o hurdaya binipdurma yav. Bigün ortadan 2 ye cart diye ayrılcak.
Benim motur hem fazla yakıyor hem de 90i geçemiyor. Malatya ve elazığda gitmediğim usta kalmadı. Gaziantepe gideceğim Ilk fırsatta
motoruna ne işlemler yaptırdın? Bi yazarmısın.
karbüratör temizliği, hava ve rölanti ayarı ve subap ayarı.
+normal bakım.
bunların hepsi beldeyama lisanslı bir usta tarafından yapıldı.
8000 devir civarı bir iki kere gaz yememesi de oldu
yav valla bıktım.
gaziantep'e gidecem ilk fırsatta.
Bu yapılanlardan sonra düzelmedi mi ?
depo üstü çanta için hepsi standart sayılır. dikişlere ve kumaşına dikkat et. gerçi çok pahalılar; aslında en iyisi normal sağlam bir sırt çantasının kollarını çapraz şekilde depoya bağlamak en iyisi.
---------- Post added at 02:32 ---------- Previous post was at 02:27 ----------
daha kötü oldu hocam...
öcneki mesajda dedim ya Elazığ-Malatya arasında 2 kere 4e çekiyordum, bakımdan sonra 2 kere 3e çektim. yani çoğu yokuşu 4le çıktım diyeyim.
güya tasarruf için benzin ayarını bızıkladı.
bu adam beldeyama sertifikalı bi usta.
karbüratörünün içi çizilmiş (!?!?!??!) dedi. ne alakaysa? kim çizer ki? geçen bakımda başka usta gözümün önünde sadece söktü balata spreyiyle havayla güzelce temizledi taktı.
günahını almak istemem, iyi birisi ama insanın aklına geliyor; o mu çizdi diye.
ya baskı balata ya da üst kapakla ilgili bir sıkıntı subaplar diyor.
motor 3. viteste bile şahlanıyor nasıl baskı balata sorunlu anlamıyorum.
kesin üst kapakta sorun var.
subap ayarını kendim yapayım diyorum.
yok yok en iyisi bi Gaziantep'e gideyim sonra kendim uğraşırım. ya da bir de Ankara yapıp Durmuş abi'nin ustasına giderim.
depo üstü çanta için hepsi standart sayılır. dikişlere ve kumaşına dikkat et. gerçi çok pahalılar; aslında en iyisi normal sağlam bir sırt çantasının kollarını çapraz şekilde depoya bağlamak en iyisi.
---------- Post added at 02:32 ---------- Previous post was at 02:27 ----------
daha kötü oldu hocam...
öcneki mesajda dedim ya Elazığ-Malatya arasında 2 kere 4e çekiyordum, bakımdan sonra 2 kere 3e çektim. yani çoğu yokuşu 4le çıktım diyeyim.
güya tasarruf için benzin ayarını bızıkladı.
bu adam beldeyama sertifikalı bi usta.
karbüratörünün içi çizilmiş (!?!?!??!) dedi. ne alakaysa? kim çizer ki? geçen bakımda başka usta gözümün önünde sadece söktü balata spreyiyle havayla güzelce temizledi taktı.
günahını almak istemem, iyi birisi ama insanın aklına geliyor; o mu çizdi diye.
ya baskı balata ya da üst kapakla ilgili bir sıkıntı subaplar diyor.
motor 3. viteste bile şahlanıyor nasıl baskı balata sorunlu anlamıyorum.
kesin üst kapakta sorun var.
subap ayarını kendim yapayım diyorum.
yok yok en iyisi bi Gaziantep'e gideyim sonra kendim uğraşırım. ya da bir de Ankara yapıp Durmuş abi'nin ustasına giderim.

hımm bilgi için teşekkürler.. bugun bakıma götürüyorum düldülümü2 binde buji değişmez başka yere git değişirsende eski bujin yedek kalsın.. kaliteli bir buji 10 bin km çok rahat çalışır..
500 km yi aştıysa anlamaz. Sende çaktırma. Çıkan yağı teste sokacak değillerya?
sağol adem abiben motoru 500 de soktum bakıma sonra 3000 de gel diyo o kadar beklememk için yağı değiştirecem gerek varmı sence adem abi 2500 km çok geldi şöyleki ilk bakımlar için çok sonrası önemli değil
![]()
1000 i atlatırsan sorun yok garantisi olsun ne kadar...
1500 de bidaha değiştir. Capaklı yağla motor iyi açılmaz. Çapaklar segmanlara kaynayıverir.sağol adem abiben motoru 500 de soktum bakıma sonra 3000 de gel diyo o kadar beklememk için yağı değiştirecem gerek varmı sence adem abi 2500 km çok geldi şöyleki ilk bakımlar için çok sonrası önemli değil
![]()