanın da değişmesi gerekiyor; IRC mi, michelin sport bilmem ne mi alayım?
IRC'nin 90 x 90 x 18 ve 100 x 90 x 18 var, kalın diye biliniyor, hangisini tercih etmeliyim, michelinde böyle çeşitlilik var mı?
Arkaya takılan koruma demirlerinde bir de yanlara doğru açılan, çanta konulabilen modelleri olanlar var, biraz motoru basitleştirse de işlevi nedeniyle bana gerekli. Hangisinden ve kaça almalıyım, hatta bilginiz dahilinde link verir misiniz?
Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.
Benim motora 38 bin km boyunca 20w-50 Shell koydu Anes motor ne artısını ne eksini gördüm zaten 2000 de bir değişiyor kalkıp 35-40 tl vermeye gerek yok bence.
Ben asyalıların forumlarında okudum onlar hep 20 40 kullanıyorlar.Sonra kitapçığa baktım ordada 20.40 yazıyor recomended önerilen yani.
20 40 zaten bizim ülkemizdeki sıcaklıklara uyuyor.Hindistandada bütün ufak hacimlilerde ve hava ogutmalarda 20 40 kullanıyorlar.Sen neden 10 40 önerdin özel bir nedeni varmı
Daha önce hiç motorunda 10w-40 veya 10w-50 yağ konulmadığı için, bu yağların motora daha uygun olduğuna dair farkı gözlemleme şansın hiç olmamış ve motorunu böyle benimsemişsin. Çünki devamlı 20w-50 kullanmışsın, her şeyi normal sanıyorsun, motoru böyle kabullenmişsin. 20w-50 cbf 150 motoruna ağır gelir, ihtiyaç fazlası kalındır. Bi dahaki yağ değişimini 10w-40 ile yaparsan, önümüzün kış olduğu soğuklarda sabahları daha kolay keyifli çalışma, motorun gaz koluna verdiği daha stabil ve seri tepkiler, daha seri hızlanan bi motor gibi olumlu gözlemlerin olacak. Şu anda motorunla ilgili her şeyi normal sanıyorsun ama ne yazık ki değil, sen normal ve olması gerekeni hiç yaşadığın için 20w-50 ilede problem yaşamadığın için her şeyi normal adledip kabullenmişin, ama durum normal değil. Ayrıca o yağ ihtiyaç fazlası kalındır, o yağ ile motoru fazla sıkıştırırsan, içerde olaması gerekenden fazla basınç oluşacağından keçelerden yağ atma eğilimi, sağdan soldan sızmış yağ görme ihtimalin her zaman var. 38 bin km boyunca bi sorun yaşamamış olman, bundan sonrada 20w-50 yağ kaynaklı bi problem yaşamayacağın anlamına gelmez. Anes motora neden 10w-40 değil, 20w-50 diye sor bakalım ne diyecekler. 20w-50 yi kalın olduğu için yağ eksiltme eğilimi az olacağından dolayı servisler tercih ediyor. Kullanıcı genellikle yağına diğer yağ değişimine kadar bakmaz, eksildiyse ilave falan da yapmaz. bu süre içinde motor yemesin bari diye. Bende 60 bin km den fazla olmuştur herhalde, cbf 150 kullanıyorum. 20w-40 veya 20w-50 gibi yağlar asla kullanmadım ve kullanmam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------
20-40 motora ağır gelir, yakıtın dahi artabilir. Hindistanda neden 20-40 kullanılıyor bilemiyorum, iklim koşulları bizden farklı olduğundan olabilir. Ayrıca oraya göndrilen cbf 150 lerin motorları bizimki ile tıpa tıp aynımı bunuda bilmiyorum. Hindistanı ve iklimini bilmem. Ama Tr de 20w-40 veya 20w-50 olmamalı. Bu işi anaes motor veya x servis yapıyo diye doğru diyemeyiz, ben motoruma ... yağı koydurmak istiyorum demeyi bilmek, servislerin yanlış uygulamarına gebe kalmamak lazım. Gerekirse istediğin yağı kendin alır gidersin yinede 20-40 falan koydurmazsın. 20-40 veya 20-50 4 mevsim olmamalı, hadi yaz sıcakları bi nebze olsun yağın kalın özelliğinden kaynaklanabilecek olumsuzlukların bi nebze önüne geçiyor olabilir ama, kışın kesinlikle olmamalı. Olmaz.
Arkadaşlar, eski sistem olan far duyumuzu ve ampulümüzü (S2 Duy - Armut Ampul) H4 duy ve ampule dönüştürebiliriz. Biraz araştırdım, sağlıklı bilgilere ulaştım. Bu teknik olarak mümkün. Yine 35-35 Halojen H4 ampul kullararak aydınlatmayı biraz olsun iyileştirebileceğimizi düşünüyorum.
Soldaki ampül bizim ampül, sağdaki ise H4
[url]http://a1210.hizliresim.com/12/z/fh73v.jpg[/url]
H4 ampul:
[url]http://a1210.hizliresim.com/12/z/fh75c.jpg[/url]
Bizim farın duy göbeğine oturtan, S2 duyu H4 ampül takmaya uygun hale getiren duy dönüştürücü, oto elektrikçilerden temin etmek mümkün:
[url]http://a1210.hizliresim.com/12/z/fh76r.jpg[/url]
Yine oto elektrikçilerden H4 soket dişi girişi alıyoruz. Bu ürünün kablolarını keserek makaron veya lehimle motorun S2 far duyundan kabloları çıkartarak, aynı kabloları aynı kutuplara bağlamamız yeterli.
[url]http://c1210.hizliresim.com/12/z/fh7gm.jpg[/url]
Ampul kutupları aşağıdaki fotoda olduğu gibi.
[url]http://c1210.hizliresim.com/12/z/fh7lv.jpg[/url]
Bundan sonraki aşama ise gözlemleri paylaşmaktan geçiyor. Ben H4 halojen ampulün, orjinal far ampulünden daha verimli olabileceğini düşünüyorum. Bu H4 ampulün daha yüksek watt lı lambaları var fakat, bizim motor kaldırmayabileceğinden yine 35-35 H4 Halojen tercih edeyoruz. Motorun konjektör, akü kaldırsa bile, far camını hatta iç plastik çerçeveyi dahi eritmesi söz konusu olabiliyormuş. Bu yüzden 35-35 ten şaşmamakta fayda var.
Kendimde uğraşmıyıcam. Aşağıdaki ürünü (cbf 150 komple far) alarak bi oto elektirikçiye görtürmeyi ve dönüştürtmeyi düşünüyorum. Sonrasında farı değiştirmek zaten kolay.
http://denizmotortr.com/u-far_komple_cbf_150__honda-3868.html
Arkadaşlar çok yanlış biliyorsunuz.Ben ithalat ihracat firmasında çalışıyroum çince ve ingilizce biliyorum.Anlıcanız kitapçıkları ve servis kitaplarını iki dildede okudum.Türkçe yanlış çevirileri değil.Ve denilen şu bu motor için hondanın önerdiği yağ 20-40 dır.Her motor için önerlen yağ ayrıdır ve kitapçıklarda yazar bu.Mesela nc700x ve yeni büyük nesil enjeksiyonlu su soğutmalıar için 10-30 yaz ve kış bu yağ önerilir iklimden bahımsız.Nedeni motorlar eskisi gibi ısınmıyor yeni alışımlar su sogutma sayesinde.Oysaki hava sogutmalı motorlarda yağ sogutmaya yaradıgı için 20-50 ve 20-40 önerilir mesela honda shadowlar için 20-50 yaz kış önerilir ama ufak mopet 200cc altı içinse 20-40a döner bu.Yağ pompaları bütün iklim şartlarına göre tasarlanır sadece türkiye için değil.Bu motoru afrika sattıkları gibi aynı zamnda rusyadada satıyorlar.Bu yüzden afrika için kalın yağı pompalar rusyad ise ince.Türkiyenin iklimi ise 20-40 uygun sonuçta karsta yaşamıyoruz istanbul burası en soguk 0 derece oluyor oda 3-4 gün.Silindirede kalın gelmez pompayada.Cbf 150 hakkında o kadar hurafe varki.Bu motor bende 450 km yapıyor çünkü ben bu motoru 150 cc lik bir motora nasıl binilmesi gerekiyorsa öyle biniyorum.Bazı insanlar gibi cbr 600 rr gibi sıkmıyorum.Motorum az yag yakıyor çünkü doğru yagı kullanıyorum.Motorum önümü aydınlatıyor çünkü farlarım ayarlı.Lastikleim kaymıyor çünkü michelan var.Motorum tek marşta çalışıyor çünkü 2000 de bir bakımlarını yapıyorum.altınızdaki uzay gemisi değil 150 cclik bir motor.
Arkadaşlar çok yanlış biliyorsunuz.Ben ithalat ihracat firmasında çalışıyroum çince ve ingilizce biliyorum.Anlıcanız kitapçıkları ve servis kitaplarını iki dildede okudum.Türkçe yanlış çevirileri değil.Ve denilen şu bu motor için hondanın önerdiği yağ 20-40 dır.Her motor için önerlen yağ ayrıdır ve kitapçıklarda yazar bu.Mesela nc700x ve yeni büyük nesil enjeksiyonlu su soğutmalıar için 10-30 yaz ve kış bu yağ önerilir iklimden bahımsız.Nedeni motorlar eskisi gibi ısınmıyor yeni alışımlar su sogutma sayesinde.Oysaki hava sogutmalı motorlarda yağ sogutmaya yaradıgı için 20-50 ve 20-40 önerilir mesela honda shadowlar için 20-50 yaz kış önerilir ama ufak mopet 200cc altı içinse 20-40a döner bu.Yağ pompaları bütün iklim şartlarına göre tasarlanır sadece türkiye için değil.Bu motoru afrika sattıkları gibi aynı zamnda rusyadada satıyorlar.Bu yüzden afrika için kalın yağı pompalar rusyad ise ince.Türkiyenin iklimi ise 20-40 uygun sonuçta karsta yaşamıyoruz istanbul burası en soguk 0 derece oluyor oda 3-4 gün.Silindirede kalın gelmez pompayada.Cbf 150 hakkında o kadar hurafe varki.Bu motor bende 450 km yapıyor çünkü ben bu motoru 150 cc lik bir motora nasıl binilmesi gerekiyorsa öyle biniyorum.Bazı insanlar gibi cbr 600 rr gibi sıkmıyorum.Motorum az yag yakıyor çünkü doğru yagı kullanıyorum.Motorum önümü aydınlatıyor çünkü farlarım ayarlı.Lastikleim kaymıyor çünkü michelan var.Motorum tek marşta çalışıyor çünkü 2000 de bir bakımlarını yapıyorum.altınızdaki uzay gemisi değil 150 cclik bir motor.
ethemcim çekişi yüzde1 bile düşürmez.ben rodaj sırasında ve sonrasında 15 50 kullandım.motorun hızı ben istediğimde 100 e rahat çıkıyor dilersem 90 lada durmadan gidebiliyorum ben sadece ekonomi için basmıyorum sonuçta ekonomi için aldım bu motoru.Motor yağ yakmıyorsa ve 450 km de yedeğe düşüyorsa bir sorunu ykotur benim kitabımda.Ayrıca sübap ayarı yapılmadı hiç çok ince yag kullanılırsa bu ayarı daha fazla yaparsınız senin motorunda mesela yapıldı bildiğim kadarıyla.Sonuçta bunlar sizlerin motoru beni ilgilendirmez ben kendi deneyimleimi yazdım ve fabrika erileri ile görüştüm.
Yağ konusunda zamanında hem castrol müşteri hizmetlerine hemde honda türkiye a.ş'ye sormuştum motorumuz için en ideal yağın 4 mevsim 10,40 yarı sentetik olduğunu söylemişlerdi.bende hep castrol power1-10,40 kullanıyorum.
Arkadaşlar benim devir göstergesinin ışıkları kesti bir arkadaşım garanti dahilinde servis yapıyor dedi sadece 3-5 tl ampul parası veriyorsun dedi. Ne diyorsunuz dogrumudur ne yapmam gerekiyor. Gece kapkaranlık hiç hoş durmuyor.