cbf lerın rolentı devrı ne kadar olmalıdır ? ben 1000ın uzerınde dıye bılıyorum ama sız 1300-1400 den bahsetmısnız normalı nedir mesela sıcakken ve sogukkken kendı mı degısıyor bunları acıklarmısınız merak edıyorum ?
Benim bundandı, tıpkısının aynısı
http://www.rialli.com/urunler/motor...bu/9173__aku-12n7l-bs-12v-7-amper-cgl-serisi/
bir de aküyü kendin değiştirebilirsin, motosiklete önden bakınca sağ cephesinde kalan küçük kapağı söküp (ortadan büyük vida ve sol üstte grenaja sabit küçük vida) aküyü görürsün zaten, önce akünün koruma demirini sökersin tek vida tutar. Daha sonra akünün iki vidasını sökersin, yenisini takıp sökme sırasının tersi ile toplarsın, bir yıldız tornavida ile işlemi halledersin. Anahtar için yardıma ihtiyacın olabilir.
benim motorun tek eksiği lastikler..tak etti canıma arkadaşlar lastik alıcam..taksitle alabiliyorum aslında..ama şu var, garantide sorun olur mu ? birde ben sökebilecekmiyim acaba ? orta ayaklığa aldığımda iki tekeri de söksem götürsem lastikciye motor öyle tekersiz dengede durur mu ? yaptırdım geldik..ben takabilecekmiyim tekrardan ? herhangibir ayarı varmı ? bu konuda burada elbet yazılıdır bu bahsettiğim ama şimdi gece yarısı aratmayın bana..kısa bilgi verebilecek arkadaşlar varmı bu saate ? sipariş veriyorum artık
yada ben bi mahalle motorcusunun önüne çekip sök lastikleri diyip taktırıp gelsem, ayarlayabilirler mi acaba taktırıp getirdikten sonra acaba..
bilmiyorum ki takarken ne tür ayarı var onun
Yarın aldığım çocukla ustasına gidicez, aklımda akünün durumunu sormak var ustaya çünkü çocuk orjinal aküsü var dedi üzerinde. bi de xenona anahtar taktırmak farz oldu. Yardımların için teşekkürler![]()
Hiç bi ayar ihtiyacı yok lastikleri değiştirdiğinde, satın al istediğin lastiği, git istediğin servise ver 3-5 el emeği taktır. Mahalle arası herhangi bi servis te bu işi kolaylıkla yapabilir. Lastik değişimi garantiyi bozmaz, yeterki periyodik bakılarını ihmal etme.
Ben arka lastiği kendim sökerek bi oto lastikçide değiştirtmiştim. O zaman orta sehpada ön tekere basmak suretiyle arka taraf havada kalıyor, sorun olmuyor, ama sen takım olarak alacağın için ön arka sökülürse orta sehpada nasıl durur bilemiyorum.
Sen en güzeli istediğin lastiği satın al, çek bi kanuni mondial vb. fark etmez, Ustam el emeğini vereyim şu lastiklerimi değiştiriver de. Olsun bitsin.
http://www.youtube.com/watch?v=86OqCTOntSMaa bak lastik çıkarınca zincir ayarı da vardı dimi..ya ayarını yapamassam michelin taktırdıktan sonra takarkençok zormu arkadaşlar ? yada ben takayım idareten mahalledeki tamirciler ayarlar sanırım..Aslında kendim yapmayı da çok istiyorum
siparişi verdim bakalım.gelir bikaçgüne galiba.iyi oldu vallahi..Bayramda ehliyet yetişir ise eşimle 250 kmlik tatile çıkacaz.Erikli ye.Gidiş geliş 500-600 yaparız gezmeler ile.. Ehliyet yetişmez ise bayramdan sonraki hafta gidecez..Lastik iyi olması şarttı.daha güven verir.Önce lastiklerin rodajı var ama..bi 200-300 bunun için gezmem şart..hem o arada 4000 bakımı yaklaşmış olur.onu da yaptırırım..2750 km de almıştım motoru..şimdi 3350 km oldu.Tabi bu arada ben baya bi alıştım.Yokuşta durduruyorum kalkıyorum geri kaçırmadan sürekli. 4000 bakımı 62 tl imiş herhangibir fazla br sorun çıkmaz ise o da... Bakalım yağı konuşmadım, istediğimiz yagdan koyacakmı..
Bu michellin lerle ilgili pek bir bilgi göremedim ben sitede. Arayıp soranımız var mı acaba üretim tarihlerini ömürlerini raflarda tamamlamış lastikleri sırf michellinleri biraz ucuzlattılar diye almayalım diyorum siz ne diyosunuz?
Mevsim değişiklikleri, soğuk sıcak farkı, hele bide yaz kış motor branda altında dış ortamda muhafaza ediliyorsa, lastiğin skt si dolu olmasa bile 1 senelik michalen lastiğin yeni michalen lastiğe göre hayli sert olduğuna kendi motoruma yeni aldığım arka michalenle 1 senelik ön michalen i karşılaştırdığımda şahit oldum. Ama sorun olmuyor. Michalen mi, michalen bitti en sert hali bile duroların en iyi hallerinden kat ve kat güvenli ve kaliteli. Ön lastik 21 bin km de michalen ve 15 aylık. 25 bini görmeden de değiştirmeye niyetim yok, yeni olan arka michalenimden parmak la kontrol ettiğimde baya sert ama, yol tutuşunda viraja yatışında frenajında hiç bir güvensizlik hissiyatı yok.
1300-1500 rpm arası, ne az ne çok olacak bu iki devir arasıAbi bu cbf lerın rolenti seviyesı nedır 1 in üzerinde mı olcak yoksa 2 ye yakın mı olucak bırı cevap versın lutfen. :S
1300-1500 rpm arası, ne az ne çok olacak bu iki devir arası
Aslında tam stok yapma zamanı da , nerde para.. Lastikten önce alacak kışlık ekipmanım var..
Koray abi ben 1 ve ya bırın braz ustunde dıye bılıyordum. eger öyle ayarlatsam bı zrarı olr mu ?
Koray abi ben 1 ve ya bırın braz ustunde dıye bılıyordum. eger öyle ayarlatsam bı zrarı olr mu ?