Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ramazan abi aldığın motor kaç km de ?

şu depodan akma mevzusuna conta falan kestime yada yeni musluk alma olmuyor.Kesin çözüm şamriyel(iç lastik) parçası bulup conta şeklinde keseceksin onu takacaksın.Ben 2 defa conta kestirdim bir süre sonra gene aynı oluyor.

meriç iç lastikten olour ama oda kısa sürede gene kaçırır sebebi iç lastik benzini görünce yumuşar özelliğini yitirir

ramazan abi aldığın motor kaç km de ?

şu depodan akma mevzusuna conta falan kestime yada yeni musluk alma olmuyor.Kesin çözüm şamriyel(iç lastik) parçası bulup conta şeklinde keseceksin onu takacaksın.Ben 2 defa conta kestirdim bir süre sonra gene aynı oluyor.

3100 ıdı şu an 3300 oldu. depoyu boşaltıp vıdaların altına musluk contası koydum şu an için başarılı kacırma yapmıyor... bu gun kucuk bır yayla gezısı yaptım ucu kuflumu kuflu bır tane cıvı arka tekerı deldı de gectı anlayacagınız sıftahı bugun cektık tekerı sök tak bıraz zahmetlı oldu... dun usta karburatörun ayarını yapam dedı motor gaz yemıyor helekı sogukken cıkle cekmessen calışmıyor bıle cıkleyı kapayınca hemen ıstop edıyor hala tam huyunu anlayamadım bu salconun

3100 ıdı şu an 3300 oldu. depoyu boşaltıp vıdaların altına musluk contası koydum şu an için başarılı kacırma yapmıyor... bu gun kucuk bır yayla gezısı yaptım ucu kuflumu kuflu bır tane cıvı arka tekerı deldı de gectı anlayacagınız sıftahı bugun cektık tekerı sök tak bıraz zahmetlı oldu... dun usta karburatörun ayarını yapam dedı motor gaz yemıyor helekı sogukken cıkle cekmessen calışmıyor bıle cıkleyı kapayınca hemen ıstop edıyor hala tam huyunu anlayamadım bu salconun

zamanla öğrenirsin huyunu abi daha başındasın dur bakalım bu arda geçmiş olsun lastik ptlaması kötü ilerde dubleks yaparsın o zaman iyi kötü seni götürür lastikciye kadar

Birazzzccıkkk fazla yakıyo sankim :wiinkk: litre bazında hesaplarsak 2.91 lt/100 km ama bunda kilo ve kullanım şekli önemli tabi :bounce:
depoyu doldurdum bu sabah.lebeleb.ben 148kg hanım 52 kg anayolda ortalama sehırıcı harıc 80 kmh. yıne aynı benzınlıkten tekrar fulledım 20.50 tl aldı o benzınle yapılan yol 142 km.

5000-6000 olsun sonra daha iyi değerlendirebilirsin.Hava ayarını 3 tura getir iğnede alttan 2. çentikte olsun.Sabahları jiklesiz tek marşta çalışır.

---------- Post added at 19:14 ---------- Previous post was at 19:12 ----------

depoyu doldurdum bu sabah.lebeleb.ben 148kg hanım 52 kg anayolda ortalama sehırıcı harıc 80 kmh. yıne aynı benzınlıkten tekrar fulledım 20.50 tl aldı o benzınle yapılan yol 142 km.

hemen hemen benimki de aynı yakıyor abi :)

---------- Post added at 19:16 ---------- Previous post was at 19:14 ----------

meriç iç lastikten olour ama oda kısa sürede gene kaçırır sebebi iç lastik benzini görünce yumuşar özelliğini yitirir

mantar ve kağıt contadan daha sağlıklı.Bide kapatırken sıvı conta sürersen 10 numara olur :)

Adem uyuyorum diyorsun yazdığımdan 20 dk sonra cevap yazıyorsun foruma abonelik eklerken rüyamada girsin diyemi kodladın naptın :mrgreen:

abi uyuyodum evde gece uyandım bi ara bakem dedim baktım yazmışsın, bende cevap yazıvedim :)

ne yani sizin motorlar jikle ylemi çalışıyo? :santa: :queen:

jikleyle calısmıyor.bu benım bugunkı tespıtım sende dene bakalım ne yakıyo gor.

şehir içi yakıtı ölçüyorum şu an. Depoyu fulleyip km yi yazdım. Yedeğe düşünce yazarım.

Bu arada yedeğe düşer düşmez depoyu fullediğimizde kaç lt benzin alıyor? Tecrübeli salcocular el cevap. Özellikle fatih ve ahmet abi ::baaas::

Yengem ve sen 200 kg ediyosunuz zaten o yükle genede az yakmış :cat:
Benimki 407 km de( bunun yaklaşık 150-160 kmsi hanımla ikimiz yani toplamda ben 97 hanım 72 169 kg yükle) geriye kalanı ise ben tek başıma ş.içi yaptım hesapladığımda 11.3 kuruş bulmuştum litre bazındada 2.3 lt /100 km yapıyor :bounce:
Seninkide az yakmış zaten Salco YBR den azmı yakıyo ne :p

---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 18:42 ----------

Merhaba Salcano tayfası nassınız bakem :) maşallah alanlar satanlar Allah artırsın sayfamız neşelenivermiş yahu :cat: bu gün malum ayın 15 i maaş günü bende karnını doyurdum iyice benim karakızın 407 km ş.içi yol yapmışım 1 ayda bunun yaklaşık % 40 ı artçılı buna karşılık 46 TL lik benzin aldı depom (yeni fiyatla :pr:) hesapladım 11.3 kuruş yakmış ş.içi :cat: litre bazında ise yaklaşık 100 kmde 2.3 lt :bounce: süper ya çok memnunum motorumdan :rendeer: hepinize kazasız belasız sürüşler...
407 kmde 46 TL lik benzin aldı Adem litre ise 9.6 litre falan yapıyor ama yedeğe geçmemişti henüz :cat:

fatih iğneyi 1 diş uzattım diyordu da senden önceki sahibi kurcaladı kurcalamadı mı yada hava ayarı ellendi mi bilmiyoruz.Ondan sormuştum

bende sorem bakem fatihe, len fatih benim iğnenin segmanı kaçıncı çentikte? He he :)

adem abi sen hiç karıştırma senin motor ayrı dünya :) karbüratörü bizimki ile aynı değil seninkinin fatih oynamış onunla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar