sinan bey aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar ben yazana kadar size yardımcı olmuşlar gereken cevapları almışsınız ancak sadece şunu söyleyebilirim ki küçük hacimli motorla başlamadan büyük hacimli motora geçerseniz ciddi anlamda zorlanırsınız ve daha kötüsü kaza yapmamak içten bile değil..hele hele hiç motor tecrübeniz yoksa o zaman intihar gibi bişi olur benim kanaatimce..saygılar..Tüm arkadaşlara iyi akşamlar ve geçmiş Kurban bayramınız ve Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.
Çok uzun zamandır bu sayfayı takip ediyorum; neredeyse tümünüzü gıyabında tanıdım ve GV 250 hakkında oldukça bilgi sahibi oldum. Motorum ehliyetim ve hiç kullanmışlığım olmadığı için kenardan takip ediyorum sizleri. 40 yaşında ve hiç motorsiklet tecrübesi olmayan biriyim öncelerin gv ile başlamaya karar vermiş ve forumu 1nci sayfadan itibaren okumuştum. Ancak zamanla enduro ruhunun bana çok daha yakın olduğunu hissettim zaten mesleğim gereği sürekli doğa ile başbaşayım bunu motorla daha da pekiştirmek istiyorum ayrıca emekliliğe hazırlanıp eşimle eğer yapabilirsem uzun yurtdışı gezilerine çıkmayı hayal ediyorum. tüm bunları neden yazdım çünkü 180 cm boy ve yaklaşık 100 kg ağırlığındayım enduro tarzında en küçük motor kle 500 direk 650 ile başlarsam sıkıntı olur mu? tarz olarak çok farklı biliyorum ama gv de çok yakışıklı gv ile mi başlayayım çok kararsızım Yörük arkadaş 250 den 650ye geçti düştü kalktı. Kafam çok karışık arkadaşlar gerçekten yardıma ihtiyacım var.
Bu arada gaz sabitleme nasıl yapılıyor? Ole bise mi var? :cyclopsan
Herkese iyi geceler..Arkadaşlar arasıra kontak çalışmıyor yada onun gibi bişey.Kontağı çeviriyorum vites boşta veya 1 de debriyaj çekili yan ayak kapalı..Marşa basıyorum tık yok.Anahtarı çeviriyorum bi iki kere on off düğmesini falan kurcalıyorum marş basıyor..Böyle bi durumla karşılaştınız mı?
Evet sanırım o anahtarı oynattığım için çalışıyor.kontak spreyini de yazdım bi kenara.Teşekkür ederim.Kontağa kontak sprey sık düzelir. İlginç bir cümle oldu sanki sprey onun için yapılmış gibiAma anahtarı taktığın deliğe sıkacağın az bir kontak sprey sorunu çözecektir. Yıllar boyu yağmurdu, yıkamaydı falan normal bir şey. Ayrıca kontak sprey bulup da sıkana kadar fazla uğraşmamak için; kırmızı düğmeyle falan uğraşmadan kontağı da açıp kapamadan, kontak açıkken anahtarı hafif sağa sola oynat çalışır.
Arkadaşlar şimdi bakım yapmak için motorun depoyu söktük işte bujiler falan fakat şu kablo kafamıza takıldı boşta kalıor karbüratörden gelen t şeklinde bi boru t şeklinde karbüratörlere bağlanıyor ve bu şekilde geliyor bu boru böyle boştamı normalde ??
Gerbiş teşekkür ederim aldım mesajini,sorunun geri kalan kısmını buradan yazıyorum su an,senin km az olduğu için henüz hissetmiyor olabilirsin ancak ben 3000i devirdim ve hafif rampa aşağı inerken sabit gazda yine cok hafif sekilde farkedebiliyorum devrin değiştiğini.saniyorum yeni beyin boyle kronik bir durumun icinde.motor incelendi sorun yok dendi,ki cekiste yada hızlanmada sorun yok.bu durum giderek artarsa ve arızaya dönüşürse yine buradan yazarım şimdilik öyle bir durum yok selamlar..
volkan dün ankaradan gv650mi alıp geldim konyaya, algida dondurma fabrikası şantiyesinde çalışıyorum 2. org. sanayide, görmek istersen bosnada akşam çay içeli
teşekkürler A.Can bende konyada yeniyim daha 1-1.5 ay oldu geleli. uygun bir zamanda gelip tanışmak isterim. hafta içi akören ilçesinde çalışıyorum.bu hafta motoru alınca konya turlarına başlamak istiyorum havaların müsade ettiği kadarıyla. önümüzdeki hafta içi yada hafta sonu görüşelim
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------
bu arada A.Can gv 650 hayırlı olsun demeyi unuttum .:cat:allah kazası belasız binmek nasip etsin
volkan dün ankaradan gv650mi alıp geldim konyaya, algida dondurma fabrikası şantiyesinde çalışıyorum 2. org. sanayide, görmek istersen bosnada akşam çay içelim))