Arkadaşlar, xenon far kitimi, başıma gelen bi kablo erimesi ve neredeyse yanması (xenon un uzun kısa motor kablosu yandı, kablolar komple eridi ve birbirine girdi, sebebini bilmiyorum, fark etmeseydim motor bile yanabilirdi) sökmek zorunda kaldım, yanma anı ön kafayı sökmüş ve toplama aşamasında, xenon u denerken vukuu buldu. Muhtemelen kablolar grenajı takarken hasar gördü ve şase yaptı. Bu sırada motorun sele altındaki sigortası 2 kere attı, Allahtan iki tane yedek varmış. Şimdi yedekleri yerlerine koymam lazım.
Neyse bende dolayısıyla onarmaya çalışıp tekrar xenon a dönmek yerine, iyisi ben şunu komple sökeyim dedim. Çünki bundan sonra takıp kullansamda aynı olayın seyir anında oluşabileceği endişesi ile motoru süremezdim. Bilginiz motor dahi yanabilirdi. Şimdi komple farımı değiştireceğim, siparişimin gelmesini bekliyorum. Muhtemelen salı günü elimde olacak. Xenon u takarken orjinal fardaki orjinal far yuvasını biraz yontmamız gerekmişti. Ve ayrıca xenon u takarken izole amaçlı kullandığımız silikon un içine farın içine akmasından dolayı yeni far almam söz konusu oldu, şu anda sadece park lambam çalışıyor, gece pek gezemiyorum. Şu ürünü sipariş ettim. Salı günü sanırım teslim alıcam kargodan.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-cbf-150-on-far-komple-88888042/detay
Neyse, şimdi iki tane hoşuma giden fark hissetmeye başladım. Motoru çalıştırırken marş motoru artık sanki daha keyifli ve istekli dönüyor, marş motoru devri yükseldi gibi bi şey oldu diyebilirim. Birde sanki çekişte ve motorun gidiş ve çalışmasında da bi keyif var. Xenon u hep açık kullanırdım, motor da ısındığında rölantim bazen 1300 seviyelerine düşer dalgalanır, 1300-1400 oynardı, bi anlam veremezdim. Normalde xenon yokken motor ısınınca 1400 de sabitlenir ve kalırdı. Xenondan sonra rölantide 0,1 seviyelerinde anlam veremediğim bi oynama ve zaman zaman tutarsızlık gözlemlemeye başlamış, düşme görüyordum. O zaman xenon dan hiç şüphelenmemiştim. Ama şimdi xenon u sökünce bu rölantideki tutarsızlığın tamamiyle düzeldiğini, marş motorunun daha keyifli ve istekli çalıştığını, motoroun çalışmasında dahi + bir keyif ve istek varmış gibi gözlemliyorum. Acaba bu xenon kitler 35 watt olsa da, bizim alternatörün aküyü şarj ettiği max. değer ve akünüğn max. ampewr değeri düşünüldüğünde (amper olarak) xenon bu akımın biraz üstünde bi akım çekiyor, motor çalışırkende motorun ihtiyaç duyduğu akımın bir kısmını xenon çekiyor ve rönaltide tutarsızlık, çekişte çok hafif bir düşme şeklinde motor tepkiler veriyor olabilir mi ? Yalnız bu 0,1 seviyelerindeki rölanti tutarsızlığını, devir saati olmayan eski kasa sahiplerinin anlaması mümkün değil. Bunuda ilave edeyim.
Her şey bir deneyim, önemli olan cana bi zarar gelmesin, xenonle aslında keyifli sürüşler yaptım, ama kullandığım anda sergilediği olumsuzlukların anca sökünce farkına varabildim. Ki zaten işin içinde montaj için çok sevdiğim bi kardeşimin ciddi bir emeği var. Takarkende eğlendik, güzel zamanlar geçirdik, en güzeli, kullandık ve deneyim elde ettik. Demek ki, bazı şeyleri okumakla olmuyor, yaşamak lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------
Ya arkadaşlar benim ön spikerlik çok zirildamaya başladı söküp arasına sambiel koysam olurmu...
Olur ben öyle yaptım düzeldi

İçte grenajla siperliğin değdiği çentikler var. 2 tane idi galiba, 1 ine dahi koysan bu zırıltı kesilir. Deneyimle sabittir