şaban ustadan klasik makinalara hayat öpücüğü

Fotoraf0052.jpg
en son gelişmeler ön stoperlein yapımı
100_2652.jpg
Fotoraf0051.jpg
http://i1159.photobucket.com/albums/p626/motoxteknik59/Fotoraf0052.jpg" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">

ustam benim mz 301 imi de bir şekil versen gelirdim bırakırım ne zaman dersen gelirdim almaya,

makinanı son durumu elezonarımızı istedğimiz sıtandarta nihayet yapabildiler amörtüsörlerimizin montajını yaptık devam diyoruz
Fotoraf0075.jpg
Fotoraf0069.jpg
100_2686.jpg
100_2721.jpg
100_2725.jpg
Fotoraf0087.jpg

şaban usta teker teker okudum tüm yazılanları , Allah bileğine zeval vermesin. Batum motosiklet festivalinde nasılda tanışamadık seninle. Hangi motorla gelmiştin usta?

100_2601.jpg
şaban usta teker teker okudum tüm yazılanları , Allah bileğine zeval vermesin. Batum motosiklet festivalinde nasılda tanışamadık seninle. Hangi motorla gelmiştin usta?

ben batuma bmw r 1100 rt ile gittim motorumda aha bu onuda paylaşayım yol arkadaşım 3 motor gittik çerkezköyden birde bmw r 1100 gs ve honda transalp 650 cc
100_2594.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

buggy işi devam ediyot onu zaman zaman paylaşıcam bu arada bmw nin işni tamamladım şimdi yine bir klasik 1951 model NSU sökümde onunda restore işlerini aşama aşama paylaşırım sizlerle saygılar
100_2719.jpg
100_2716.jpg
100_2718.jpg
100_2717.jpg

Son düzenleme:
sağolun arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürleri sunarım naçizane mesleğim icabı bu çalışmaları yapıyorum zaten daha öncede yazmıştım meslekten emekli oldum amma bu tür çalışmalardan zevk alıyorum bizim piyasayı bu çin işi motorlar biraz sekteletti bede onlara biraz soğuk baktığımdan eskiler daha zevkli oluyor yani ahırdan samanlıktan 50 -60 yaşında bir antika çıkıyor ee ne kadarda korusan yarım asırı geçmiş çürümüş yıpranmış yorulmuş buna can verip orjinal bir şekilde topladınmı karşısına geçip saatlerce syrettiğim oluyor butün yorgunluğum gidiyor

Abi hiç anlamadığım bi işe okadar özendiriyorsun ki, ufak ufak bişeylerle uğraşasım geliyor her seferinde.

Senin gibi ustalaşmak için yaşımız geçti tabi, benimki çok keyifli olacağına inandığım bi uğraş olsun, birkaç klasik daha hayat bulsun kafi :)

İlgiyle takipteyiz, eline emeğine sağlık her işin son derece muhteşem sonlanıyor ::alkiis::

Ustam eline sağlık. Çok temiz iş olmuş :) Yanlız lastiklerin yanaklarını boyaman hakkında biraz bilgi verebilir misin? Ne kullandın, nasıl boyadın(alet edevat mesela...)

Ellerine sağlık Şaban Ustam çok güzel olmuş.
Karşısına geçip saatlerce izleyebilirim....

Ustam eline sağlık. Çok temiz iş olmuş :) Yanlız lastiklerin yanaklarını boyaman hakkında biraz bilgi verebilir misin? Ne kullandın, nasıl boyadın(alet edevat mesela...)

Sanırım boyama değil. Lastik yanağı olarak tabir edilen aksesuar galiba.

Şaban ustamın eline emeğine sağlık fabrikadan çıkmış gibi olmuş motor.

Syanur arkadaşımızında cahilliğine veriyorum ben nasıl bilmez lastik yanağını hayret halbüki korayın motorda da var bunlardan..Hatta Atlas marka..

Kocaeli İl Temsilcisi
Videoyu izleyince geçici radyötör olarak kullandığınız tenekeye bittim desem yeri var şaban abi :cherry: amotüsörler ne oldu demeye kalmadı videoyu izleyince gördüm resimlerini alt tarafta çok dehşetül vahşet bir araç olacak :)

işin 100/ 60 kısmı bitmiş ama inciği boncuğu biraz daha yolunuz var ha gayret diyorum :)

kısa bir not : insanın kendi yaptığının karşısına geçip izlemenin keyfini, azmin başarmanın mutluluğunu iyi bilirim insanın ömrünün uzuyor olması gibi güzel bir his

bir konuda senin engin tecrübe ve bilginin fayda sağlayacağını düşünerek bir konuda yardıma ihtiyacım var parasından ziyade derdimi anlatacağım adam yok yeni bir şasi dizaynı üzerinde çalışıyorum lakin boruları istediğim gibi estetik bükecek koca sanayide adam bulamadım hidrolik bükme makinası ile (el makinası) olacak bir büküm değil bu konuda yardımcı olabilirsen çok sevinirim müsait zaman olursa vesile ile çayını içmek isterim :)

syanur arkadaşım üstte diğer arkadaşların açıklamaları doğru bunlar boya değil lasiği şişirken yandan monte edilen çenber çeklinde kauçuk yanak bunlar yapıştırmada değil bu lasikler için özel üretilmiş bir malzeme piyasada bulunabilecek bir malzeme saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------

Videoyu izleyince geçici radyötör olarak kullandığınız tenekeye bittim desem yeri var şaban abi :cherry: amotüsörler ne oldu demeye kalmadı videoyu izleyince gördüm resimlerini alt tarafta çok dehşetül vahşet bir araç olacak :)

işin 100/ 60 kısmı bitmiş ama inciği boncuğu biraz daha yolunuz var ha gayret diyorum :)

kısa bir not : insanın kendi yaptığının karşısına geçip izlemenin keyfini, azmin başarmanın mutluluğunu iyi bilirim insanın ömrünün uzuyor olması gibi güzel bir his

bir konuda senin engin tecrübe ve bilginin fayda sağlayacağını düşünerek bir konuda yardıma ihtiyacım var parasından ziyade derdimi anlatacağım adam yok yeni bir şasi dizaynı üzerinde çalışıyorum lakin boruları istediğim gibi estetik bükecek koca sanayide adam bulamadım hidrolik bükme makinası ile (el makinası) olacak bir büküm değil bu konuda yardımcı olabilirsen çok sevinirim müsait zaman olursa vesile ile çayını içmek isterim :)

irfan kardeşim nasıl yardımcı olayım sana benden istediğin ne onu açaklarmısın boru bükme makinasımı istiyorsun yoksa bu işleri yapabilecek birinmi onu anlamadın bu bükümleri yalnız el presiyle bükme imkanın yok geniş açılı bükümleri hidrolik döner makaralı büküm makinasıyla bükebilirsin amma dar açılı bükümleri el presiyle bükebilirsin saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bütün tekipçi arkadaşların müberek ramazan bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını yüce allahtan niyaz ederim ailararinizle birlikte nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle kalın sağlıcakla

bu projeyle ilgili bütün yapım aşamasını gu linkten takip edebilirsiniz

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150848282974507.427177.639179506&type=1

arkadaşlar facebook taki fotoları bu lnkten görebiliyormusunuz merak ettim bana bildirin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar