O aslında bi sıkıntı değil geçiş dönemi .İlk 5000 km ye kadar oluyor.10.bin den sonra felan yaparsa sıkıntı var.
Benim makine yaklaşık 2000 oldu. Daha yukarıa bahsettiğin hiç birşeyle karşılaşmadım.yağ yakma diye millet tutturmuş gidiyor.Bütün araçlar belli miktar yağ yakar...Sıkıştırırsan daha çok yakar.Sonuçta bunlar hava ile soğuyan motorlar...Düşünsene şehir kalabalığında gıdım gıdım ilerliyorsun sence hararet kaça çıkıyor hiç düşündünmü?Büyük araçlar su soğutmalı,radyatörü, fanı,devirdayim pompası var.Ayrıca 4 lt yağ alıyor.Onlarda hafif eksiltmeleri fark edemiyorsun.Motosiklet için bunlar söz konusu değil.Ne çok yakması,dünyanın en az yakan makinası diyebilirim.Almadan araştırdım ben.çekişde canavar gibi...2012 lerde 43 dişli olduğundan diğerlerine göre çekiş çok iyi...Benimdaha önceki motor kuba 125 sport idi.Trafikte hafif yavaşlasan ayağını yere koymak zorunda kalıyordum.Bunda kardeşim iyice durmadan ayağını yere koymana gerek yok.Neden????Denge kardeşim motorun dengesi....Bunu hiçbirşeyle değiştiremezsin.Rahatlık hele vazgeçilmez birşey...Geçenler Gaziantep'ten Diyarbakıra gitim geldim hava rüzgarlı olmasına rağmen yorulmadım.Ayrıca yaş 40 oldu.Genç değilim anlayacağın.Ufak tefek hatalar kadı kızında da olur.Ama artılar çok...ybr ye binmedim ama uzun yolda bu kadar rahat olacağını aklım kesmiyor.Onu benden daha iyi bilirsin.Kadeşim cbf ye bindiğinde yüksek ss.li motora binmiş gibi hissediyorsun.Ama tabiki konfor olarak :queen: İkide bir çok yakıyoo gibi soru sormayın lütfen.Az yakıyo kardeşim azzz.yakıt yakma oranı bilmeyen bilsin ne kadar yoğun trafiğe girdiğine bağldır...Kısaca kardeşim hiç bir sorun yok.SINIFININ EN İYİSİaynen, gaz acinca silkeliyormus motor ,yakit sarfiyati asiri fazlaymis vs gibi bir dunya sey duydum. 100kmde 5 litre yaktigini soyleyenler bile vardi okudum diger forumlarda. bunun gibi kronik bi sorun olmasinda. bir de surekli yag yakmasindan sikayet ediyorlar. sizin motorlarinizda durum nasil? bir de baska kronik sorunu olan var mi acaba?
Ethem bey traktörArkdaşlar öğrendiğime göre bizim farın ampul duyu S2 olarak geçiyor, eski nesil anlayacağınız, yani h1-h2-h3-h4.... bizim motorun ise orjinal duyu S2 ve bizim duya uygun, yine 35 watt uzun kısalı, Philipsin xenon efekt 5000 k adı altında sattığı bir ürün buldum. hepsiburada.com da. Denenebilir. Xenon u olmayan arkadaşlardan, özellikle farın direk aküye bağlı olduğu yeni kasalarda hayli performaslı olacağını düşünüyorum. En azından orj. ampulden mutlaka iyi olacaktır. Linki şu:
http://www.hepsiburada.com/liste/ph....aspx?productId=otm85d025&categoryId=20024642
aynen, gaz acinca silkeliyormus motor ,yakit sarfiyati asiri fazlaymis vs gibi bir dunya sey duydum. 100kmde 5 litre yaktigini soyleyenler bile vardi okudum diger forumlarda. bunun gibi kronik bi sorun olmasinda. bir de surekli yag yakmasindan sikayet ediyorlar. sizin motorlarinizda durum nasil? bir de baska kronik sorunu olan var mi acaba?
Konuyu değiştirecek gibi olacak ama ethem bey bu uzun cam hafif değiyor sag aynaya.Siz taktığınızda böyle bir durum yaşadınızmı.bir de altlardan hava alırmı acaba orjinal kendi sperliği gibi durmuyor ve oturmuyor.Arkdaşlar öğrendiğime göre bizim farın ampul duyu S2 olarak geçiyor, eski nesil anlayacağınız, yani h1-h2-h3-h4.... bizim motorun ise orjinal duyu S2 ve bizim duya uygun, yine 35 watt uzun kısalı, Philipsin xenon efekt 5000 k adı altında sattığı bir ürün buldum. hepsiburada.com da. Denenebilir. Xenon u olmayan arkadaşlardan, özellikle farın direk aküye bağlı olduğu yeni kasalarda hayli performaslı olacağını düşünüyorum. En azından orj. ampulden mutlaka iyi olacaktır. Linki şu:
http://www.hepsiburada.com/liste/ph....aspx?productId=otm85d025&categoryId=20024642
Ethem bey traktöryazıyor yuvası bizimkine olurmu? Birde benim motorun farı çok yukarıya bakıyor.Bunu kendimiz ayarlayabiliyormuyuz?
Konuyu değiştirecek gibi olacak ama ethem bey bu uzun cam hafif değiyor sag aynaya.Siz taktığınızda böyle bir durum yaşadınızmı.bir de altlardan hava alırmı acaba orjinal kendi sperliği gibi durmuyor ve oturmuyor.
Birde benim motorun farı çok yukarıya bakıyor.Bunu kendimiz ayarlayabiliyormuyuz?
Uzun cam altlardan hava alırmı acaba orjinal kendi sperliği gibi durmuyor ve oturmuyor.
keşke test eden biri olsaydı da alsaydık birer taneArkdaşlar öğrendiğime göre bizim farın ampul duyu S2 olarak geçiyor, eski nesil anlayacağınız, yani h1-h2-h3-h4.... bizim motorun ise orjinal duyu S2 ve bizim duya uygun, yine 35 watt uzun kısalı, Philipsin xenon efekt 5000 k adı altında sattığı bir ürün buldum. hepsiburada.com da. Denenebilir. Xenon u olmayan arkadaşlardan, özellikle farın direk aküye bağlı olduğu yeni kasalarda hayli performaslı olacağını düşünüyorum. En azından orj. ampulden mutlaka iyi olacaktır. Linki şu:
keşke test eden biri olsaydı da alsaydık birer tane)
gunmember,geçmiş olsun dediğin gibi cana geleceğine mala gelsin,ama böyle mal gibi adamların boş yere açtığı sorunlar can sıkıcı oluyor...ben bankaya filan gittiğimde mümkün olduğunca kuryeler gibi kaldırıma,arabaların çıkamayacağı yerlere koyuyorum...
bu ampul hakkında aynısını arkadışımın cbfte gördüm yukarıdaki linklerde 2 ampul var 9 tl olan 15 tl olan,farklı sanırım ikisi,neyse bunu kullanan arkadaşım memnun benim gördüğüm kadarıyla ışığı çok güçlü uzunları hele felaket...bu ampullerden büyük avmlerde de var oralardan da temin edebilirsiniz max 15 tldir tabi kaliteli olanından almak lazım...
Oluyor tabi (s2) duy bizimkisi de. Zaten bizim far duyu s2 eski tekneloji. Bu yüzden traktörlerle falan aynı duya sahibiz.
Linki tıkladığında en altta çıkan iki ampul var. Soldaki bizim ampül, yani aynısı, sağdaki ise philipsin 5000 k xenon efekt olarak sattığı s2 uyumlu ampul. Bizim duya uygun ve aynı güç tüketimi olan 35 watt lık ampul. S2. Duy yapısı ve 35 watt olarak güç tüketimi aynı .Zaten link te de yazmış:
Far Ampülü uygun olan motorsikletlerde kullanılabilir.Bu ampül tipinde dip kısmı önemlidir.Cam kısmı şişman olan S2 Modeli ampül kullanan Traktörlerde kullanabilmektedir.(Bknz;Resim)
Linki tıkladığında alttaki ampullere bak:
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:43 ----------
Ben senin bu sıkıntını gördüm fakat yazma imkanım olmamıştı, iyi denk geldi.
Uzun cam taktığında bu sorunla karşılaşanbi çok arkdaş var. Bende dahil olmak üzere.
Çok basit bi çözümü var bunun. Gidonun hemen ortasında yukarı bakan 4 tane somun var. Köşelerinden birleştirirsen diktörgen olurSomunları bulmana yardımcı olsun
Bunları 12 veya 13 olacak. Tam hatırlayamadım. Yıldız, yani ağzı açık olmayan uygun numara 12-13 hangisi ise hafif gevşet. Ve gidonu istediğin oranda veya aynan gidonu tam çevirdiğinde çarpmayacak kadar kendine doğru ey ve o somunları aynı oranda tekrar sık. Somunları yerinden çıkartman gerekmiyor. Bi tur bile gevşetsen gidonu ayarlayabileceğin şekilde gevşemiş oluyor. Ayarlayınca tekrar sıkarsın. İşlem tamamdır
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------
Evet ayarlayabilirsin, önde farın hemen altında küçük bi somun var. ağzı açık 8 numara ing. anahtarı ile biraz gevşet, far yükseklik ayarını istediğin gibi yap ve tekrar sık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------
Piyasada farklı kalitelerde uzun camlar var. Anlattığın sorun tam gözümün önüne gelmese de oradaki az boşluktan hava alacağını sanmıyorum. Gidonunu ayarla ve sürüş yap. Sıkıntı yoksa hiç problem etme bence.
Yedek depo hariçmi?Bugün mesela full depoyla 370 km yaptım.Ama 2 kişi. yokuş da var.iniş de var.fakat bir ara böyle 45 dkka boyunca.Elimi hiç gazdan çekmeden 100-110 arası gittiğimi biliyorum.