Yüksek Teknoloji Bir Honda Fabrikası ( Video)

Hondanın araç üretim fabrikası.Japon bilim ve teknolojisi.15 Dakika hiç sıkılmadan izleyin.

[yt]CqDXHqRhlTk[/yt]

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Harika paylaşım kendi adıma teşekkür ederim.

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

o konuyu bu kafaya 15 dakika değil 15 sene anlatsalar yine traş derim
iyisimi,
Siz açmış olduğunuz japon saçmalığı yarışma videoları konularını seyredin.http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/105348-iste-japon-isi-eglence.html

Haklısın be zıppırım , napalım herkesin IQ'su seninki gibi çift haneli değil anlamakta zorlanıyoruz. 68 miydi seninki , doğru hatırlıyorum değil mi?

kendi otomobilimizi yapmaktan bahsettiğimiz şu günlerde tam yerine oturdu...üstelik araçların modellerine bakarsak video biraz eski olsa gerek..bu adamlar 10 yıllardır bu işi yapıyor..bizim de en az bi 10 sene daha fırın fırın ekmek yememiz lazım..

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

Hayatın anlamını anlatsalar 15 dakika izleyemem moruk.

senin tayfan şu saat itibariyle sözlük forumlarında..oralarda takıl anlamını kavrarsın..boş boş konuşmayalım..

Kocaeli İl Temsilcisi
acaba böyle bir fabrika kaç para eder ? aramızda para toplayıp böyle bir fabrika kursak :)

o nasıl bir otomasyondur ? o robot kollar mm bazında hiç hedef şaşmazmı ? yavvv yapılan üretilen araba bir yana ,adamlar demir para basar gibi, araba basıyorlar :)

ne diyelim , nazar etme ne olur çalış seninde olur deyip konu açan arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum , hani bıraksalarda beni şu fabrikaya özgürce her tarafını dolaşsam , seyretsem olmazmı yani ?

yok hani belki bi tüyo kaparızda işimize yarar :cherry: :p breh breh breh japonlar kim biz kim :)

Hayatın anlamını anlatsalar 15 dakika izleyemem moruk.

Tahminimce,bak sadece tahminimce diyorum.Bu forum sana göre değil.Yaşın galiba biraz küçük,gerçi yaşla fazla alakası yok benimde yaşım 19.Ama gerek avatarın ve nickinde ki diablo olsun,eve kitlenip oyun kasan,evden fazla çıkmayan,insanlarla iletişime geçemeyen bi tipsin tahminimce.Karşına geçip 2 laf etse burdan birileri sana kitlenirsin diye düşünüyorum.Uzun lafın kısası eve kapanma,biraz dışarı çık eğlen gez toz.Dışarda güzel şeyler var.

acaba böyle bir fabrika kaç para eder ? aramızda para toplayıp böyle bir fabrika kursak :)

o nasıl bir otomasyondur ? o robot kollar mm bazında hiç hedef şaşmazmı ? yavvv yapılan üretilen araba bir yana ,adamlar demir para basar gibi, araba basıyorlar :)

ne diyelim , nazar etme ne olur çalış seninde olur deyip konu açan arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum , hani bıraksalarda beni şu fabrikaya özgürce her tarafını dolaşsam , seyretsem olmazmı yani ?

yok hani belki bi tüyo kaparızda işimize yarar :cherry: :p breh breh breh japonlar kim biz kim :)

bi ara bantta bütün makinalar araçlara girişti her biri bir koldan..bize çok ürkütücü geliyor böyle görüntüler :) eleman da orda aracın gelmesini bekliyor koltukları monte edecek.. yanındaki robotta nasıl akıllıysa hani; 14 - 16'yı ver desen verecek nerdeyse :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Abi bu japonlar 2.dünya savaşına kadar ürettikleri ürünlerinin kalitesizlikleri ile nam salmışlar..
Sonra Henry Ford'UN 1926 yılında yayımladığı My Life and Work (Hayatım ve İşim) kitabındaki toplam kalite yönetim anlayışını uygulayarak 5 senede ciddi atılım yapmışlar..
2.Dünya savaşında tarumar olan bir ülkeden geldikleri nokta...
Sadece 60-65 yıl içinde..

Kocaeli İl Temsilcisi
bi ara bantta bütün makinalar araçlara girişti her biri bir koldan..bize çok ürkütücü geliyor böyle görüntüler :) eleman da orda aracın gelmesini bekliyor koltukları monte edecek.. yanındaki robotta nasıl akıllıysa hani; 14 - 16'yı ver desen verecek nerdeyse :)

düşünsene 6 robot kol karasöre yanaşıyor biri havadan tavan sacını getiriyor hepsina tamam diyorum :)

be arkadaşım punto atacak olan kollar hiçmi şaşırmazda 0.5 mm eksen dışına çıkıp yanlış yere punto atmaz :cherry: lanet olsun atmıyor işte :cherry: kafam buralara takılıyor :) kusursuz dizayn, satabil çalışma sıfır hata :)

bizim hayatımız makara olmuş , onların hayatı otomasyon olmuş :cherry:

ok atmada onlar, mok atmada biz :cherry:
sırt üstü yüzmede onlar, sırt üstü yatmada biz
bisiklet yarışında onlar, s.. dik yarışında biz

kağıt katlamada onlar, üçkağıtta biz vs. vs. vs. :cherry: :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:41 ----------

Abi bu japonlar 2.dünya savaşına kadar ürettikleri ürünlerinin kalitesizlikleri ile nam salmışlar..
Sonra Henry Ford'UN 1926 yılında yayımladığı My Life and Work (Hayatım ve İşim) kitabındaki toplam kalite yönetim anlayışını uygulayarak 5 senede ciddi atılım yapmışlar..
2.Dünya savaşında tarumar olan bir ülkeden geldikleri nokta...
Sadece 60-65 yıl içinde..

valla uğurum bir japon , sabah yatağından kalktığı anda ilk düşündüğü şeyin , dünkü yarım kalan işiini en mükemmel şekilde nasıl bitireceğini düşünmesi olduğunu biliyorum pek fazla bilgim yok bu çalışkan çekik gözlüler hakkında ama japonları oldukça fazla severim :)

tabi tarihten kalan izlerinde bunda etkisi var :)

ah be şu vidyoyu türkiyedede görsek artık TÜRK OTOMOBİLİNİN YAPILIŞI diye :salut:

Kocaeli İl Temsilcisi
ah be şu vidyoyu türkiyedede görsek artık TÜRK OTOMOBİLİNİN YAPILIŞI diye :salut:

dur be kardeşim depreştirme yaramızı işte akşam akşam :cherry:

türkiyedede vardır böyle fabrikalar o kadar ölmedik yauuu :cherry: mesela ben böyle belgeselleri severim bir ciklet pabrikasının belgeselini izlemiştim :) sakızların nasıl pakatlendiğini pırt ,pırt , diye nasıl kesildiğini felan izlemiştim :)

ama bu kadar gomplex makinalar vardır illaki yada videoları paylaşmıyorlar, yada biz aramoyor izlemiyoruz ne bileyim işte öle bişey :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------

Haklısın be zıppırım , napalım herkesin IQ'su seninki gibi çift haneli değil anlamakta zorlanıyoruz. 68 miydi seninki , doğru hatırlıyorum değil mi?

(zıpırman) gürol ağabeyimle acemi birliğini beraber yaptın sanırım , dikkat et adamı fena çarpar ama iz bırakmaz korkma :cherry:

dur be kardeşim depreştirme yaramızı işte akşam akşam :cherry:

türkiyedede vardır böyle fabrikalar o kadar ölmedik yauuu :cherry: mesela ben böyle belgeselleri severim bir ciklet pabrikasının belgeselini izlemiştim :) sakızların nasıl pakatlendiğini pırt ,pırt , diye nasıl kesildiğini felan izlemiştim :)

ama bu kadar gomplex makinalar vardır illaki yada videoları paylaşmıyorlar, yada biz aramoyor izlemiyoruz ne bileyim işte öle bişey :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------

(zıpırman) gürol ağabeyimle acemi birliğini beraber yaptın sanırım , dikkat et adamı fena çarpar ama iz bırakmaz korkma :cherry:

abi var tabi ama tamamen türk olsa:pr: herks çok istiyor ama namıssızlar yapmıyo :) ahanda vidyosu :) http://www.youtube.com/watch?v=kK2ptQPJZ88

Motosikleti
BWS 100
CNC candır can. bi bizim ülkede otomotivde oturtamadık tam olarak.

discovery de bir program var denk geldiğinde (ki çoğu zaman denk gelir:) ) izlerim orada da bir çok şeyin nasıl yapıldığını anlatırdı çok ta güzel bir anlatımla üstelik. adı 'how do they do it' google videolardan arayabilir siniz

discovery de bir program var denk geldiğinde (ki çoğu zaman denk gelir:) ) izlerim orada da bir çok şeyin nasıl yapıldığını anlatırdı çok ta güzel bir anlatımla üstelik. adı 'how do they do it' google videolardan arayabilir siniz

beleş olduğu zamanlar discovery benim kanalımdı sabahtan akşama kadar sırf discovery izlerdim kısacık reklamları olsun programları olsun bayılırdım nezaman şu dsmart geldi uyuz oldum:pr:

How it's made - How do they do it - How to make - How its works taglarını yazıp youtube 'da aratırsanız binlerce video bulabilirsiniz.Videolar ingilizce ama önemli değil dil gerekmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar