İlk olarak hoşgeldiniz.
Şimdi lafı geçen motorlar arasında Asya RX250 yi bırakalım bir kenara. Forumdaki konusunu okursanız anlarsınız, motor piyasada yok neredeyse, birdaha getirileceği de muallak. Motoran da Mondial'in gerisinde kalacak bir alet. Her türlü... Ancak biraz daha uygun fiyatı. Derbi'ler malum, avrupalı. Güzeller, kaliteliler, uzun ömürlüler elbet. Ancak piyasası biraz ölü ve yedek parça teminini yurt dışından sağlamalısınız. Zaten neredeyse şu bütün motorlar için aynı durum geçerli. Ha buarada eski terra'ları kastediyorsanız laflarımı geri alıyorum. Kalitesi sorun değil ama üzerinde YBR motoru vardır. Bu da performans olarak Hyo ya denk asla değildir. Biraz cılız bir motor bence. Ancak yeni terralar tamamen yenilenmiş ~15hp lik motorlar bulunduruyor. Yanlız fiyatları çok yüksek.
Hyosung çok sağlamdır, Her türlü sizi tatmin edecektir. Bir şikayetiniz olmaz. Parçalarını kuralkan temin ediyor ancak pahalı. O yüzden 1-2 tane yurt dışı sitesi var, oradan yedek parça temin etmek daha mantıklı. Zaten 1 hafta sürmeden geliyor. Açıkçası Derbiye tercih edebilirim çünkü daha yaygın ve parça sıkıntısı daha az olacaktır. Parçaları derbiden pahalı mıdır bilmiyorum amam. Tabi bu benim tercihim, bence 2 motor da birbirine denk.
Asya ve motoranı geçmiştik. Ben mondial kullanıyorum. Oldukça memnunum. Şu sakat mondial servislerinin elinden kazasız belasız kurtardım motorumu, hiç bir sorun vermedi. Sayılan modeller arasında en performanslısı ve tasarımı güzel olan Mondial dir. Yakından mutlaka görmeniz gerek. Maddi sıkıntınız yok ise mutlaka tavsiye ederim. Açıkçası Hyo ve Derbi de iyidir ancak 125 cc oldukları için benim gözümde Mondial ilk tercih oluyor.
Kısaca özetlemek gerekirsek;
Asya almanız büyük risk.
Motoran bu alternatifler arasında özellikle teknik özelliklerininden dolayı sonuncu sırada kalıyor bence. Üstelik fiyatı da bu özelliklere ve güce göre çok uygun değil.
Derbi ve Hyosung denk motorlar gözümde. Ancak Yeni derbiler avrupalı olmasının da etkisiyle çooook pahalı. Resmen 250cc fiyatına satılıyor. Eski Terralar ise kesinlikle Hyosung'un dengi sayılmaz, motor olarak.
Mondial'i her türlü tavsiye ederim. Bu performans, kalite ve donanıma bu fiyat bence normal. Ve performansı en iyi motor.
125lik işimi görür diyorsanız Hyosung'u, biraz daha fazlasını istiyorsanız Mondial'i öneriyorum.