Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar zincir nasıl yağlanır kısaca anlatabilirmisiniz, daha doğrusu benim bildiğim yanlış bilmiyor isem, motor sıcakken eve geldiğinde falan yağlayıp bırakmak geçen zamanda fazlalık yağın iyice süzülmesi ama siz metodlarınızı yazarsanız sevinirim..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben 500 km'de bir temizlemeden zincir yağı sıkıyorum. 3000 kmde bir yağ değişimi olduğu için servise götürdüğüm vakit zinciri de temizletip yağlatıyorum orada :).

Onun harici kendim de 1-2 kez temizleyip yağladım. Açıkçası motorun ısısı ne olmalı diye hiç düşünmedim ama sürüşten sonra hemen yapmadım hiçbir zaman. Tek başıma bu işleri yapıyorum, o yüzden motoru yürüterek önce zincir temizleme spreyi ile temizliyorum. Spreyin ucunda da fırçası var, ipone'nin. 1 saat kadar ara verip, sonra ipone zincir yağını sıkıyorum yine yürüterek. Ondan sonra sürmeden önce yarım saat kadar daha bekliyorum. Ama dediğim gibi çoğunlukla temizleme kısmını yapmıyorum.

Bu arada yanlış olabilir yaptığım iş, birkaç yere sorup öğrendiğim şekliyle bu.

bugün a2 sınavına girdim arkadaşlar çok basitti, 20 soruyu 4 dakikada bitirdim geri kalan 56 dakika da oturduk malesef sınıfta, ilk 1 saat çıkmak yasakmış :))

Ben de tembelliğim yüzümden yaglamayi biraz aksattım. Ufak tefek paslanmalar var yüzeysel, biraz üzüldüm ama güzelce temizledim. Bundan sonra Samsun'da herseyiyle düzenli ilgileneceğim :)

Benim 1 haftadır koşturmaca geçiyor, yarın sabah erkenden yola çıkacağım muhtemelen. Mezuniyet isleri vs koşturdum baya. Bu arada Ağustos'ta asker oluyorum hayirlisiyla :)

Motosikleti
Honda Crf250L
300 km de bir yağlarım, 1000km de bir gazyağıyla temizleyip yağlarım..
yağın üzerinde motor sıcakken kullanmayınız yazar..ama bu güvenlik açısındandır..motor için bir zararı yoktur..

yaw bu zincir yağlama işlemi kilometreye göre değilde zincirin ortasındaki yağ gidip parlak kısım görününce yağlama yapmak lazım...vakti gelmeden yapılan yağlama (eski yağın üzerine) zincirin geç soğumasına neden olmakta ve zinciri bozmaktadır...

Kardesim cok tesekkur ederim.Ilettim bilgileri:)

İstanbul avrupa yakası adres teslimi ürün gönderilir. PAZAR GÜNLERİ AÇIĞIZ. Gezici servis ve yol yardımı 24 saat tel:2124419975-76-5352540874-5072613874-5072613864 sahibinden.com ile Ürünlerimizi(Get)K.K.taksit ile alabilirsiniz. Ptt kapıda ödeme sistemi - Mail Order - Havale İle ödeme imkanı* * Msn * * [email protected] * * Adr: Talatpaşa Cad.Ufuk Apt.No:41 Bahçelievler - İst.(Yaşam Hastahanesi Yan Binası)

arkadaslar uzun suredır yazamıyordum :)

oncelıkle mersın'ın trafıgını gordukten sonra ıstanbul-ızmır'e sukredın.yarım saat once ılk motor kazamı yapmak uzereydım.lakın hala ınanmadıgım halde tecrubem ve cok fazla tutmayıp kıtlemeyen on frenım benı kurtardı. donulmezden donen ve benı gordugu halde onumden transıt ve yavasca gecen hyundaı ıx35 sagolsun benı cok fena test ettı. arka frenım dırek kıtledı ve s ler cızmeye basladı.on frenım zaten ıstesem de kıtlemıyo.o da yavaslattı motor frenıyle de yavaslayarak leyla modunda durdum adamın lastıgıne 10cm felan kala.yuregım agzıma gelmedı her ne hıkmetse.gercekten alısmısım motora.ben bu sekılde bır olayda patlarım dıye dusunuyordum ama bos yol calısmalarım cok faydalı oldu gercekten.stres yapmadım vs.adamı takıp ettım esı vardı ıcınde.kufur edıp ıcımden uzaklastım olayı buyutmeden. ozet : dıkkat edın gencler :) benım gıbı 2-3 adım oncesını dusunen,hep onlem alan adama bıle bunu yasattıklarına gore hıc rısk almaya degmez benzer durumlarda.

modıfıye olaylarına gelırsek :)

aldıgım gomme sınyaller 1-2 parca eksık cıkınca planlarım bozuldu bıraz.normalde bugun sınyallerım arka plakalık ıptalım ve cam vıdalarımı takacaktım.bunları bıraz erteledım.amerıkadan gelınce parcalar takacagız artık :)

on cam pazartesı gelıyor.sonerım de aynaları yolladı.onları h.ıcı halletmeye calısacagım aksılık olmazsa :)

alt sakal boyama ısını mersınde guvenecek temız bırılerı bulamadıgım ıcın marmarıs'e saklyorum.orada hem ulasım daha kolay olacak benım ıcın. 1-2 gun sakalı bırakıp guzel bı boya yaptırmayı dusunuyorum :)

basamakları sordum,aparatları yokmus ellerınde.yag kutuları vs de yoktu.mono kapagı sormayı unuttum.onu da soracagım pzt. gıttıgımde.dusuk bı ıhtımal ama sormakta yarar var :)

kendınıze ıyı bakın ;)

---------- Post added at 21:08 ---------- Previous post was at 20:30 ----------

sapıklar :)

http://karismahideung.wordpress.com/2012/05/14/cbr-250r-turbo/

Geçmiş olsun barış. bir kaç sayfa önce mersin trafiğine dikkat et demiştim galiba.

Benim bildiğim zincir önce temizlenip, sıcakken arka teker sehpada 1. viteste rölantide dönerken yağlanır.

kol kirildi. motorun da sag taraf hasarlı. 90 derece virajı alamayip tarlaya yan yattım. Çorlu'da.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum çok geçmiş olsun

Arkadaşlar kısmet ise Pazartesi Kapora verip motorumu alıyorum, alır almaz çelik jant ları siyaha boyatmak istiyorum, bunu servis yapar mı ? Yapar ise kaça yapar, yaparken nelere dikkat etmem lazım, yaparsam apaçi olmam değil mi :)? Birde depo üstü çanta alacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar