Aldım, plaka çıkaracağım.
Yeni aldım, inşallah hafta içinde plaka çıkaracağım.
Yorumlarım:
1- İstanbul'da motosiklet fuarını gezdim. Arora 200 ile Kuba 200 arasında bir tercih yapmam gerekiyordu, tercihimi Arora yönünde kullandım.
2-Kalite detayda belli olur. Kuba motorda işçiliği beğenmedim.
3-Kuba motosikletin montajının fabrikada değil de İstanbul bayisi tarafından yapıldığını araştırmam ile öğrendim. İstanbul'da Kuba 150 motoru incelerken montajı yapılmamış bir parçanın olduğunu hayretle izledim, bayiye sorduğumda takarız dediler. Bilinçsiz davranan bir alıcı için ilerde sorun çıkaracak bir durumdu...
4-Bildiğim kadarıyla Arora 200 CDI motor balanslı 14.9 HP, Kuba 200 UM motor balanslı 12.6 HP, her ikiside Çin menşeli.
5-Kuba 200 henüz ülkemize gelmedi, ben kıyaslamamı Kuba 150 ile yaptım.
6-İlk motorum Kanuni Hussar idi, 6 sene kullandım, sorun çıkarmadı, sattım ve Arora 200' e ilk bindiğim gün motorun güçüne ve seriliğine hayran kaldım, hatta satın aldığım bayiden eve gidene kadar biraz zorlandım.
İzlenimlerim:
1-İşçilik çok iyi, Çin ötesi birşey.
2-Vitesler biraz zor geçiyor, debriyaj biraz erken kavrıyor, onuda debriyaj ayarını yeniden yaptırınca halledeceğimi zannediyorum.
3-Fren ayarlarını beğenmedim, yeniden yaptırmam gerekiyor.
4- Lastikler Çin malı ve tubleks değil, içlastikli, uzun yolda patladımı bırakır, tüp lastik şişiricide fayda etmez. Yağışta kayma sorunu çıkartabilir. En kısa zamanda değiştirmek gerekir. Kuba 200 nasıl lastik kullanacak bilgi sahibi değilim.
Bir müddet Ar200-11 Tiger'i kullanayım, izlemimlerimi size bildiririm.
Tüm motosiklet kullananlara selam ve kazasız günler dilerim. Saygılarımla