a2 ehliyet masrafı fazlamı sanki?

Arkadaşlar herkese merhaba daha önceki konuları arattım fakat istediğim tam ve net bilgiye ulaşamadım.Bugün sürücü kursuna gittim bana dedikleri kurs evrak vs vs toplamda cebinden 600tl çıkacak dediler.

B ehliyetim var a2 alacağım herkes 300e malolur felan diyordu neden böyle oldu?

Perşembe günü yazılıyorum. Sizden ricam bu paralar nereye ne zaman gidiyor detaylı bir bilgiye ulaşamadım.

Mümkünse kalem kalem ücretlerin nerelere gideceğini yazarsanız sevinirim.

Örnek

Kurs 300tl
vergi 300tl
dosya 300tl
şeklinde.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:24 ----------

Bu arada motosikletle eğitim veremeyeceklerini malum araba gibi fren pedal yokmuş o yüzden riskmiş eğitim veremiyorlarmış!

e dedim nasıl millete ehliyet veriyorsunuz herkes kendi motoruyla geliyo biliyo zaten diyo hayret bişi ya !

nasıl öğrenecem dedim mal mal bakıyo yüzüme!

Motosikleti
Fazer8 abs
ben yeni aldım
kurs:250
vergi:96
ehliyet:80
bi kaç kalem daha verdim 600 tl gibi bir rakama maal oldu bu arada eğitim veremem demesi çoook saçma elinde motor yoktur veya uğraşmak istemiyordur o nasıl bir iş öyle herkes kendi motoruyla geliyor cevaba bak ya yoksa motorum her a2 alanın motoru varmı saçmalamış başka kursa git derim

Ben dün sordum. Adana'da, kurs ücreti 350 tl dedi. Pazarlıkla 300 tl'ye indi. Bana da fazla gibi geldi. (B ehliyetli var, sadece A2 ücreti)
Ben aldığımda (yaklaşık 1,5 ya da 2 yıl önce) B 200 tl, A2 100 tl idi. Farka bak. Iyi ki alıp kendimi o dertten kurtarmışım :)
Ehliyet ücreti ve trafiğe verilen para hakkında net bir bilgim yok. En garantisi birkaç sürücü kursuna sormak. Zaten o zaman işin aslı ortaya çıkıyor.

---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:10 ----------

Internetten güncel fiyatlara baktım.
Kurs ücretini yazmıştım zaten 300 tl
Sınav ücreti 50 tl
Ehliyet için 87 tl
Trafik 93 tl
Evraklar için takipçiye 15 tl :)
Toplam 545 tl.

Dostum ehliyetimi alalı 1 ay olmadı. Yani bir önceki sınavda alanlardanım. Senin gibi B ehliyetim vardı. A2 aldım.

Kurs: 300 TL
Sınav Ücreti: 75 TL
Vergi:96 TL
Ehliyet kart ücreti: 87 TL

Topladığında 558 TL yapar.

Dostum ehliyetimi alalı 1 ay olmadı. Yani bir önceki sınavda alanlardanım. Senin gibi B ehliyetim vardı. A2 aldım.

Kurs: 300 TL
Sınav Ücreti: 75 TL
Vergi:96 TL
Ehliyet kart ücreti: 87 TL

Topladığında 558 TL yapar.

Sınav ücreti 75 olur mu yaw?
Kendin git Vakıfbank'tan yatır. 45-50 tl bir para alıyorlar en fazla.

ben de şaşırdım. Seve seve vericem diye itiraz etmedim. Herkes aynı parayı veriyodur standarttır dedim. Bazılarından 80 lira almışlar. Kendimiz yatırabiliyor muyduk? Sürücü kursunun ben..

Benimde babam yazılmış motor ehliyetine. normalde 20ekimde girecekti ama ertelenmiş, 15 aralığa. ondada E ehliyet var. tomlamda 650lira tutmuş A2.

Sürücü kursları resmen adam s..yolar. Ne koparsam kar mantığıyla savuruyo fiyatı adama doğru. Haram zıkkım olsun. Allah yemek nasip etmesin.

Benimde babam yazılmış motor ehliyetine. normalde 20ekimde girecekti ama ertelenmiş, 15 aralığa. ondada E ehliyet var. tomlamda 650lira tutmuş A2.

Bu sürücü kursları çok vicdanlı ya. Tuttu mu hayatta bırakmaz. Taa ki donunu da alıncaya kadar.
Sonra insanlar peşinizden kulak çınlatır. :)

Ben şöyle bişey buldum;

1-Sürücü kursu ehliyet sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığı için Teorik sınav ücreti
* 50 TL

2-Direksiyon sınav ücreti Direksiyon sınavı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır o ilçede sınava giren aday sayısına göre sınavlarda değişiklik gösterebilir.
*20 ile 50 TL arası

O da yalan.. Direksiyon sınav ücreti diye birşey yok.

---------- Post added at 16:40 ---------- Previous post was at 16:38 ----------

Madem öyle sürücü kursundan yazılı sınav ve direksiyon sınavının ücreti için dekont kopyası isteyin. O zaman zurna ZIRT der. Ne diyeceklerini şaşırırlar..!!

O da yalan.. Direksiyon sınav ücreti diye birşey yok.

---------- Post added at 16:40 ---------- Previous post was at 16:38 ----------

Madem öyle sürücü kursundan yazılı sınav ve direksiyon sınavının ücreti için dekont kopyası isteyin. O zaman zurna ZIRT der. Ne diyeceklerini şaşırırlar..!!

Emin misin? O sürücü kursunu yakarım. Dava ederim. Uğraşırım!

Ben ehliyet aldım öyle bir ödeme yapmadım. Talep de edilmedi.
Aynı zamanda kardeşim ve kuzenim de başka kurslardan aldı onlardan da böyle bir ücret istenmedi. Tabi kursa sordum. Niye bazıları alıyor bazıları almıyor diye. Kim ne tuttulabilirse dedi. Yani böyle bir ücret olsa bütün kurslar alır.

---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:51 ----------

Bak hele cambazlara, direksiyon sınav ücreti, sınava giren adaylara göre degişirmiş.
Tabi böyle bir ücret olmayınca standartı da olmuyor.

Arkadaşlar bugün yakın bir ildeki sürücü kursuna sorayım dedim tek tek öğrendim ücretler böyleymiş;

96TL maliye
88TL kart ücreti
60TL direksiyon sınavı
50TL yazılı sınav
40TL dosya
+
kurs ücreti

valla benim ödediklerim
250 kurs ücreti
25 şöförler odası haracı (bildiğin haraç)
97 tl vergi dairesine
88 tl kart ücreti
toplam 460 tl
bu rakamlarda birtek kurs ücreti pazarlığa acık bunların haricinde ki rakamlar neden farklı farklı yazılmış bilmiyorum.

direksiyon sınav ücreti diye bir şey alınmadı benden..!

valla benim ödediklerim
250 kurs ücreti
97 tl vergi dairesine
88 tl kart ücreti
toplam 460 tl
bu rakamlarda birtek kurs ücreti pazarlığa acık bunların haricinde ki rakamlar neden farklı farklı yazılmış bilmiyorum.

bende anlam veremedim kaç farklı kursu aradıysam biri diyo bizde bu yok öbürü diyo bizde bu yok ama hepsi 600 nasıl oluyorsa artık

valla benim ödediklerim
250 kurs ücreti
97 tl vergi dairesine
88 tl kart ücreti
toplam 460 tl

sınav ücretlerin kursa verdiğin 250 T'nin içerisinde o zaman.

önceden b varsa,sertifikayı aldıkdan sonra emniyete toplam 180 tl mi gidiyor arkadaşlar?
vergi ve yeni kart ücreti toplam 180 TL midir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar