Yediğim Trafik Cezası Adil mi ?

Abilerim arkadaşlarım . Öncelikle selamlar. Az önce girdiğim trafik çevirmesinde eksozdan trafik cezası yedim. Defalarca Türkiye üzerinde AKRAPOVİC eksozlu motorsikletlerin olduğunu ve Türkiye'nin bir çok yerinde gezdiğimi söylememe rağmen Trafik polisi kendi motorsikletini çalıştırıp ''bak ses çıkıyor mu'' diye gösterip 154 TL trafik cezası kesti. Eksozu taktırdığım günden beri bir kez olsun susturucumu açmadım. Sizce yediğim ceza adil mi ? Eğer yediğim ceza adil ise neden AKRAPOVİC EKSOZLAR vergisi alınıp ülkemizde satılıyor ? Eğer adil değil ise bu kendini bilmez polisler niçin bana ceza yazdı ? Bu cezayı iptal ettirebilir miyim ? İptal ettiremesem bile Türkiye'nin hiç bir şehrinde bu eksozdan ceza yazılmadığını bu ANTALYA polislerine nasıl açıklayabilirim ?Artık bu noktadan sonra ne yapmam gerekiyor ? Olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

196425_412735588788694_1453297206_n.jpg

390392_412735732122013_1730217762_n.jpg

528728_412735862122000_286062454_n.jpg

Egsozdan çıkan sesin desibel limitini aşıyorsa veya meskun mahalden çok ses çıkartarak geçiyorsan ceza adildir.

Bir şeyin vergisiyle satılıyor olması onu her durumda meşru kılmaz. Nasıl ki ruhsatlı tabancayla adam öldürürsen suçlusun. Ceza yediğin madde şu:

Madde 30 - Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
(...)
b) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası, İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

Egsozdan çıkan sesin desibel limitini aşıyorsa veya meskun mahalden çok ses çıkartarak geçiyorsan ceza adildir.

Bir şeyin vergisiyle satılıyor olması onu her durumda meşru kılmaz. Nasıl ki ruhsatlı tabancayla adam öldürürsen suçlusun. Ceza yediğin madde şu:

Madde 30 - Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
(...)
b) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası, İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

Dediğim gibi gittiğim devir 3500 rpm . Ayrıca susturucumda kapalı. Eğer bu noktadada ceza alıcaksam bu eksozu satmasınlar. Sizin verdiğiniz örnekten yola çıkarsak . Ruhsatlı silahım var . Ruhsatıyla beraber yanımda taşıyorum . Ama yine de beni içeriye atıyorlar.

bence seni kıskanmış kendi motorundan ses cıkmadığı için cezayı ondan yemişsin :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun hocam. Keşke carbon olanı yerine Stainless Steel olanını alsaydın, o EC onaylı. Gürültü seviyesi carbon olanın gerçekten yüksek :pale:.

Geçmiş olsun hocam. Keşke carbon olanı yerine Stainless Steel olanını alsaydın, o EC onaylı. Gürültü seviyesi carbon olanın gerçekten yüksek :pale:.

Çok teşekkür ederim Seigen :( . Fabrika verilerinde CBR250R sayfasında da dediği gibi pek bir ses olayı çıkmıyor. 4200 rpm'e kadar orjinal sesi gibi çıkıyor denmişti.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Turkiye'de havali korna da satiliyor ama yasak.
Yani yasaksa niye satiliyor,yaklasiminiz yanlis.
Kullandiginiz egzozun markasinim bir onemi yok.
Homolog olmasi gerekiyor.
Eger urun uzerinde homolog ibaresi varsa ve Tc. bunun disinda bir teknik calisma ve evrak istem
iyorsa(ruhsata isleme gibi) bu durumda ceza haksiz demektir.

Turkiye'de havali korna da satiliyor ama yasak.
Yani yasaksa niye satiliyor,yaklasiminiz yanlis.
Kullandiginiz egzozun markasinim bir onemi yok.
Homolog olmasi gerekiyor.
Eger urun uzerinde homolog ibaresi varsa ve Tc. bunun disinda bir teknik calisma ve evrak istem
iyorsa(ruhsata isleme gibi) bu durumda ceza haksiz demektir.

O zaman ben bu eksoza boşu boşuna mı para vermiş oluyorum ???

Motosikleti
Hero X Pulse 200
benim bildiğim egzoz ruhsata işlenmediği için ceza yazılırdı bu polis özellikle yazmış gibi geliyor polisin hatası eğer bilseydi muhtemelen ruhsattanda kitliyecekti

Hocam bende 3 saat önce Antalya dan Konya ya geldim deniz kenarında binlerce kayıtsız motor varken polis in seninle uğraşması hiç doğru değil gitsin o apaçileri çevirsin teçhizat ehliyet ruhsat sorsun harici egsoz serbest değiş orası ayrı konuda yanlış kişileri uyarması bence doğru değil

Hocam bende 3 saat önce Antalya dan Konya ya geldim deniz kenarında binlerce kayıtsız motor varken polis in seninle uğraşması hiç doğru değil gitsin o apaçileri çevirsin teçhizat ehliyet ruhsat sorsun harici egsoz serbest değiş orası ayrı konuda yanlış kişileri uyarması bence doğru değil
Kesinlikle haklısınız. Çevreyi rahatsız edecek en ufak bir bağırtma sesini duysalar tamam eyvallah diyip geçeceğim. Ama arkamda kız arkadaşım varken ve gelip bu eksozdan ceza yazacağım diyip yazması gerçekten göz ardı edilebilecek gibi değil.

mevzuatta nesnel bir desibel ölçütü olmadığı için kesilen bütün cezalar takdiridir.

15 gün içinde sulh hukuk mahkemesine başvuruda bulunursanız iptal ettirme şansınız var. hatta biz de size destek verelim ve emsal bir karar çıksın ki artık böyle keyfi cezalar yemeyelim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok teşekkür ederim Seigen :( . Fabrika verilerinde CBR250R sayfasında da dediği gibi pek bir ses olayı çıkmıyor. 4200 rpm'e kadar orjinal sesi gibi çıkıyor denmişti.
Stock egzoz 4250 rpm'de 87 dB ses çıkarıyor. Siteden bakınca SS olanı 4250 rpm'de 87 dB yazılmış ve EC onaylı, Carbon olanı ise 97 dB gözüküyor. O yüzden carbon olanı trafikte kullanmak için yasal değil. Pist kullanımına uygun. Türkiye'de de Pist günü kültürü olmadığı için burada satılması mantıklı değil aslında ama distribütör getirip satıyor işte. Gerçi bende de two bros egzoz, EC onaylı değil, o yüzden aynı cezayı yiyebilirim :p.

Kutuk silah ornegi vermis,guzel ornek ama yanlis yonlendirme yapmis.
Ben biraz acayim.
Siz silah almissiniz ama ruhsatsiz.
Ruhsatsız silah satışı yok, o yüzden örnekler anlamlı olmamış.

Stock egzoz 4250 rpm'de 87 dB ses çıkarıyor. Siteden bakınca SS olanı 4250 rpm'de 87 dB yazılmış ve EC onaylı, Carbon olanı ise 97 dB gözüküyor. O yüzden carbon olanı trafikte kullanmak için yasal değil. Pist kullanımına uygun. Türkiye'de de Pist günü kültürü olmadığı için burada satılması mantıklı değil aslında ama distribütör getirip satıyor işte. Gerçi bende de two bros egzoz, EC onaylı değil, o yüzden aynı cezayı yiyebilirim :p.

Ruhsatsız silah satışı yok, o yüzden örnekler anlamlı olmamış.

Kesinlikle her an dikkat etmek lazım. Gerçi İstanbul'da pek böyle eksoz detayına takılmıyorlar sanırım ?

tcs

Bu cezayı yazan poliste bi sıkıntı var. yazıyıda çok bozmuş reçete yazar gibi yazmış .

O zaman bu eksozu çöpe atmalıyım :(

cope atma bana ver eksozunu.yazik kimbilir kac para vermissindir...

saka bir yana polislerin psikolojik durumuna gore degisen meseleler bunlar.kesin ya karisiyla arasi bozuktur yada amirinden firca yemistir..oyle bak benim motordan ses geliyormu ibaresi seni suclu kilmaya yetmez.hangi trafik polisinde gurultu olcme aleti var alacak aleti eline olcecek cikan gurultuyu ha gercekten limitin ustunde gurultu varsa basacak cezayi.

Bu cezayı yazan poliste bi sıkıntı var. yazıyıda çok bozmuş reçete yazar gibi yazmış .

Ruh açısını bilmem ama :(

---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:31 ----------

cope atma bana ver eksozunu.yazik kimbilir kac para vermissindir...

saka bir yana polislerin psikolojik durumuna gore degisen meseleler bunlar.kesin ya karisiyla arasi bozuktur yada amirinden firca yemistir..oyle bak benim motordan ses geliyormu ibaresi seni suclu kilmaya yetmez.hangi trafik polisinde gurultu olcme aleti var alacak aleti eline olcecek cikan gurultuyu ha gercekten limitin ustunde gurultu varsa basacak cezayi.

Kesinlikle. Bari ceza yazmayın uyarı verin dedim. 7 gün izin verdi + cezayıda yazdı. :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar