Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

o hurdaya binipdurma yav. Bigün ortadan 2 ye cart diye ayrılcak.

Bozuldugu için yaptırmam gerekli...Neyse yaptırdımda zaten parcaları alıcam işte...28-29 da direksiyon dersim var :) Gelcek haftada motor sürücem :) Sabah giderken yolda benzinlige yürüyerek gidicektim 1 Km falan köydeydim adamın biri dedi nereye dedim benzinlige gel götürem dedi Mondial 125 Uag di arkasına bindim daha tertemiz motordu 500 de falan titremiyordu namussuz :) döndüm baktım gene :D Gelirkende Traktörle geldim :flower:

İyi akşamlar arkadaşlar.Ybr me depo üstü çanta almayı düşünüyorum var mı önerisi olan kullanan?

Benim motur hem fazla yakıyor hem de 90i geçemiyor. Malatya ve elazığda gitmediğim usta kalmadı. Gaziantepe gideceğim Ilk fırsatta

İyi akşamlar arkadaşlar.Ybr me depo üstü çanta almayı düşünüyorum var mı önerisi olan kullanan?

motoruna ne işlemler yaptırdın? Bi yazarmısın.

karbüratör temizliği, hava ve rölanti ayarı ve subap ayarı.

+normal bakım.

bunların hepsi beldeyama lisanslı bir usta tarafından yapıldı.

8000 devir civarı bir iki kere gaz yememesi de oldu

yav valla bıktım.

gaziantep'e gidecem ilk fırsatta.

karbüratör temizliği, hava ve rölanti ayarı ve subap ayarı.

+normal bakım.

bunların hepsi beldeyama lisanslı bir usta tarafından yapıldı.

8000 devir civarı bir iki kere gaz yememesi de oldu

yav valla bıktım.

gaziantep'e gidecem ilk fırsatta.

Bu yapılanlardan sonra düzelmedi mi ?

depo üstü çanta için hepsi standart sayılır. dikişlere ve kumaşına dikkat et. gerçi çok pahalılar; aslında en iyisi normal sağlam bir sırt çantasının kollarını çapraz şekilde depoya bağlamak en iyisi.

---------- Post added at 02:32 ---------- Previous post was at 02:27 ----------

Bu yapılanlardan sonra düzelmedi mi ?

daha kötü oldu hocam...

öcneki mesajda dedim ya Elazığ-Malatya arasında 2 kere 4e çekiyordum, bakımdan sonra 2 kere 3e çektim. yani çoğu yokuşu 4le çıktım diyeyim.

güya tasarruf için benzin ayarını bızıkladı.

bu adam beldeyama sertifikalı bi usta.

karbüratörünün içi çizilmiş (!?!?!??!) dedi. ne alakaysa? kim çizer ki? geçen bakımda başka usta gözümün önünde sadece söktü balata spreyiyle havayla güzelce temizledi taktı.

günahını almak istemem, iyi birisi ama insanın aklına geliyor; o mu çizdi diye.

ya baskı balata ya da üst kapakla ilgili bir sıkıntı subaplar diyor.

motor 3. viteste bile şahlanıyor nasıl baskı balata sorunlu anlamıyorum.

kesin üst kapakta sorun var.

subap ayarını kendim yapayım diyorum.

yok yok en iyisi bi Gaziantep'e gideyim sonra kendim uğraşırım. ya da bir de Ankara yapıp Durmuş abi'nin ustasına giderim.

depo üstü çanta için hepsi standart sayılır. dikişlere ve kumaşına dikkat et. gerçi çok pahalılar; aslında en iyisi normal sağlam bir sırt çantasının kollarını çapraz şekilde depoya bağlamak en iyisi.

daha kötü oldu hocam...

öcneki mesajda dedim ya Elazığ-Malatya arasında 2 kere 4e çekiyordum, bakımdan sonra 2 kere 3e çektim. yani çoğu yokuşu 4le çıktım diyeyim.

karbüratörünün içi çizilmiş (!?!?!??!) dedi. ne alakaysa? kim çizer ki? geçen bakımda başka usta gözümün önünde sadece söktü balata spreyiyle havayla güzelce temizledi taktı.

yok yok en iyisi bi Gaziantep'e gideyim sonra kendim uğraşırım. ya da bir de Ankara yapıp Durmuş abi'nin ustasına giderim.

Ybr karbüratörünü mıncıkladıysa o ustaya fazla uğrama bence. Motor kaç km de ? Wd40 tamam da balata spreyiyle temizlendiğini ilk defa duyuyorum

karburatörde bi sorun var gibi. Karburatör çiziği ne oluyor onu anlamadım. Karburatöre bi yoğunlaş, hatta bulabilirsen başka bi ybr karburatörüyle deneme yap.

Abi o motoru idareten yaptır sonra sat gitsin yenisini al.. ugrasma ybr yi bile bozan ustadan ne hayır gelir..

daha kötü oldu hocam...

maxi kardeş yaparım dersen sana bir iki yöntem yazayım büyük ihtimal fazla benzin gidiyor motoruna o yüzden motor hem gitmiyor hemde çok fazla benzin yakıyordur beim erdek gezisine bakarsan 3 salcano ile gittik geziye benim motor 9-10 krş yaıyordu diğer arkadaşlarınki 12-13 krş dedim ne oluyor birinin motoru 80 i geçmiyordu resman teklemeye başlıyordu fazla gaza basınca 5inci vitesde bir ayar çektim şuan güzel oldu gidişi iyileşti sarfiyat düştü tabi inş. seninkide dediğim gibiyse öncelikle yapacakların

karbüratörü sökmeyeceksin sadece resimde kırmızı ile gösterdiğim yeri sök ve içindeki iğneli gaz kelebeğini çıkar

daha sonra oradaki iğneyi çıkar onun üzerinde 3-4 tane tırnak varonun birinde kelepçe var zaten ufak onu bir diş yukarı tak yani iğneyi uzat bir diş sınra geri tak ve hava ayarı yap güzel bir de öğle dene olmadı hava filtresindeki süngeri çıkar kağıt filtreyle dursun bazen hem kağıt hem sünger olunca özellikle sünger kalın ise filtreden hava zor geçiyor ondan da yapar onuda çıkar deneme amaçlı biraz sür derim

500 km yi aştıysa anlamaz. Sende çaktırma. Çıkan yağı teste sokacak değillerya?

500 km yi aştıysa anlamaz. Sende çaktırma. Çıkan yağı teste sokacak değillerya?

sağol adem abi :) ben motoru 500 de soktum bakıma sonra 3000 de gel diyo o kadar beklememk için yağı değiştirecem gerek varmı sence adem abi 2500 km çok geldi şöyleki ilk bakımlar için çok sonrası önemli değil :)

sağol adem abi :) ben motoru 500 de soktum bakıma sonra 3000 de gel diyo o kadar beklememk için yağı değiştirecem gerek varmı sence adem abi 2500 km çok geldi şöyleki ilk bakımlar için çok sonrası önemli değil :)
1500 de bidaha değiştir. Capaklı yağla motor iyi açılmaz. Çapaklar segmanlara kaynayıverir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar