yunus haklısın galiba bmw yi tek istememin sebebi abs olayı..sırf abs için şu test edemediğim titreşimi bile kabul etmeyi bile düşündüm ama ta ki şu verdiğim ilana gidip bakıp kullanana kadar.çok mükemmel bişi transalp cidden bayılıyorum.ama ilana bakıp başlıktaki tecrübeli arkadaşlarımın yorumunu alabilsem daha iyi olacak..
Ben de 1 ay önce 2005 model transalp aldım.Çok tecrübeli sayılmam ama ilandaki motor temiz duruyor.Zincir konusuna gelirsek eğer zincirine düzgün bakmazsan , yağlamazsan 10 bin km'de bile eline alırsın.Her 500 km'de bir zincir bakımı yapmak şart.Zincire ömür biçmek nasıl bakılıp yağlandığına bağlı.Ben mesela komple değiştirdim zincir dişli setini.Şimdi benim motor lastikde istiy

nu da ilerleyen zamanlarda değiştirmeyi düşünüyorum.ABS bence motosiklette biraz gereksiz bi olay.Yola iyi tutunan iyi bir lastik çok daha önemli.BMW f650 tek silindirli ve 110'u geçince fena titreşim yapıyomuş.Hiç tavsiye etmem.Ben 140-150'ye kadar çıktım transalp'le.En ufak bir titreşim veya rahatsızlık yok.Motor çok güzel.
Bir de motor alırken bakım , yedek parça ve servis olaylarını da düşünmek lazım.Honda bu konuda çok iyi bir marka.Transalp zaten kendini ispatlamış , çok iyi bir motor.Honda servisteki ustamın söylediğine göre daha transalp motorunun içini görmemiş ve merak ediyomuş.Yani daha bi transalp motoru sökmek nasip olmamış.Nasıl söksün?Bi şikayet olacak ki söküp baksın.Ama daha şikayetle karşılaşmamışlar.Bu kadar sağlam bi motor yani.
Yukarıdaki ilanı değerlendirin bence.Motor temize benziyo.Ancak mümkün olduğunca pazarlık yapmaya çalışın.Çünkü bu motoru alınca servise gidip yağını , suyunu , bujilerini , hava filtresini değiştirmeniz gerekebilir.Zincir dişli takımı ,ve lastik değişimi de size 1.000-1.500 TL'ye mal olabilir.Ama bu masrafları yaptıktan sonra çocuğunuza bırakabileceğiniz bi motorunuz olur.