vallahi kask sayesinde iki kere hayatım kurtuldu o zamandan beri motoru 5 metrede süreceksem o kaskı kafama takıyorum arkadaş. bi montla kaskla eldivenle yerde sürüklenmek var birde cıbıl cıbıl kendi derinin üstünde sürüklenmek var eldiven deyip geçme bir ford fiesta sinyal minyal vermeden lap diye önüme bir dönmüştü bende tabi arka kapıdan girip ön tanpondan çıkmıştım sürte sürte ensonda motorun direksiyonu ile arabanın aynası arasında sol işaret parmagım kaldı çarpmanın etkisiyle ayna yerinden koptu benimse parmak sıkışmanın etkisiyle ucundan patladı şu an sol işaret parmagımın ucunda doku zedelenmesine bağlı his kaybı var elimde eldiven olmasa belkide parmağım kopacaktı kaza hiç ummadıgın anda hiç beklemediğin hızlarda tahmin bile edemiyecegin zararlar bıraka bilir 14 tane motorsiklet kazası geçirmiş bir adam olarak yok havasıcak mont giyilmez aman saçım jöleli kask takılmaz tarzındaki düşüncelerden sıyrılmanızı şiddetle tavsiye ederim korumasız motorsiklet sürüp bişey olmaz yav kask montta neymiş ölüceksek öylede böylede ölürüz tarzındaki konuşmalar artislik falan değil kusuruma bakmayın ama cehalettir motorlara kafadan gıcık durduk yere üstüne kıran ara yoldan ana yola çıkarken motorsikleti araçtan saymayıp lap diye önüne çıkan şerefsiz araba şöförlerinin oldugu bir ülkede korumasız motorsiklete binmek azraile parmak atıp kaçmak gibi birşey
bu şekilde söyleyince komik ve eğlenceli gelebilir ama daha geçtiğimiz haftalarda 30 km hızla giderken cukuru fark edemeyip düşüp kürek kemiğini parçalı şekilde kıran içimizden bu formdan olan kardeşimiz ferruh'a bir sorun bakalım nasıl eğlenceli oluyormu korumalı gezince ölmiceksin diye bişey tabiki yok ama en azından ufak ve orta çaplı kazalarda yarılmalara yüzülmelere ve kırıklara karşı büyük ölçüde koruyor eşşeği saglam kazıga baglayıp sonra allaha emanet edeceksim bu forum herkese açık dolayısıyla yaşı kükük bilinçsiz ve motorsiklet tecrübesi olmayan kardeşlerimizde girip bu yazdıklarımızı okuya biliyor ve bizim yazdığımız korumasız motor sürmekle ilgili şeyleri havalı olarak algılayıp onlar kasksız ve montsuz korumasız motora binmeyi bir şey zannediyor ve yaptıkları en ufak düşüşler bile ciddi yaralanmalara neden oluyor bu sayede ailelerde motorsiklete ve motorsiklet sürmelerine karşı çıkıp engel oluyor bizim kültürümüzde büyükler küçüklerine örnektir sen prof olabilir kendine çok güvenebilir kasksız montsuz motor sürebilirsin ölürsen sen öleceksin kırılırsa senin kemiğin kırılacak sonuçta
ama bunu özendirici konuşmalar yerine korumalı şekilde motora binmeyi özendirmemiz lazımki hem ailelerin içi rahat olsun hemde biz farkında olmadan küçük kardeşlerimizin yaralanmalarına sebep olmayalım genel olarak nacizane düşüncelerimi söyledim amacım kimseyi kötülemek yada polemik yaratmak değil affınıza sıgınarak yazdım tekeriniz düz bassın hepinize saygılar iki teker sevdalısı değerli dostlarım...........
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
bu arada günaydın cümnetten selamın aleyküm.........
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
bu arada günaydın cümnetten selamın aleyküm.........