Egzozlardan biri soğuk diğeri sıcak!!!!

3 gün önce Yuki Çift silindir 250 cc Chopper aldım, Egzozlardan biri sıcak diğeri dokunulacak kadar soğuk, acaba pistonlardan biri çalışmıyor mu, teknik servise gittim ciddiye almadı bakmadı bile. Deli olucam. Acaba silindirlerden biri çalışmıyor mudur??? Neden biri sıcak biri soğuktur bilenler varsa yardım edebilir mi, öneri babında. Çok teşekkür ederim !!!

Soguk olan egzost silindirine bagli buji kablosunu cikar atesleme varmi yokmu bi kontrol et,, motorunda cekis problemi varsa muhtemelen calismiyordur

Çıkaramıyorum kablo kafesin içerisinde. Kafesi sökemiyorum, normal mi bu iş yani sizde biri sıcak biri soğuk oluyor mu?? :(
,

olmaz 2side sıcak olacak süs olsun diye koymamışlardir hem 2. silindiri hem de egzosu..sen başka bir servise git ya da o servise gir bağır çağır adam gibi iş yapsınlar gelirsem kafalarını kırarım esnaf adam düzgün olacak arkadaş

Bazı çin motosikletlerinde süs olarak da koyulduğunu gördüm. 2. Egzoz hiç gir yere bağlanmıyor. Egzozu değil de silindiri elle tutarak kontrol edin isterseniz. Bujilerin olduğu yerler aynı ısı da olmalı.

yan yana çift silindir ise dediğiniz doğru. Çapraz, biri önde,biri arkada çift silindir ise arkadaki silindir öndekine göre daha çok kızacaktır. Niye? Önden vuran soğuk hava öndeki silindir peteklerinden geçerken ısıyacak ve arkadaki silindire daha sıcak hava vuracak. Dolayısıyla arkadaki silindir daha sıcak çalışacak ve eksozu daha çok ısınacak. Doğrumu?

Yok yanyana ama ikisi de eşit yani egzoz ikisinde de önden başlıyor. Rolantide çalıştığı halde biri kızıyor diğerinden soğuk duman çıkıyor egzoz da soğuk

tamam o zaman soğuk silindirde problem var. Önce buji kablosunu söküp atesleme yapıp,yapmadığı kontrol edilecek. Ateşleme yapıyosa belki buji arızalı olabilir onu bi değiştir. 2 ci olarak düzelmezse karburatöre bakılacak.

tek silindir çalışmasa anlaşılır ya, egsoz muhtemelen bağlı değildir silindire çinlilerde karşılaşılan şeyler bunlar :)

---------- Post added at 00:47 ---------- Previous post was at 00:45 ----------

Soguk olan egzost silindirine bagli buji kablosunu cikar atesleme varmi yokmu bi kontrol et,, motorunda cekis problemi varsa muhtemelen calismiyordur

bence yani çalıştırdığında elini yakacak kadar ısınmadan deneyip görsün silindir soğuk mu sıcak mı sora sıcak silindirin piposunu söksün eğer çalışmazsa zaten diğer taraf arızalı demektir :)

ama ısrarcıyım önce soğuk egsozun silindire bağlı olduğundan emin olun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar