Mct zaten sınıf ve cc olarak ybr ve cbf ten farklı, binmek istediği motor seçenekleri içinde hem mct hem ybr veya cbf olması bana sahip olunması istenilen motosiklet sınıfı ile ilgili kafa karışıklığı varmış gibi geliyor. Bu bağlamda mct hem tek olması açısından, hemde saymış olduğun 3 motosiklet arasında seni en çok üzecek olan motisklet olduğundan Mct yi zaten eliyorum. Ybr cbf olayı sana kalmış, ybr kullanan arkdaşlarım var. Oldukça kaliteli. Bence bu konuda cbf ten 1 gömlek önde, yani malzeme ve işçilik kalitesi, ama bu bağlamda parçaları da cbf ten pahalı. Cbf te uzun ömürlü bi motora sahip aslında, ama sert kullanmıyacaksın ve yağına güzel bakacaksın. Ybr ise her koşulda uzun ömürlü bi motora sahip. Cbf, yolculu kullanımda ybr nin bir adım önünde. Uzun vadede tek veya yolculu kullanım yoğunluğuna göre de bu kiriter karar vermen konusunda yardımcı olabilir.
Sahip olacağın motor Mct haricine bahsettiğin 2 seçenekten hangisi olursa olsun, motoru tanıdıktan, huyunu suyunu bildikten, nabzına göre şerbet vermeyi bildikten sonra seni üzmez.