Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Teknik özelliklerinde hiçbir fark yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:07 ----------

cıbır üzerine yağmur yağmasının sakıncası var mıdır? sabah bi sorun çıkarır mı? (istanbul a yağmur yağıyor ve arkadaşta hazırlıksız yakalandık.:pale:)
Ne ettin, üşütüp hasta ediceksin cıbırı :p! Şaka bir yana herhangi bir sorun olmaz. Bir de yağmur değdiği için ölücüler fiyat düşürür :mrgreen:.

o lafada hastayım üstüne yağmur suyu değmemiş diye sahibinden de ilanlar var, tazyikli suyla yıkatırken bişey yok , yağmur yağınca tüü kaka oluyor :D

10 dk kadar önce garaja girebildim felaket yine yağmur vardı her zamanki gibi yakalandım =) N e güldüm sabah sabah ya motora yağmur gelince bişi olurmu diye :D yazmış arkadaş. Al eline kuru bezi iyice kurula motorun parlasın ben öyle yapıyorum yağmurdan sonra =))

cıbır üzerine yağmur yağmasının sakıncası var mıdır? sabah bi sorun çıkarır mı? (istanbul a yağmur yağıyor ve arkadaşta hazırlıksız yakalandık.:pale:)

Sabun mu hocam bu erisin motor :p. Bir şey olmaz merak etmeyin. Kıyafetler yeterli olduktan sonra yağmur da sürmenin tadı başkadır... :)

Bu yaz başlangıcında Kırklareli Kıyıköyün oradan gebzeye dönerken bir yagmur başladı öyle böyle değil.
Kıyıköyü çıktıktan sonra yağmur bizimle beraber gebzeye kadar devam etti. Biraz daha hızlı olsaydı motorum belki yagmuru gecerdim :queen: Otobanda falan kamyonlar bir su atıyor sanki 2-3 adam aynı anda kovalarca suyu bosaltıyor kafanızdan asagı :)
3-4 saat boyunca yagmur altında sürdüm artık kıyafetler hak getire, ıslanmadık sadece sırtımın az bir kısmı kaldı. Donumu sıksan 1-2 bardak su cıkardı :)
İlk 2 saat cok zevkliydi ama son bir saat üşüme başladı titreme falan ama nasıl basıyorum yara yara gidiyorum suyu TEMde. Bu arada bizim motorlar suda cok güzel gidiyor herhangi bir denge sorunu cıkmıyor.

Eve geldim direk sıcak suyun altına girdim. Buda böyle bir anımdır. Ayrıca yağmur iyidir tekerlekler motorun alt tarafı her yeri temizlenir :cat:

Motordelisi Çayır Çimen toplaşmasında bi baktık ki bizim grupta baya bi cıbır olmuş 2-3 eksik kişiyle bu kadarız :)

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424771_3578803313566_1324571461_n.jpg

Sercan Güçlerimizi birleştirsek nasıl olur :)

9ba1d81d-252f-477f-96c8-7fefe11e8468.jpg

0f994a19-f1b6-471e-87c6-6e76a71cd0f9.jpg

c515a458-8905-492c-9c0d-5fc28eedce0d.jpg

4bd65d2d-b6b1-4647-8d3d-011e64504824.jpg

cbr hayatımdaki ilk motor olduğu için yağmur endişesi vardı. gece boyunca kötü yakalandık çünkü. şeker gibi erimesinden korktum du :)

o lafada hastayım üstüne yağmur suyu değmemiş diye sahibinden de ilanlar var, tazyikli suyla yıkatırken bişey yok , yağmur yağınca tüü kaka oluyor :D
ahahahah çok doğru :)
Motora karda bile biniyorum hiç bi sorun olmadı şu zamana kadar veriyosun köpüğü sigara içilmemiş kuru kafada binilmiş motor diye sat :)
ohhh ohhh Manşallah Allah muhabbetinizi arttırsın :)

elbette yagmurda ya da yıkamalarda kısa vadede motorunuza zarar vermezsınız ama ben mesela kendı motorumu yagmurda cıkartmam, kendım dısında kımseye de (tazyıklı suyla felan??) yıkatmam. cunku acıkta bırcok yerı mevcut ve su damlaları bılgım dısında ıslak kalarak kalıcı zarar verebılır. (pas-elektronık arıza) .

motorunuz demir aksaamlarına ve elektronik yerlerine arada bir wd40 sıkarsanız hiçbir sıkıntı olmaz. Tazzıklı su elektrik kısmına zarar vermez elektrik kısmı ellememiş ise tabi yok zenon takıyorum onu yapıyorum diye makaron yerine elektrik bantı kullanırsanız ilerde sıkıntı yaratır.Ama fabrika cıkışta suyun size bi zararı olmaz.Sadece stickerlere dikkat edin tazzıklı su onları attırabiliyor o kadar ben grenajların aralarına kadar tazzıklı suyla yıkıyorum miss gibim oluyo :)

19.500km oldu benimki, 2 haftaya 20.000km insallah :d yeni lastik siparisi gectim dun.
bakalim irc roadwinner ile pirelli diablo rosso 2 arasinda ne fark varmis.

@aytacaksel Dostum motorun rektifiyeden sonra nasildi? Hic goremedik seni buralarda sikinti yasadinmi daha sonrada?

lastikleri kaça aldın hacı?

arka + on orjinal olculerinde 500tl

@aytacaksel Dostum motorun rektifiyeden sonra nasildi? Hic goremedik seni buralarda sikinti yasadinmi daha sonrada?

rektifiye degilde, ust motor blogu komple degismisti benim, garanti kapsaminda.
6700km deyken olmustu bu olay, bununla ilgili hic bir sorun yasamadim. tekrar rodajini yapmistim o donem. 20000km ye dayandim suan, yag eksiltme, motorun stop etmesi, performans kaybi vb sorunlarim yok. motor tikir tikir calisiyor. son hizimda 165 falan suan, belki 170i bile acmisimdir denemedim bayadir :)

gorusmeyeli bir kaza gecirdim iste. 12000km civari oldu bu olayda.

gormediyseniz linki burda http://www.motordelisi.com/forum/motordelisi-genel/89525-beklenen-oldu-sezonu-kapattim-p.html

suan motorumda sorun diyebilecegim hic birsey yok.

6000 bakımında 9000 de yağ değişimi yaptırmam gerekir demişlerdi. ama şimdi aradığımda gerek yok 12000 bakımına gelsen yeter diyorlar. 9000-10000 de yağ değişimi yaptıran oldu mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar