Ramazan hocam & Ramazan Hocam : çok teşekkürler..
Gösterdigin top case'lerden sonra benimkinin çirkinligi geldi aklıma

motoru alınca fotosunu paylaşırım. top case'in üst tarafında cadır vs tutturmak için gergi gibi bişeyler var.
Şimdi ise motoru teslim almadan, beyaz motor için uygun renkte kask ve yazlık montlara bakmak gibi uğraşlarım kaldı..
Yok yahu RKS yi de Shad üretmiyormu, ben öyle biliyorum

Farklı marka adı altında sattığı için fiyatı daha uygun oluyor sadece Givi üretimi Kappa markası gibi

Bunlarda da var gergi lastikleri bence yakışır
Bende motosikleti almadan önce araştırmıştım yazlık mont işlerini, herkes tshirt ile bile terliyoruz zaten yazlık mont seni kurtarmaz hertürlü terlersin demişti.
Mevsimlik bişey al ki, bari terlesende durduğunda rüzgar yemezsin dediler. Bu yüzden benimde önerim sana
bol havalandırma kanalı olan mevsimlik bir monttur.
Akşam saatleri 22:00 dan sonra havalandırma kanallarını açık unutmuşsam 30-40 km yol gideyim üşüyorum soğuktan, heleki sabaha karşı 6:00 / 7:00 gibi saatlerde hıçkıra hıçkıra titriyorum soğuktan
Gayet ciddiyim, yazlık mont olsa ne olurdu bilemiyorum.
Trafikte hiç ilerleyemiyorsam, yada ışıklarda beklemiyorsam mevsimlik mont bile hiç terletmiyor öğle güneşi altında, bilgin olsun. Dururken tshirt ile de terliyorsun zaten
Koruma olarak ta biraz daha sabit korumalar oynak değil pek mevsimliklerde, hiç denemek nasip olmaz inşallah ama yazlıklara göre biraz daha güven hissi veriyor.
Ben siyah ağırlıklı bir mont almıştım
http://www.hudsonderi.com/?urun-37-...I-CORDURA-TEKTiL--motosiklet-motorsiklet.html
linkteki modelin erkek kesimi. Çok direttim abi yapma etme bununla kara kışta kar üstünde uyurum ben dedim

ama ikna etti beni abimiz. Şimdi iyikide etmiş diyorum.
150 TL yazlığa verip bir ay sonra kenara ayıracağıma 250 TL buna veriyim terlersem terliyim diye aldım bi yandanda
Ama çok ciddi bi sorun yaşamadım. Hatta göğüsten , sırttan rüzgar yememek iyi bişey.
Birdaha mont alsam yine bu tür özelliklere sahip olsun isterim ama tamamen siyah olmaz. Karanlıkta fark edilmek çok zor oluyor,
zaten fark etme niyeti olmayanlar üstüne üstüne sürüyor. Beğenmesemde gece fark edilir bişey alıcam bidahaki montumu.
Kask dersen, güvenlik açısından iyi koruyan fakat fiyatı uygun olan LS2 Mono" 4 yıldız koruma 75-80 TL" ve Nitro Aikido "5 yıldız koruma 200 TL civarı" var.
Ls2 nin birsürü konforsozluğu var fakat 75 Tl gibi bi fiyatı var ve Shoei, Nolan gibi 4 yıldız güvenlik sağladığı iddaa ediliyor bu yüzden çok tercih ediliyor.
Aikido da biraz daha konforlu, çene altı rüzgar almasın diye pedler var , Ls2 de buğu sorunu bence çok ciddi yazın ortasında güneş batsın ışıklarda dur buğulanıyor :jocolor:
Rüzgar sesi felaket rahatsız edici ve yorucu bu yüzden ben kulaklık aldım çok işe yaradı ama kask rüzgar yemeseydi daha rahat olurdu, Aikido bu konuda daha iyiymiş okuduğum kadarıyla...
He 75 TL 4 yıldız güvenlik, kafaya oturuşuda rahatsız edici değil, birde tecrubesizdim nelere dikkat edceğimi öğrenmeden kask a ciddi para vermek içimden gelmedi.
İyiki de öyle olmuş, elde taşımayı, motosiklete asmayı, kaskı çıkarmadan neler yapıp yapamayacağımı öğrenene kadar şimdiden birsürü çizik oldu, tav olduğum kaskı alıp o parayı bayılsaydım
içim yanardı açıkçası. Kışa doğru belki bunu artçı kaskı yapabilirim gönül rahatlığı ile.