Arkadaşlar merhaba. 19 Eylül tarihinden yayınlanan ve benim gözümden kaçan bir haber varmış, bilmiyorum siz görmüş müydünüz :
http://blog.motorcycle.com/2012/09/...t-chinese-factory-over-anti-japan-sentiments/
Çin ve Japonya arasındaki sıkıntılar nedeniyle Toyota, Nissan ve Honda'dan sonra Suzuki de Çin'deki fabrikasını kapatan firmalar arasına katılmış. İleriye dönük gerilimin daha da artmasından endişe ettiği için Jinan'da bulunan fabrikasını 18 Eylül'de kapatma kararı almış. Şu an için Çin'de motosiklet üretimi yapan Japonlar arasında kapatan tek firma Suzuki imiş.
Inazuma'nın üretimi bildiğim kadarıyla Jiangmen şehrinde yapılıyor. Yani henüz İnazuma ile ilgili ters bir haber yok.
İlerleyen yıllarda üretim ve yedek parça sıkıntılarını tetikleyecek bir durum söz konusu olur mu acaba? Tabi bu arada Honda, Yamaha nasıl etkilenir? Tamamen Çin menşei firmalar mevcut, onlar daha büyük sıkıntıya girer mi?
Sadece motosiklet değil teknolojinin hemen her alanında Çin bağımlısıyız. Hayatımızı derinden etkileyebileceğini düşünüyorum bu gibi durumların.
Siz ne düşünüyorsunuz?