Aslında o rialli deki angel olayını çok düşündüm, fakat daha önce xenon taktım ve başıma can sıkıcı bazı hadiseler geldi.. Tek tek yazayım neler yaşadım.
Xenon o taktım ok güzel, merceksiz di, far dan performans alamadım, sanırım merceksiz olduğundan bizim far tası yapısıyla uygun olmadı. Far yükseklik ayarı kombinasyonu ile de farklı denemeler yapsamda olmadı. Farı kısaları 15-20 metre verimli gösterecek şekilde ayarladığımda uzunlar çok dağılıyor neredeyse hiç göstermiyor, uzunlardan performans alabilmek için kafayı biraz öne eğdiğimde kısaların verimli gösterdiği mesafe 3-5 metre seviyelerine kadar düşüyordu. Arada bi far yükseklik ayarı yapamıyordum. Sonra böyle kullanayım dedim napiyim. Derken yıkarken arka duy kısmından içine su almaya başladığını far kettim. Bu sefer ne yapalım ok, arka tarafını güzelce silikonladık bu sorunu aştık. Bi kaç hafta geçti, o silikon xenon fazla ısındığından eriyerek far tasının içine aktı. Motoru söktüm, onu temizledim, temizlemeye çalışırken far tasının içindeki o silikonun aktığı yer karardı. Ok, yeni bi komple far alayım tekrar takayım, daha farklı bi yöntemle izole edeyim dedim, yeni far aldım komple, eskiyi söküp yeni farı takmaya çalışırken uzun kısa motorunun kabloları kısa devre yaptı, neredeyse motor yanacaktı, sigortayı attırdı, kablolar eridi. Neyse, zenon u kullandığım süre içinde bu yanma olayından daha önceleri far yükseklik ayarı vidası bi kaç kere yuvasından çıktı. Ben sorunları gidermeye çalışırken belki 5-6 kere kafayı komple sökmem gerekti, bilen bilir, fara müdahale edebilmek için kafayı sökmek gerekiyor. En son bu kablolar kısa devre yapınca moralim bozuldu, senmisin xenon takan dedim kendi kendime, yeni bi komple far alarak orjinale döndüm. ve 150 tl zarar ettim. Bu ve benzeri sorunlarla tekrar karşılaşma endişesi ile tekrar engel da olsa düşünmüyorum. Komple far alacağım, piyasada çok var. Sonra motoru hiç sökmeden, bu far duyunu kesip biçmeden orjinal dönüştürücü aparatı ile H4 duyu dönüştüreceğim, bizim orjinal farın duyunun arkasındaki siyah plastik parçayıda orjinal gibi far duyunun arkasına geçireceğim, böylece izole ile ilgilide bi sorun kalmayacak, orjinal gibi olacak, 50 tl ye bu farı alacağım ve elimdeki far % 100 problemsiz H4 e dönüşmeden motoru sökmeyeceğim. Ayrıca zenon u söktükten ve orj. ine döndükten sonra motorda daha istekli bi marş alma, motorun çalışmasında daha bi keyif ve istek fark ettim. Birde angel ile ilgili far tası içine su kaçma vakkası olabiliyormuş tam bilmiyorum ama böyle bişey okumuştum. Bu olumsuzluklardan sonra motorun elektrik aksamına sıfır yük ile far aydınlatmamı biraz olsun iyileştirmek için formüller aramaya başladım. Aslında orjinal aydınlatmamdan çok ta fazla şikayetim yok. % 15-20 seviyelerinde bi iyileşme sağlamayı başarsam bile benim için yeterli olacaktır. Bide angel 188 tl, alır takarım bide bi olumsuzluk gözlemlerin, sonra angel far katili olurum falan, hiç gerek yok