Ovit-İspir-Yedi Göller Gezimiz

• İlyas hoca ile ovit'e, oradan Kaçkarların zirvesinde Yedigöller'e gitme kararı aldık,
  • yol uzun, çadırlarımızı da alıyoruz.
  • bu arada yedigöller rakımı yaklaşık 3050 m.,
  • bizim çıktığımız yer ise 3170 m.
  • yaklaşık 400 km yol yaptım.
  • devamını fotoğraflar anlatsın:)

bu da rotamız

rota1.jpg

rota2.jpg

ikizdereye yakın bir mola

IMG_8651.jpg

IMG_8652.jpg

bu ev dikkatimi çekti, güzel bir mimarisi var. Rize'nin Fındıklı ilçesinde de aynı tarz evler mevcut
IMG_8655.jpg

IMG_8660.jpg

IMG_8664.jpg

Ovit'e az kaldı, soğuk kendini hissettiriyor. en iyi yöntem gazete tabi:p

IMG_8665.jpg

Ovitten manzaralar

IMG_8670.jpg

IMG_8671.jpg

bizi ilerde hiç de iyi bir hava beklemiyor:)
IMG_8672.jpg

IMG_8673.jpg

IMG_8675.jpg

IMG_8678.jpg

IMG_8679.jpg

IMG_8682.jpg

oviti aşmaya az kaldı. bu arada buranın dönüşünü ne siz sorun ne ben söyleyim
IMG_8683.jpg

IMG_8684.jpg

ovitten aşağı doğru inerken bu köy dikkatimi çekti, ev yapıları çok değişik. e Ovit gibi bir yere ancak böyle evler dayanır

IMG_8687.jpg

IMG_8688.jpg

IMG_8690.jpg

yedi göller sapağında bir bakkalın önünde oturup muhabbet ediyoruz, çünkü felaket yağmur yağıyor, hava kapalı
plan yapıyoruz: ispir'e inelim, orada kalalım, ertesi gün de yedigöllere,ama planda değişiklik oluyor tabi

IMG_8692.jpg

şu an İspir'deyiz. karnımızı doyuruyoruz
IMG_8694.jpg

madem İspir'e geldik, kalesine de çıkalım, kalede Selçuklulardan kalma güzel bir cami var.
IMG_8699.jpg

IMG_8700.jpg

kaleden görüntüler
IMG_8701.jpg

aşağısı Çoruh nehri

IMG_8704.jpg

bu kuşu da güzel yakaladım:p
IMG_8705.jpg

çocuklar da bize eşlik ettiler kaleyi gezerken, biraz muhabbet, biraz fotoğraf
IMG_8709.jpg

IMG_8710.jpg

IMG_8711.jpg

aşağısı ispir

IMG_8712.jpg

plandaki değişiklik şuydu, bi baktık İspirde hava açtı, dedim hocam biz hava kararmadan Yedigöllere gidelim, orada çadır kurarız.
şu an yedi göller yol ayrımındayız, buradan moryaylaya gidiyoruz ilk.

IMG_8715.jpg

IMG_8716.jpg

yoldan manzaralar
IMG_8719.jpg

ne şanslıyız yav:p

IMG_8721.jpg

işte mor yayla, yedigöllere çıkıp tekrar buraya gelip burada çadır kuruyoruz
IMG_8726.jpg

gittikçe yükseldik, rakım 3000 felan:)
IMG_8727.jpg

yedigöllere az kaldı, hissediyorum. bu arada dağın üstündeki kar taze kar. kaçkarlar 1 temmuz gecesi yağan kar

IMG_8729.jpg

IMG_8731.jpg

işteeeeeeeeeeee yedi göllerrrrrrrrrrrr, yaşasın, hava açık, manzara felaket:p
IMG_8735.jpg

sizi yedi göller manzaralarıyla baş başa bırakıyorum

IMG_8738.jpg

IMG_8739.jpg

IMG_8741.jpg

IMG_8742.jpg

IMG_8744.jpg

IMG_8747.jpg

hemen ilerisi uçurum

IMG_8749.jpg

IMG_8750.jpg

IMG_8753.jpg

işte enduro ruhu:cherry:
IMG_8755.jpg

IMG_8756.jpg

IMG_8759.jpg

IMG_8760.jpg

IMG_8764.jpg

aşağıya inip biraz geziyoruz göllerin etrafını
IMG_8769.jpg

bizim canavarlar yukarıda kaldı, rakım 3170

IMG_8770.jpg

buzul göl olur da simetrik fotoğraf çekmezmiyim hiç:p
IMG_8774.jpg

IMG_8776.jpg

IMG_8785.jpg

IMG_8787.jpg

o da ne, yukarı çıktığımızda dolunay bizi karşılıyor:cat:
IMG_8789.jpg

e güzel bi foto çekmesem ayıp olur:cherry:
IMG_8790.jpg

hava tam kararmadan Mor yaylaya inmemiz lazım, burası bizi biraz ürküttü:pale:
IMG_8792.jpg

