akrapovıc 2brothers yoshımura tıger vs gibi buyuk markaların dahi senelerce arastırdıgı uzerınde onlarca muhendısın kafa patlattıgı seye oturdugun yerden "takılmaz" demen benı benden aldı gercekten
sımdı anlayacagınız DILDE acıklayayım
1. 2teker 4teker farketmez. aracınıza yaptıgınız performans eklerının etkılerı sadece bg ıle olculmez. yani 1-1.5 bg ıcın egzoz takmaya deger mi,o motorun canı neki gibi cumlelerı bıraz bılgı eksıklıgı olarak goruyorum. sonucta sızın motorunuzun max gucune sız 1bg bıle katkı yapsanız dahi 25te1 yanı yaklasık %4-5 katkı saglamıs oluyorsunuz.ha bunu benım popom anlayamaz dıyorsanız buna bısey dıyemem ama ust devırlerdekı yırtılma ve rahatlama (ozellıkle essek olusu orjınal egzozun ıcındekı katalıtık-kılcık cıktıktan sonrakı...) farkedılır duzeydedır her zaman. bu atmosferık motorlarda dahı hıssedılır , turboda oha olursunuz farka. alt devırlerdekı backpressure dustugu ıcın bıraz bayılır ama ust devırler cosar.bu na (atmosferık motorlar) ıcın her daım boyledır.
2. ses olayını soylemıssınız. orjınal egzozun rolantısı 10db dır heralde

onu gectım redlıne a kadar gelmeden motor ben burdayım demıyor maalesef. bolt-on egzozlar ıle aragazlarınız ve yuksek devırlerınız farkedılmenızı saglıyor.bunun artısını trafıkte tecrube edersınız zaten. bu onemlı bısey zıra cogu pozısyonda aragaz ıle cok ses cıkartan mınıbus-kamyon-tır vb lerıne dahı kendımı yuksek hızlarda gosterebılıyorum.
3. sesın guzellıgı cırkınlıgı elbette zevk meselesı.ben aragazlarımı ve yuksek devırlerımı sevıyorum.pancar motor rolantım de orjınalden ıyıdır dıye dusunuyorum.cbr alma-bınme dusuncem devır cevırmek ve cıgırtkan bır ses cıkarmak.bunu da cok dusuk yakıt tuketımı-amortısman ıle saglıyor suan. 2sılındıre bıle takılmaz da bıraz komık olmus.senın ıtalyanlardan haberın yok sanırım

gunaydın canım kardesım.