Akşam Kalamış ta beleş çay dağıtıyorlarmış,gelen ?
yahu bir kere giremedik kaçırmışız beleş çayı
Akşam Kalamış ta beleş çay dağıtıyorlarmış,gelen ?
yahu bir kere giremedik kaçırmışız beleş çayı![]()
çaylaaaaaaaaaaaaaaaaar,firmadan içelim durmadan çatal kaşık bıçak çalmadan...ben içtim :cat:
her şey hep öyle olmaz mı zaten . jnr dreamkiller sağ olsun.:thumleft:
Herkese merhabalar, henüz motorum yok,
25 senedir otomobil kullanmaktayım, motorlar hakkında bilgilenmeye çalışıyorum, Ninja 250 lik hoşuma giden modeller arasında,
Site içeriğini uzun bir süredir inceliyorum, bu konunun hemen hemen tüm sayfalarını okudum,
bazı sorularımın cevaplarını buldum, Forumu kirletmemek adına bugüne kadar üye olmadım,
genel olarak belirteyim, acilliyet olmaksızın; hiç bir emek sarfetmeden, incelemeden forumlarda defalarca dile getirilmiş bir konu hakkında soru sormak pek şık olmuyor açıkçası,
Bu benim şahsi düşüncem,
Sefir67 arkadaşım, Senin belirttiğin hususta da, bildiğim kadarıyla bu hususta otomobillerle motorlar arasında pek bir fark oluşmaz,
Çok uzun süre kapalı ortamda-garajda tutulan klasik otomobillerin bulunduğu ortamlar, oksitlenme ve paslanmayı önlemek için,
özellikle kışın ısıtılır, eğer rutubetin çok yoğun olduğu bir bölge ise, yazın da nemli ortamın
oluşmasını engellemek üzere havalandırılır,
Kesinlikle hava almayan bir malzemeyle (naylon - muşamba hava almayan yelken bezi gibi..) otomobilin üzeri örtülmez,
sanırım bu husus motorlar içinde geçerli olacaktır,
Bir de benim bi sorum var, şimdiden teşekkürler,
Ben Ninja 250R leri çok sevdim ama diğer taraftan Honda İnnova125 ler le de ilgileniyorum,
Sizce, trafikte hangi motorla seyir daha güvenlidir, görüş açısı, fren mesafesi, kaza riski, trafikte farkedilebiklirlik,
rüzgar etkisi, yanından geçen araçlardan ekileşim, dengenin daha rahat sağlanması açısından vs... yönlerinden,
Benim tahminim eğer doğru ise, Şehir içi düşük hız ortalamasında kullanımda Honda İnnova, Şehir içi trafik hızının yüksek olduğu
yollarda Ninja250, Şehir dışında Ninja 250R,
farklı bir düşüncesi olan varmı dır acaba merak ettim, kusura bakmayınız bilmediğim için teyit etmek istediğim bir konu bu,
Saygılar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------
Bu arada belirtmeyi unuttuğum bir husus,
Ejlover ve Ccman arkadaşlardan da çok şey öğrendim, ayrıca teşekkür etmek istedim,
Motorlarını değiştirmelerine rağmen bilgi ve terübelerini bu topikte paylaşmaya devam etmeleri övgüye değer...
Özellikle ejlover arkadaşın modifiye zevki de süper, bi motorum olursa desteğini talep etmek isterim açıkçası, hayırlısı..
Kalın sağlıcakla...
Tek kişi iken iyi durman gerekiyor,iki kişi ile değil....frenleme ile ilgili biraz daha fazla deneme yapmalısın demektir...bu bir yerde bir yanlışlık var demektir...biraz okumak gerek
http://alfamotosiklet.blogspot.com/2007/07/motosiklet-fren-teknikleri.html
içi boşmu o egzosun?ati kısaya uzuna ölüye diriye zenon bende düşünüyordum güzel olmuş.. Satmazsam takarım bende
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------
senin canın saolsun be yaa!! ama burda önemli olan çayın markası neydi? Benim hayat felsefem Çayda Lipton, Karıda İp don.!!![]()
Merhabalar,
Yeni üyeyim ve ilk mesajım..Seneye sanırım Ninjalı olurum
birisi inceleme yapmış malzeme olarak şimdiki kasalar daha iyi geldi bana:
http://www.youtube.com/watch?v=tQ8UmbZO0vI
Arkadaşlar bugun kızıltoprak Kawasaki bayisindeydim
2013 model ninjayı sordum
Yeni kasa Ninjaların avrupada euro 3 olarak çıkarıldığını Türkiye'de euro 2 normlarına uygun üretildiğini özetle o kasanın TR'ye gelmeyeceğini garanti etti
lakin şubatta yeni model 250r gelmiş olacakmış
bilginize![]()
Arkadaşlar bugun kızıltoprak Kawasaki bayisindeydim
2013 model ninjayı sordum
Yeni kasa Ninjaların avrupada euro 3 olarak çıkarıldığını Türkiye'de euro 2 normlarına uygun üretildiğini özetle o kasanın TR'ye gelmeyeceğini garanti etti
lakin şubatta yeni model 250r gelmiş olacakmış
bilginize![]()
Abi çok garibinize gidecek biliyorum ben de aynı şoku yaşamıştım ama ileri sürüş eğitiminde hoca bu konuyu özellikle çalıştırdı. Motor artçıyla da artçısız da aynı mesafede duruyor. Kesinlikle mantığım almamıştı başta hatta artçıyla daha zor durur diye iddia etmiştim. pek çok deneme yapıldı artçılı sürüş kısmında kursun ve cidden aynı duruyorsunuz. Yani ağırlıktaki artış öne doğru fren anında giden kuvveti arttırıyor evet ama sürtünmediki artış da tam olarak onu dengeliyor. Denklemini de anlatmışlardı ama o aklımda kalmadı![]()
Evet arkadaşlar müşterisi bırakmak isteyen bir taksici önüme direksiyonu kırıp babasının yoluymuş gibi en soldan en sağa geçti ve bana soldan girdi20 metre kadar sürüklendim döndüm Allah döndüm
2012 model 1900 km deki motorum perte çıkmıştır:salut:
Kırık bir tarak kemiği ile olayı kapadık Allah a şükürler olsun beni sevdiklerime bağışladı..He motor sevdam bittimi tabi ki bitmedi şu an kırık ayak ve birçok sürtünmeyle oluşan yaralarımın düzelmesini bekliyorum. Sigortadan parayı alıncada ilk işim aynı motordan almak olacaktır. Çevremdekiler, ailem, özellikle ki annem bana motor sayfasını kapat diyolar doğal olarak sağlığımı düşünüyolar benmi onları anlamıyorum onlarmı beni anlamıyor bilmiyorum.