IMG_8793.jpg

Mor yaylaya vardık, yolda iki kişiyle karşılaştık, çadır kurabileceğimiz yer sorduk, okulun avlusunu tavsiye ettiler
biz de tavsiyeye uyduk tabi.branda da var yukarımızda, daha ne olsun.
ama gece bir soğuk bir soğuk,yağmur mu yağmur, hazırlıklıyız tabi ama ne yapsan soğuk be yav:p

IMG_8796.jpg

neyse bi şekilde sabah oluyor

IMG_8802.jpg

Mor yayla bize güle güle diyor, biz de gülerek gidiyoruz:cat:mor yaylayı çok sevdik yalnız, insanlar dost canlısı, yardımsever
IMG_8803.jpg

yalnız motorlar perişan:pale:
IMG_8804.jpg

dönüş yolundan manzaralar
IMG_8806.jpg

bu buzağı bizi çok sevdi:mrgreen:
IMG_8810.jpg

ilyas hoca kafaya almaya çalışıyor onu, e açız ne de olsa:mrgreen:
IMG_8812.jpg

bir profil:mrgreen:

IMG_8814.jpg

evet, ilyas hoca kafaya aldı oni:mrgreen: gerisi bize kalsın:mrgreen:, şaka şaka:p

IMG_8815.jpg

bundan sonra Ovit'i tırmanıp ikizdereye, oradan da ben Ardeşene doğru yol alıyorum
Ovit beni yedi bitirdi, motor çekişten düştü, buz gibi hava, abartmıyorum belki sıfır dereceye yakın, eldivenlerim ıslak, nerdeyse buz tutacak, neyse ellerimi motorda ısıta ısıta aşıyoruz oviti.sonrasında da ver elini Ardeşen:cat:

Ya ayıp vallahi ayıp.Çatlayacağız vallaha :)Ellerine sağlık muhteşem olmuş.Daha nasıl ifade edilir ki :) Fakat o kadar gezmeye artık Ramzey büyütülmeli diyorum :)

:)sağolasın, ramzeyi büyütmeli de ne almalı, nasıl almalı, alsak bile bu küçük motorun çıktığı muhteşem manzaralı yaylalara o motor çıkar mı:mrgreen:,
işte böyle karmaşık düşüncelerim var:cat:

Kocaeli İl Temsilcisi
selam arkadaşlar , ben topiğimi karıştırdım ? yoksa yine bu fusuy arkadaş merhametsizce yeni paylaşımmı yaptı :p :cherry:

yorumsuzluk kararım devam etmekte :cherry: çünkü şu an sizi boğazlayabilirim :cherry: :p

böyle işkencemi olur kardeşim kendinize çeki düzen verin böyle konu mu açılır ? :cherry: :p

laaaa havle vela kuvvete, bak yusuf karadenize gelirim 14 lüyüde belime koyarım beni gezdirmezsen ,oraları göstermezsen topuklarına sıkarım :cherry:

geleceğim inşallah belki yarın , belki yarından da yakın :cherry:

valla dayanamadım uleyyynn :) elinize kolunuza sağlık, bir durduğunuz yerde durun daaaa :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------

sana bu motürü alırım , yalnız değişik açılardan resim isterük :) bide küçük bir sorunum daha var onu halledeyim hediye etmezsem namerdim :) dönmem gereken bir kaç köşe var sonra söz :)

irfan abi beni maruz gör, gezmeden duramıyorum:pr: yalnız motoru memlekete götüremezsem bi iki aya yakın gezi yapamayacağım:pr:
bu arada crf 450 mi o:thumleft::cat: çok pahalı yav bu makineler:pr:

sevgili yusuf sen bu işi biliyorsun kardeş.
bütün gezilerin güzel de bu bir başka olmuş.
iki sene önce arabayla ovit den sis le zor geçmiştim
ispir e.hele yedigöller bir rüya benim için
karadenize ikinci gelişim,mutlaka motorla
hedef yaylalar dan sehile inmeden doğu karadeniz
ve tabi ki yedigöller.
tekerine ellerine sağlık kardeş.

Güzel gezi olmuş,gezilen yerlerde çok güzel nedeni memleket gezisi dedin mi hemen ilk akla gelen karadeniz gezisi cümlesi olur...... :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
foto çekmek için mi geziyon yoksa gezerken mi çekiyon :)

şaka bi yana güzel gezi olmuşa benziyor ;)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çok güzel bir gezi olmuş.
Resimlere gelince hepsi kartpostallık..
Hem tekerinize hem de deklanşörünüze sağlık :)

sağolun,teşekkürler
makseli, motor-fotoğraf-gezi üçlemesinde hangisini hangisi için yapıyorum bilmiyorum, 3'ü bi arada gidiyo şimdilik, öncelik yok:cat:

Yusuf hocam,motorunun hakkını tam olarak veren nadir kişilerdensin vesselam..ben crueser kullanıcısıyım ama dağ taş yayla gezilerini görünce üçüncü motor olarak birde enduro mu alsam diyorum:)) kalemine ,tekerine objektifini sağlık..Allah nazardan korusun..
vesselam

sağolun Mithtat hocam. size enduro yakışır, içinizde enduro ruhu fazlasıyla var:cat:

vay arkadaş ya içim gitti valla yine süper gezi süper fotolar helal olsun. Cumartesi sınava gircem gece gece fotolardan içim gitti ders çalışamıyorum olcak iş mi bu ya :salut: Tebrik ederim yolunuz açık olsun

var arkadaş yaa .. demek istiyorum sadece.. vay arkadaş adamlar geziyor yaa.. e dökecek kurt kalmamıştır heralde o kadar yoldan sonra... bize el verin de artık biz gezelim.

Süper olmuş arkadaşım. ramzey 200 lük değil mi .

birde makine nedir? üzerinde filtre takılımı çektin bunları?

yusuf abi eline sağlık çok güzel bir gezi olmuş yine maşallah yerinizde duramıyorsunuz :)

Kocaeli İl Temsilcisi
irfan abi beni maruz gör, gezmeden duramıyorum:pr: yalnız motoru memlekete götüremezsem bi iki aya yakın gezi yapamayacağım:pr:
bu arada crf 450 mi o:thumleft::cat: çok pahalı yav bu makineler:pr:

yusufcum bakma işin makarasındayız daaaa hakkaten ağrıma gidiyor be dostum yahuuu böyle güzel memleketmi olur :cherry: çok şanslısınız vesselam ,resimler harika zaten , dslr değilmi kullandığın fot. makinası pek amatör makinaların çekimlerine benzemiyor , şu fotoğraf işine bende meraklıyım bayağı lakin fuklaralıktan bi makina alamadım 5 mp ile kıyı kıyı işi götürüyorum :)

hakkaten allah gönlünüze göre versin sayende karadenizin güzelliklerine şahit olup buradan salya sümük akıtıyoruz içimiz depreşiyor , bu bile şimdilik yeter bizlerle paylaşma zahmetine giriyorsunya ellerin , tekerin dert görmesin :)

bu hafta sayısal 8 kolon loto oynadım para bende dert etme kendine :) crf 450 midir 250 midir neyin bilmem ama sana yakışan gidecek bir makina olduğu kanısındayım loto bana çıksın , beni googlede bile bulamazssınız :cherry: :queen:

ama sözüm sözdür adresine kargo yapacam o makinayı :)

teşekkürler sağolun,
MBhoro, motor, ramzey 200, foto.mak.canon 550D, bu sefer filtre kullanmadım, ışık ayarı genelde "bulutlu" kullandım.az kontrast ve keskinlik de verdim.:cat:
irfan abi, sağolasın. evet DSLR makine. bu makineler gerçekten kaliteli çekiyor, yalnız makineyi bilmek de çok önemli, teknik bilgi de şart. bu taraflara bekleriz abi, siz yakışır böyle geziler:cat:

Kocaeli İl Temsilcisi
Şu yavru buzak çok sevimliymiş yusuf :) bakarken aklıma şeytanlık geldi :cherry: insanoğlu çok güzel motor ve makinalar yapıyor ama daha böyle bir makina yapamadılar, yapacaklarınıda zannetmiyorum :)

inanmassanız buyrun .....:cherry:

abi var ya, süpersin ya:mrgreen:çok güzel olmuş, eline zihnine sağlık.güzel bir tespit. gerçekten düşünüldüğünde bir motor yapılıyor, işte şöyle yapmışlar böyle yapmışlar, şunu kasıtlı koymuşlar vs. şimdi böyle bir mahluk ortada, ama az önceki nazarla bakılmıyor:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar