Yolda kalanların yaptıkları

Merhaba arkadaşlar. Çok şükür şu ana kadar başıma gelmedi ama uzun yolda en büyük endişemdir yolda kalmak. Çünkü basit şeyler haricinde tamirle aram yok. Araçlarda kaskon varsa ücretsiz çekici hizmeti var. Ama bizde öyle bir durum yok. Motoasist kart var oda 200 tl. Ne kadar makul veya değil kişiye göre değişir tabi ama bu aralar benim için tuzlu. Siz ne gibi önlemler alıyorsunuz merak ediyorum. (kendi yapamayacağınız bir tamire göre)

Allah'a şükür hiç başıma gelmedi ama öyle bir sorun olsa benzini kontrol ederim (benzin göstergesi var ama yinede depodan kontrol ederim).
Yanımda yedek buji bulundururum buji açma anahtarıda herhangi bir buji sorununa karşı.
2-3 adet anahtar ve yedek iç lastik bulunduruyorum.
Başkada bir şey yok çünkü motorun iç aksamında olabilen sorunu zaten halledemem.
Ayrıca birde motor çalışıp 200-500 metre gidip istop ediyorsada benzin açık mı diye bakarım.
:)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tamir edemeyeceğiniz bir durumsa,nazınız geçen birinden yardım rica edersiniz.
Olmadı evden eve nakliyat işi ile uğraşan,kamyoneti olan,kişisel çalışan kişilerin ya da çekicilerin telefon numarasını alırsınız,onları çağırırsınız en kötü ihtimalle.

ygk

çok basit. uzun yola gitmeden önce yolda kalmayacağından emin olacaksın. yani motor sağlıklı çalışıyor mu piston durumları iyi mi yağı ne durumda ?

bunun dışında olası sorunlara karşı ;
1 lastik patlar diye lastik şişirme tüpü ( patlak lastiği de şişirir pompa değil )
2 zincir koparsa diye yedek zincir ve takabilmek için gerekli anahtar takımı
3 yedek buji, gaz teli, debiryaj teli.

bütün bunların dışında başka bi sorundan yolda kaldıysan, ya benzin bitmiştir filtre tıkanmıştır, filtre tıkanınca filtreyi devreden çıkarırsın. benzin biterse ne diyebiliriz :D ya da silindir bloğunda bir sorun meydana geldi; mesala sürekli tam gaz gittin motor kitledi. o kadarıda insanın kendi kafasızlığı oluyor. gerekli tedbirler alınırsa evelallah 50 cc bile yolda kalmaz

eskı motorumd a her parca vardı ne arasan fakat allaha skur smdıkı motorumla klamadım yolda fakat kalırsam soguk kanlı olup nnedenını arastırırım yapılabılecek bırseyse orada yapar yapımayacaksa bırakır gerı donerım en fazla =)

ben bugün yolda kaldım benzinim bitti..:) hiç ummazdım..

alo @zenon acil durum hattı her zaman işe yarar. hoş artık cep telefonu da kullanmıyorum yolda kalmamak lazım.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben bugün yolda kaldım benzinim bitti..:) hiç ummazdım..
Geçmiş olsun abi :)
Bu yedek benzini uzun süre saklamak için ne yapmak lazım ?
Benim depo 4,7 lt alıyor.
Uzun yolda,pet şişeye koysam olur mu ki ?

benim depoda yedek benzin yok..ama şunu söyleyim 50tl ile oratalama 400km yol yapıyor haliyle benzinliği unutuyor insan...yakındım benzinliğe uğraştırmadı şükür yoksa uzağa gidiyordum..ayvayı.yemiştim orda bitseydi..yani uğur seninkinden çok daha az yakıyor...:mrgreen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
benim depoda yedek benzin yok..ama şunu söyleyim 50tl ile oratalama 400km yol yapıyor haliyle benzinliği unutuyor insan...yakındım benzinliğe uğraştırmadı şükür yoksa uzağa gidiyordum..ayvayı.yemiştim orda bitseydi..yani uğur seninkinden çok daha az yakıyor...:mrgreen:
Abi ben zaten satılığa çıkardım çok yakıyor diye,geçen 100lük cub tokatladı beni :queen:
Vitesli iyidir her zaman :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
senin motor ayrı bi alem ..zaptetmesi zor bayırdan çıkarken dalıyordum birilerine...ogün..:mrgreen:
Hadi ya :)
Yapar abi oyle seyler,netice de çinli :mrgreen:
Bu arada konuyu dağıttık,kaçalım ::dalga::

Başıma gelen bir olay :
Eski motorm Suzuki AN 125 de (daha sonra bu modelde kronik olduğunu öğrendiğim) bir problem yaşamıştım. yolda birden stop etti. Ne yaptıysam çalışmadı. Allahtan 2-3 hafta önce telefonla görüştüğüm korlas'ın ustalarından selahattin aklıma geldi. Numarası kayıtlı değildi. Telefonun arama kayıtlarından geriye gide gide bu numaramı şu numaramı diye arayıp buldum adamı. Sele altında motorun takım çantacığı vardı. Usta telefonda ben yol kenarında telefon omuzla kulak arasına kıstırılmış. e5 gürültüsü altında. Seleyi sök, oralarda bir yerde karburatöre giden bir hortumun ucu yırtılıp yerinden çıkıyormuş. O anlatana ben anlayana kadar imanım gevredi. yırtık yeri kesip yerine takarak yola çıkmam 30 - 40 dk. yı bulmuştu. :) Sonradan işi öğrenince şak şak hemen halleder oldum. (O hortumu çelik örgülü hortumla değiştirenler de vardı galiba...)

Allah'a şükür hiç başıma gelmedi ama öyle bir sorun olsa benzini kontrol ederim (benzin göstergesi var ama yinede depodan kontrol ederim).
Yanımda yedek buji bulundururum buji açma anahtarıda herhangi bir buji sorununa karşı.
2-3 adet anahtar ve yedek iç lastik bulunduruyorum.
Başkada bir şey yok çünkü motorun iç aksamında olabilen sorunu zaten halledemem.
Ayrıca birde motor çalışıp 200-500 metre gidip istop ediyorsada benzin açık mı diye bakarım.
:)

Benzin göstergesi benim motorda da var. Onun sorun olacağını sanmıyorum. Buradan ne çıkarıyoruz ? Olmazsa olmazlar ;

1- Yedek iç lastik
2- Yedek buji ve buji anahtarı, gaz teli, debriyaj teli
3- Lastik şişirme tüpü
4- Nazımız geçen bir tanıdık :)

Bunlar olursa kendimizi garantilemiş oluyoruz öyleyse :) Benimde önereceğim birşey bunlara ilave olarak, yaşadığımız şehirdeki çekici ve gideceğimiz güzergahtaki çekici telefonlarını kaydetmek. Olmaz olmaz ama olacağı tutar.

İşte benimde anlatmak istediğim böyle bir yolda kalma tarzıydı. Çok büyük bir tecrübe olmuş gerçekten. Okurken gözümde canlandı resmen.

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Yola çıkılacak motor çin ise yedek bir motor al yanına :D

Lastik sibobunun kopması sonucunda yolda kaldım bir gün.Haliyle tamir köpüğü de işe yaramadı. İstanbul içi ama Şile yolunda olduğu için dağ başında kalmış gibi oldum. Allah'tan kaskoluydu motor, çekici çağırdım 3 km ötedeki lastikçiye gidebilmek için. Cebimden sadece sibop parası çıktı ama bütün akşamım rezil olmuştu.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
Merhaba arkadaşlar. Çok şükür şu ana kadar başıma gelmedi ama uzun yolda en büyük endişemdir yolda kalmak. Çünkü basit şeyler haricinde tamirle aram yok. Araçlarda kaskon varsa ücretsiz çekici hizmeti var. Ama bizde öyle bir durum yok. Motoasist kart var oda 200 tl. Ne kadar makul veya değil kişiye göre değişir tabi ama bu aralar benim için tuzlu. Siz ne gibi önlemler alıyorsunuz merak ediyorum. (kendi yapamayacağınız bir tamire göre)

trafik sigortanı yaptırırken anadolu sigortadan yaptır yapan kişiye çekici hizmetide istiyorum de,50-60 tl lik bir fark ödüyorsun ve başın rahat oluyor :)

kredi kartınızın assist hizmetlerini arayın beleş çekiyorlar:) merakımdan sırf boş bi günümde arayıp çektiricem motoru eve kadar:):)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar