Cuma günü Yamaha Supertenere 1200 u kullandım, motorunu büyütecek ya da enduroya geçecek arkadaşlara belki faydası olur diyerekten buraya birkaç satır yazayım dedim;
Öncelikle görüntü olarak göze oldukça güzel gelen ve işçilik olarak da oldukça tatmin edici bir motosiklet Tenere,
İlk binişte biraz endişe yaşasam da oldukça dengeli ve güven veren bir motosiklet, gördüğünüz gibi üzerinde çok da minik kalmadım açıkçası

boyutları ve sele yüksekliği anormal ölçülerde değil, boyum 175cm olmasına rağmen ayak ucunda gayet rahat kontrol edebildim,
Tenere nin sesi chopper dan sonra traktör gibi gelsede motorun gücü çok tatmin edici, özellikle 1. ve 2. viteste müthiş bir tork üretiyor, zorlu Dakar rallisinin en zor alanlarından birisi olan Tenere bölgesinden adını alan Supertenere performansı ile adını fazlasıyla hak ediyor :cat:
Gösterge paneli küçük ama yeterli olan tenerenin dijital ekranı ve ABS, TCS gibi bir sürü elektronik donanımı, benimki gibi tarih öncesi bir motordan sonra gerçekten konforu yaşatıyor, ayrıca touring cam da yüksek süratlerde bile rüzgardan rahatsız olmanızı önlüyor,
Tenere yüksekliği sayesinde trafikte güven verirken daha fazla bir görüş elde etmenizi sağlıyor, rahatça ayağa kalkabildiğiniz tenerede çok yüksek bir noktadan yolu görmeniz ve uzun bir zamanda rahatsız olmadan ayakta sürüş yapmanız mümkün, arazi için çok elverişli olan tenerenin yakıt deposu ayakta yaslandığınızda sizi destekliyor,
Supertenere onune çıkan hiçbir engelde aşamam demiyor, çok yüksek kaldırımlara rahatlıkla çıkıp inen tenerede yoldaki bozukluklar ise neredeyse hiç hissedilmiyor, Türkiye yollarında insanların neden ağırlıklı olarak enduro tarzı motorlar kullandığını daha iyi anladım açıkçası
Sonuç olarak motor macerasının son noktalarından birisi denilen Supertenere 1200 şaşırtıcı derecede kolay kullanımı, her türlü yol şartındaki rahatlığı ve güçlü motoru ile dünya seyahatine gözü kapalı çıkılacak bir makinayken, özellikle chopperdan indikten sonra insana verdiği traktör hissi, kulağa garip gelen motor sesi ve ayaklarımın tam olarak yere basmaması neticesinde kötü puanlarda alıyor, enduro düşünenlere duyrulur, benden bu kadar :bounce: