Merhabalar. Bende bu başlıgı sessiz sedasız takip ediyorum. Bende Xtreme 150 max var. Gecen hafta arkadaşın Motoran xf250 sini denedim Gercekten tatmin edici bir makine. Simdilerde 250 lige gecmeyi dusunuyorum ama hangi 250 lik karar veremedim. Aklımda uc tane motor var. Hatta konu hakkında başlıkda actım ama pek yazan olmadı.
http://www.motosiklet.net/forum/mar...yarx250-fiyat-performans-degerlendirmesi.html
Bu uc motordan hangisini önerirsiniz. Bana en yakını mondial gorunuyor nedeni ise Uygun bir fiyata 150 max ı verip uzerini karttan taksit yaptırabilirim. ikinci Asya. Mersin evkur dan hiç pesinatsız alabilirim. Son olarak motoran. bunu satan bayi dogrudan K Kartı istiyor. Odemeyi bi sekilde yaparım diye dusunuyorum ama motorlara karar veremedim. Kullanan arkadaşlardan bilgi paylaşımlarını rica ederim.
Hiçte bile, ben biliyordum senin takip ettiğini

Biliyorum senin o konunu. Sana kısaca Xtreme diyeceğim. Fiyat olarak saydığın modeller arasında at ile deve kadar fark yok. Kaldı ki motoranın 2 modeli var, ve sanırım sen pahalı olanını düşünüyorsun. Bence fazla para isteniyor o motora. Ben, bukadar özellikli olan kendi motorumu bile pahalı buluyorum, öyle söyleyim yani... Neyse, eğer fiyat olarak çok sarsmayacaksa seni Xtrem'in yanında motoranın adı ağza alınmaz, bundan emin ol. Asya RX250 ise Xtreme'e yakın ama 2 sini de yan yana gördük ve 2 kişi de "Xtreme daha iyiymiş..." dedik.
merhaba arkadaşlar ben geldim çanakkaleden 170 km lik ciçeği burnunda mondial endurocu .
Hoş geldin arkadaşım. Paylaşımlarını bekliyoruz. Sen de buradaki resim yüklemekten aciz olan tunçcan gibi değilsindir umarım

Görsel paylaşımlar bekliyoruz... :wiinkk:
@tunc nokta virgül kullanmadan en iyi anlatımı yapanların ilk sırasına alıyoruz seni
:mrgreen:
Aman girme o muhabbete... Biz alıştık böyle....
kardeş hayırlı olsun, epey araştırdın, bence teknolojisi yüksek en azından iyi kopyalanmış bir motor aldın

6 vites, su soğutma, dijital ekran... ben eminim bazı parçalarını sen japon ya da kore mallarıyla değiştirip daha sorunsuz bir makina haline getirirsin ...
Sağol, teşekkür ederim

Resmen içimi okumuşsun, adamımsın

Motor NX250 nin kopyası olduğu için birçok parçayı şimdiden gözüme kestirdim. Fardı, sinyaldi gibi küçük elektrik işlerini de bizzat kendim elden geçireceğim. Birazdan açıklayacağım yakıt tüketimine de güvenerek 34mm lik bir karbüratör de düşünüyorum. Seleyi de biraz daha rahat hale getirmek istiyorum. Koso gösterge gibi de planlarım var, çok pahalı değil gibi. Egzozu da zaten ben elden geçircem, takıp çıkartılan susturucu düşünüyorum ve katalizör iptali. Açıkçası motoru aksamı Honda, Şase ve Amortisör tasarımı da KTM kopyası olan, alt yapısı iyi olan bir motora para harcamaya gözüm kesiyor. Bence değer diye düşünüyorum. ~2000 km kadar yaptığımda zaten memnun olup olmadığım ortaya çıkar. Ama bence motor harcayacağın parayı hakediyor. Biraz elden geçmesi gereken kısımları var sadece...:cat:
Sırada Haber Bülteni
Xtreme enduro ve supermoto almayı düşünenlere üzücü haberimiz var.

r:
mondial x treme enduro alacak arkadaşlara daha önce belirtmiştik Mondial'in elinde x treme enduronun kalmadığını.
bugün ev arkadaşım olan e_trkuz da son SM yu aldı. :flower: Yetkililer ellerinde şuan Cross modelinden başka motor kalmadığını üzülerek belirttiler:salut:
Öte yandan edinilen bilgilere göre yaklaşık 2 ay sonra Shineray den yeni parti motor getirilecekmiş.
gelecek motorların hangi tipte,modelde ve renkte olduklarına dair yetkililerden bir açıklama gelmedi
bizi takip edin Mondiniz olsun....
mondihaber.com

Delikanlı.... Yeni gelecek partilerin biraz daha pahalıya satılacağı söylentisinden bahsetmemişsin... Maaşından kesicem bunları hep...
Lastik basınçlarına baktın mı? Bir de amortisör ayarlarını inceleyebilirsen haber ver. Bence kitapçıkta yanlış yazıyor. Amortisörlerin üstündeki ayarlardan geri sekme, altındaki ayarlardan da sertlik-yumuşaklık ayarı yapıldığı yazılmış. Ama bence tam tersi olması gerek. Detayları sonra anlatırım.
birincisi debriyajdan gelen ses farklı ses , disk frenden gelen ses farklıdır, bizim bahsettiğimiz kalkışta yarım debriyaj da gaza yüklenirsen geliyor , ön fren diskinden ses gelmesi yok benim makinede , ama sesnin makinede varsa balata dandır yada tunçun dediği gibi kaliper gevşek olabilir.
kullanma kılavuzum var , ne gibi bir bilgi istiyorsun
Aynen, tam bahsettiğin durumda debriyajdan ses geliyor. Bakalım geçecek mi zamanla... Ön frenden de ses geliyor arasıra ama hışırtı ve hafif sürtünme şeklinde. Bu durum biraz kaçınılmaz gibi. Bazen 1 hafta sürer, bazen 3 ay sessiz olur. Hidrolik kısmını ve kaliperlerde boşluk varmı yokmu kontrol ettikten sonra diğer sesler çok önemli değil bence.
Buarada ben bu kitapçığa da fazla güvenmiyorum açıkçası...
Evet son motorda elimize geçti...
Aga nasıl düşürdün yüksekliği, amartisörlerden mi seleden mi, benim de düşürmem şart. Süspansiyonları en yumuşağa aldık iyice çöksün diye yinede banamısın demedi, 70 kg olunca pek etkilemiyo süspansiyonu

.Seleye bi operasyon yapmayı düşünüyorum yada sıfırdan yeni bi sele yaptırabilirim. Nasıl yaparız var mı bi tavsiyen??
Hayırlı olsun, senin benden önce almış olman gerekirdi sanki :silent: Arka amortisör için üst kısmında tırnaklı bir çember var. Oraya uygun amortisör anahtarları var. Onlar ile çevirerek yüksekliğini ayarlayabilirsin. Ön amortisörün de alçaltıldığını Tunç söylemişti önceden. Ona da satan adam söylemiş sanırım. Ben baktım ama arka taraf gibi basit bir sistem yok. Belki de alçaltma ayarı yoktur. Ki, boy olarak arkayı alçaltsan yeter bence. Amortisörler bende de yumuşak ayarında ve 75 kiloyum. Bence şehir kullanımı için gayet sert gibi. Bunun en sert ayarını düşünemiyorum. Bir ara denerim ama. Ön takım yüklendiğimde hafiften takılarak çalışıyor. Yani tam çözemedim ama akıcı bir şekilde çalışmıyor amortisör. Sanki bir boşluk varmış da bekleyip birden düşüyormuş gibi oluyor. Zaman zaman ve küçük miktarda oluyor tabi bunlar.
aynen vites göstergesi yok aslında ona ihtiyacda yok bence kullandıkça hangi viteste olduğunuzu hangi devirde olduğunuzu motorun gidişinden anlarsınız..
Yatarak derken? madem yatacaktık o zaman niye enduro aldınız yanlış bi cevap tunç, ben mesela şimdiye kadar benim f650 kadar direksiyonu dönebilen bi motorla karşılaşmadım o yüzden çok seviyorum motorumu..
sitedeki banstar metehan bi topic açmıştı sene bilmemkaç ordaki elemanlar senin derdine derman olacaktır hem ucuzduda fiyatıbiraz aratırsan bulacağından eminim..
Vites göstergesini bir süre yokuş aşağı debriyajı çekerek inerken arıyorum. Çünkü bazen kaçıncı viteste debriyajı çektiğimi unutuyorum ve bırakırken tereddüt ediyroum acaba 2 de miyim diye

Buarada ayarladığımız gidon ayarı epey değiştirdi motoru. Şahsen çok memnunum şu anda. Seninki kadar olmayabilir belki ama baya iyi oldu dönüş çapı. İşte motorun bu küçük özelliklerini sevmeye başladım. Hani şu ayar olmasaydı şehir içinde buruk bir sevinç yaşıyor olacaktım. Ama ayar olması çok güzel bir detay bence.
Gelelim zurnanın zırt dediği yere

;
20 km de iken depoyu tam ağzına kadar doldurdum. Ve biraz evvel eve gelirken benzinim bitti yolda kaldım... Yedek medek hikaye, 2 şekilde de bittikdi benzin, motor çalışmadı. Allahtan yokuş aşağı gittim benzinliğe girdim. Benzinim bittiğinde 315 km yi gösteriyordu. Yani 295 km yol yapmışım
şehir içinde ! Depoyu tekrar ağzına kadar doldurdum(hatta taşırdı arkadaş) ve 7,86 litre aldı.
Yani 100 km de 2,65 litre yakıt tüketmişim !! Lan benim önceki 125lik hyo 3 ün altına neredeyse inmiyordu, hep 3,1 felan tüketiyordu. Bu nasıl 2,65 oldu... Yanlış hesaplama ihtimalim de yok.
Birçok soru sorulduğu için bukadar alıntı yaptım buarada. Sorular cevapsız kalınca konunun bir anlamın kalmıyor bence.