rüzgarsız hava standart makine...
anladım bende 130 felan rüzgarlı hava da gördüm dün istanbulda ..
rüzgarsız hava standart makine...
Arkadaşlar. Sitede yeniyim. Geçmiş zamanda motor sevdam olmasına karşın son 3 aydır sanki bedenime bulaşmış bir virüs gibi motor ile yatıp kalkıyor makale ve forumları takip ediyorum. Bunun sonucunda da son 4 aydır 90 cc ile başlayıp en son 150 cc Mondial Gomax Scooter kullanıyorum. Ancak son günlerde Mr250 ye kafayı iyice takmış durumdayım.
Lafı uzatmadan bugün bendeki 1400 km deki Gomax ın üzerine 2400 tl verip 2600 km de 2011 model MR 250 için takas pazarlığı yaptık. Motor iyi durumda ama bu fark verilip 250 cc ye geçiş yapmam mantıklımı değilmi karar veremiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız. Kararsızım .Bana fikir verecek tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
ön mü arka mı?arkadalar merhaba , benım motor geçen gün o fren kitledi sizce nedendir ? daha önce böyle sorunla karşılaşan oldumu ? servise götürüdüm adam mal mal cvplar verdi alakasız :S bılgılernızı beklıyorum ..
ön mü arka mı?
arka kitlemiştir.
facebook grubunda 2-3 kişinin başına gelmişti.
oradan araştırmalarını tavsiye ederim...
ön mü arka mı?
ön kitledi ya arka da bi sorun yok hatta ön kitleyince teker kaydı motoru düşürüdüm allhtan yavaştım :S
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
ön fren kitledi :S
Frenlerin kilitlenmesi için sen bir katkı yaptın mı acaba.
Motor şu an kaç km de?
Mesela en son ne bakımı yaptırdın ve frenlerle ilgili bir bakım yaptırmadı mı?
Fren kaliperlerini hiç temizlettirmedin mi? (Bu arada bunu biz mi söylemeliyiz bakıma girince kendiliklerinden mi yapıyorlar bilmiyorum? Arabayı servise sokunca kapı kilidine kadar özel spreyler ile temizleyip gıcıtrı takılma yapmasın diye temizliyorlar.)
Sonra ne oldu mesela? Artık kilitlenmiyor mu?
Birde kilitlenme deyince ön fren yaptım da zemin kötü olduğundan fren mi kaptı? bunu mu kastettin acaba?
Kilitlendi deyince fren sıkıştı kaldı anlıyorum ben !!!!
Fren kilitlenmesini kaçtır duyuyorum. Ama bunu anlamadım. Ön fren kapmasını kastediyorsan eğer, bunlarda ABS olmadığından çevre şartlarını sen kollayacaksın, diyeceğim.
Yol kaygan olur, tozlu olur, ıslak olur, yağ dökülmüş olur vb...
01.Eyl 4,580 TL. 10.600 lt. 48.55 TL. 245 km . 0,198 krş. 23.11 km.
11.Eyl. 4,580 TL. 11.290 lt. 51.71 TL. 250 km. 0,206 krş. 22.14 km.
18.Eyl. 4,580 TL. 10.170 lt. 46.58 TL. 241km. 0,193 krş. 23.69 km.
Top. 146.84 TL.=32.06 LT. = 736 KM.
KM = 0.199 krş.
1LT = 23 KM.
100 KM = 4,34 LT.
Arkadaşlar belki faydası olur merak edenlere geçen ay yaptığım sarfiyatı inceden inceye hesapladım. %5 oynar oynamaz...
Bu değerlere bakarsak benim makine gayet güzel yakıyor...Kullanım karakterim karışık, fakat 7000 d/k üstü çok fazla çıkmadığımı söyleyebilirim.
120 neki 150 yapanlar var.alan varmı hız 120 diyor yalandır yazan yanlış olur genelde